Chocolate Covered Toffee with Flaked Salt

 
 
 
Remember the cocoa toffee I made a while ago? I loved that one, but this... this is even better. The recipe below makes one baking sheet of Chocolate Covered Toffee with Flaked Salt.
 
Here's how to:
  • Make toffee. You can use the recipe for my cocoa toffees, but exclude the cacao powder. If you use that recipe, double it.
  • Spread the toffee mixture on a baking sheet covered with parchment paper and leave to set.
  • Melt a 125 g/4.4 oz chocolate bar (I used one with 60 percent cocoa), and spread on top of the toffee, on one side. Sprinkle with flaked salt and leave to set.
  • Once it's ready, turn the whole thing around and melt another 125 g/4.4 oz choclate bar and repeat the same procedure as above.
  • Leave to set and  cut into smaller pieces.
 
I can't find words to describe the deliciousness of this candy. There's something about the combination of the sweet toffee, the smooth chocolate and the salt... I will make it again, the night before Christmas Eve. Not a day earlier because then there won't be any left for the Christmas goodie table.
 
 

 
 
 
 
Minns du chokladkolan jag gjorde för ett tag sedan? Jag älskade den, men här är något som är ännu bättre. Receptet nedan ger en bakplåt chokladdragerad kola med flingsalt.
 
  • Gör kolan. Du kan använda receptet till min chokladkola, men utesluta kakaopulvret. Om du använder det receptet, gör en dubbel sats.
  • Bred ut kolan på en bakplåt med bakplåtspapper och låt den stelna.
  • Smält 125 g choklad (jag använde en med 60 procent kakao), och bred ut den ovanpå kolan, på ena sidan. Strö över flingsalt och låt stelna.
  • Vänd sedan på hela steken och smält ytterligare 125 g choklad och upprepa samma procedur som ovan.
  • Låt stelna och klipp eller skär sedan i mindre bitar.
 
Jag hittar inte orden för att beskriva hur gott det här är. Det är något med kombinationen av den söta kolan, den lena chokladen och saltet... Jag kommer att göra den här igen, kvällen före julafton, inte en dag tidigare för då kommer det inte att finnas något kvar till själva julbordet.
 



Comments
Posted by: Ann-Christin

Ha! Dessa ska jag stajla med till min konditorman.

Svar: Då är det ju nästan så att jag blir lite nervös. Jag menar... ett proffs. Men de är sjukt goda. Tycker jag i alla fall, som är en vanlig dödlig godisätare.
Linn

2012-12-04 @ 16:38:31
URL: http://berndtssonlundstrom.blogg.se/
Posted by: Erica

I've never had salted chocolate before. It sounds divine. I just love the combo of salty and sweet together.

2012-12-04 @ 17:32:17
URL: http://caughtonawhim.blogspot.com/
Posted by: Queen of Kammebornia

Mmm, vad gott! Jag tänkte göra kola ikväll :) Kram!

2012-12-04 @ 18:40:18
URL: http://queenofkammebornia.se
Posted by: Fotograf Cecilia Möller

Suttit och kollat igenom din blogg Linn. Så fin! Jag blir galet sugen på att åka runt och besöka slott nu. Älskar slott!

Svar: Åh, men tack! Så glad jag blir :-)
Linn

2012-12-04 @ 22:23:45
URL: http://ceciliamoller.blogg.se
Posted by: Åsa

den ser fantastiskt god ut...jag säger bara mums :-)
kram Åsa

2012-12-05 @ 07:58:28
URL: http://livetsvackrating.blogg.se
Posted by: Camia

Jag blir alltid besviken när jag försöker ge mig på något sådant här kolabak. Så det skall bli kul att testa det här och se om jag lyckas!

Svar: Hoppas då innerligt att detta kan funka. Kan nästan (men bara nästan) garantera lyckat resultat :-)
Linn

2012-12-05 @ 09:02:17
URL: http://divyaspa.blogg.se/
Posted by: sara

Åh HJÄLP vad gott!!! Det måste jag bara göra som julgodis! Jag är väldigt svag för mixen av choklad och salt. MMMMMM!!!

2012-12-05 @ 11:28:27
URL: http://lifeinshanghai.se
Posted by: Katarina

Choklad och flingsalt är en superkombo!
Jag brukar göra praliner med flingsalt. En riktig hit på julen. Det här ska jag också komma ihåg då jag orkar fixa lite godis ;)
Kramar

2012-12-05 @ 12:04:12
URL: http://katarinaratcliffe.se/
Posted by: Sonja {Dagmars Kitchen}

Åh, SÅ gott! Jag älskar också den kombon - salt/kola/choklad! Nu blev jag sugen på att göra julgodis. Problemet är bara att jag inte kan sluta äta...

Svar: Nä, min taktik just nu är att låta bli att göra julgodis ända fram tills det verkligen gäller, dagen innan eller så. Konstigt, jag är ingen godisätare i vanliga fall, men det hemgjorda kan jag inte motstå...
Linn

2012-12-06 @ 09:06:06
URL: http://www.dagmarskitchen.se
Posted by: Art By Tina - Konst & Fashion

Yllemöss på huvudet var en superbra idé för att det inte ska göra så ont vid headstand, ju mer man övar har jag också märkt att smärtan försvinner när man lyckas balansera rätt. Lite knepigt, men man blir förbluffad över hur snabbt kroppen lär sig.

2012-12-06 @ 16:37:08
URL: http://trueborn.blogg.se
Posted by: mittilivetochjag

Gud vad gott det låter! Jag älskar sött och salt tillsammans. Flingsalt är aldrig fel på sötsaker som kola och choklad.
<3

2012-12-06 @ 20:01:37
URL: http://mittilivetochjag.wordpress.com
Posted by: Turid

Åh chokladkola är det bästa julgodiset! Ska gör det till helgen. Mums, farligt gott faktiskt;-) Flingsalt på låter extra spännande!

2012-12-06 @ 22:57:55
URL: http://www.travelandfashion.blogg.se
Posted by: Jenny Olofsson

Åh detta recept måste jag prova till jul <3


Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback