På modefronten intet nytt

Kan någon, helt ärligt, tala om för mig vad skillnaden mellan höstmodet 2008 och höstmodet 2007 består i? Det är samma grå-svarta/brun-orangea/lila/puderrosa toner. Och så lite rött och djurmönstrat för de riktigt fräcka och vågade. Samma pennkjolar, samma koftor, samma leggins och samma a-linjeformade tunikor som får vem som helst att se gravid ut. Samma baskrar, kepsar, stora halsdukar och söta gummistövlar. I could go on forever. 

Att vara copy för en modeblaska måste vara världens enklaste jobb.
"Hösten 20-- längtar vi efter att klä oss i grova material som värmer i höstrusket. Med en stickad kofta, lång halsduk och en moderiktig basker står vem som helst rustad för en gråkall oktoberdag. Lägg därtill ett par färgglada gummistövlar så är dagen räddad."

Sätter man på sig de suddiga glasögonen kan frågan faktiskt utökas till vad skillnaden mellan höstmodet 2008 och 1994 egentligen består i. Främst är det kanske material och färgval som på något sätt tycks sväva utanför trendoraklens kulor och istället vara säsongsbundna. Lika säkert som flyttfåglarna lämnar oss om hösten, kommer tweed och ylle i deras ställe.

Nu är inte jag den som ska klaga eller raljera. Kläderna är det som gör hösten värd att leva, och jag går själv på tweed-hetsen varje höst och håller hårt i mina skogsgröna Tretorn. Den stora frågan är bara hur garderoben kan kännas så hopplöst utdaterad, när allting egentligen ser likadant ut?Comments
Posted by: B R O W N S U G A R

Vilket utmärkt tips! :) tack så mkt!

2008-08-13 @ 21:42:33
URL: http://brownsugar.blogg.se/

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback