Blogg.se - bloggosfärens Stureplan

Det är ännu en kväll på stan. Vi står lätklädda och blottade på Stureplan, huttrandes i kylan och mörkret som sänkt sig över Stockholm. Konkurrensen är stenhård. Dörrvakten avgör öden. Vissa släpps in i värmen och gemenskapen där alla kan se dem, andra blir ståendes utanför. Nobodies.

På VIP-listan står stammisarna, de som jämt hänger här och som alla känner igen. Det är med blandade känslor vi ser dem. Vad har de som vi inte har?

Kortare kjolar. Högre klackar. Större hår. De skriker högre helt enkelt. Lockar älskvärt ena stunden, provocerar i nästa. Vi skulle inte vilja vara som dem, vi vill vara som oss själva, men tycker att det ska räcka för att få en stund tillsammans med dem i rampljuset.

Stureplan
Bild från stureplan.se

Men så händer något... Vakten blickar ut över folkhavet, spejar, spanar - letar efter något som fångar intresset. Där! En helt vanlig tjej, från en helt vanlig mellanstor, svensk stad, med helt vanligt råttfärgat hår, blir plötsligt pekad på med hela handen. Du, ja, just du - du är utvald.

Hon tar några osäkra kliv framåt, träder sedan in bland de övriga utvalda. Alla ser, tycker, bekräftar - vi ser dig, alltså finns du.

Många äro kallade, få äro utvalda.


Redaktören för blogg.se, Karin Olofsson, har avslöjat hur hon gör när hon väljer ut vilka inlägg som ska synas på startsidan. Inlägget har i skrivande stund 146 kommentarer. Kan inte låta bli att göra denna liknelse.


Tillägg 29/1:
Det kallas metaforer.  
Comments
Posted by: Anonym

hum men det där med korta kjolar, krog och uteliv har ju knappast något med blogginlägg att göra. jag kan nog inte hålla med digoch det finns ingen vip-lista heller.och vad spelar kommentarerna jag fått på just det där inlägget för roll i sammanhanget?kan faktiskt inte dra några liknelser:) Men det är roligt att leka med tanken

2009-01-28 @ 23:11:11
URL: http://KarinOlofsson.se
Posted by: Jillie

Nu vet jag att Karin kanske inte direkt läser kommentaren jag kommer lämna men vill göra det ändå. Kanske mest för din skull Linn, att jag faktiskt förstår exakt vad du menar och faktiskt liknande Karin vid en dörrvakt på L.As hetaste innekrog för bara några dagar sen när jag mailade med henne :D Och det var innan jag läst detta, eller hört någon annan göra liknelsen.Det är klart det finns en vip-lista, det finns alltid de som är mer kända, mer populära och som man vill vara som. Det gäller i alla kategorier.Och kommentarerna, gode gud, det är i princip kön till en av krogarna. Kanske inte den enda krogen men av dem. Att visas på startsidan är ett steg mot storhet, mot innekretsarna. Och för många handlar det numera om att få så många läsare som möjligt, inte att få fram sitt "budskap" eller helt enkelt använda bloggen till vad man skapade den för.Ursäkta för långt inlägg /Jillie

2009-02-02 @ 10:04:24
URL: http://brieost.blogg.se/

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback