Nu är det bekräftat - det blir prinsessbröllop

Det har tisslats, tasslats och skvallrats länge om kronprinsessans eventuella förlovning med Daniel. Nu har paret själva hållit presskonferens och statsministern har uttalat sig. Då är det bekräftat.


Prinsessbröllop vankas
Illustration: Daisy Fletcher


Statsminister Fredrik Reinfeldts uttalande med anledning av förlovningen mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling
Jag har på Drottningholms slott söndagen den 22 februari 2009 klockan 18.00 informerats om H.M. Konungens medgivande till äktenskap mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

H.M. Konungen har skriftligen hemställt om regeringens samtycke. Regeringen har denna dag den 24 februari 2009 klockan 12.00 i enlighet med 5§ i successionsordningen beslutat uttrycka sitt samtycke.

Sveriges blivande drottning Victoria ska ingå äktenskap med Daniel Westling. Bröllopet ska avhållas på försommaren 2010.

En kvinna av börd får äntligen sin man av folket.


Maud Olofsson säger:
- Jag gläds åt att kronprinsessan och Daniel Westling får varandra och framför mina varma gratulationer. Med det ansvarsfyllda uppdrag kronprinsessan har är det mycket värdefullt att ha en stabil och trygg partner vid sin sida som Daniel Westling. Kärleken är en bra grund att kunna dela både ansvar, glädje, sorg och engagemang.

Tvära kast för Mauds del, från krisdrabbat Saab till fina ord om kärlek...


På frågan om vad de föll för hos varandra blir svaret:
- Kronprinsessan har ett fantastiskt stort hjärta. Det är helheten, personkemin.
- Tryggheten jag känner hos Daniel är otrolig. Sen att vi har väldigt roligt tillsammans, det är inte helt fel.Man behöver inte ha någon spåkula för att förutse den bröllopshysteri som nu kommer att drabba Sverige.Comments

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback