Homemade Pesto

 
 
 
Last week, I saw a couple of blog posts here and there on homemade pesto.
 
So, am I really allowed to take up more of Internet’s valuable space with my basic, super simple recipe? Well, if you don’t tell anyone it’s here, no one will really ever notice… It’s our secret, OK?
 
My recipe is a little different from regular pesto. First of all, it’s vegan. Second, I’m not using pine nuts. Ever since I suffered from pine mouth I stay as far away as I possibly can from them… Have you experienced pine mouth? It's awful!
 
 
This is how I prefer my food. A few ingredients of good quality with subtle taste.
 
 
My pesto contains:
1 pot of basil (by that I mean like 3 dl/1.3 cups), 1 dl/0.4 cup walnuts and as much olive oil as you prefer (I used around 3-4 tablespoons). Put it in a blender and mix until it’s smooth. Add flaked salt to your taste.
 
Keep in an airtight jar in the fridge for no more than a week.
 



Comments
Posted by: Kikan

Åh, pesto har jag tänkt att göra så många gånger. För ett par år sedan gjorde jag faktiskt kantarellpesto. Det var smarrigt vill jag lova :) Recept finns här:

http://hemmahoskikan.se/2009/august/kantarellpesto.html

Kram Kikan

Svar: Men så passande! Jag har precis kommit in och sparkat av mig stövlarna efter en tur i svampskogen :-) Ska kika på ditt recept (risken är dock att dagens skörd var liiiite för blygsam...).
Kram
Linn

2012-08-28 @ 12:41:53
URL: http://hemmahoskikan.se
Posted by: Katarina

Hemlagat är alltid bäst! Ser gott ut :)

Svar: Hemlagat är grejen. Speciellt när det så enkelt som att slänga ner allt i en mixer och bara köra... :-)
Linn

2012-08-28 @ 13:40:31
URL: http://brakatarina.se
Posted by: Piccolacasa

Brukar inte göra pesto. Men en gång i halvåret äter jag en pizza som har det på sig (roccula, parmesan, parma, olja osv) och där är det jättegott! Tack för svaret om popkornen, såååå givande. Tror inte att jag är så manisk, det är där min slappe-gen kommer in. Jag kan göra mycket men sedan måste jag unna mig att göra goa saker också. Sitta i solen. Ligga på rygg. Lyssna på musik. Läsa. Surfa. Inte så högaktiva saker. Hoppas att det kan vara till min fördel. Men nu är det nog dags att lyfta på lilla rumpan och måla eller plantera. Sista lediga veckan nu. kramen!

Svar: Jag försöker odla latmasken i mig också. Det går bättre och bättre. Ikväll intog jag soffan och tittade på film. Inte så dumt. Popcornen höll sig lugna ett tag :-) Njut av ledigheten, kram!
Linn

2012-08-28 @ 15:27:03
URL: http://www.piccolacasa.wordpress.com
Posted by: Malin Aurora

Åh vad gott!

2012-08-28 @ 17:27:49
URL: http://vildblommor.blogg.se/
Posted by: Jasmine

Waaow! Älskar pesto och det vore ju optimalt att kunna göra egen sådan! Det smakar ju så mycket bättre när man har ansträngt sig själv=)

Svar: Ja, verkligen! När det dessutom är så himla enkelt också... :-)
Linn

2012-08-28 @ 17:34:24
URL: http://baciatutti.blogspot.it/
Posted by: Johanna

sv: Härligt att höra.

OMG! Vad gott, något att pyssla med till helgen.
Ha en fantastisk vardag!

2012-08-29 @ 07:08:31
URL: http://johannasinspiration.blogspot.se
Posted by: minagladadagar

Det är gott det!
<3

2012-08-29 @ 20:20:09
URL: http://minagladadagar.wordpress.com
Posted by: Turid

Så gott det ser ut! Har aldrig provat att göra detta själv, men det kommer jag nog att göra nån dag.

Svar: Ett traditionellt recept innehåler även parmesan och vitlök. Få saker blir förstås sämre av dessa ingredienser... :-)
Linn

2012-08-29 @ 22:32:46
URL: http://travelandfashion.blogg.se
Posted by: felicia-

hemmagjord pesto kan vara det bästa!!

Svar: Ja, visst är det gott! Och egentligen så himla, himla enkelt.
Linn

2012-08-30 @ 05:18:47
URL: http://whofelicia.blogg.se

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback