Object of Delight #7

 
 
 
The Nobel Banquet takes place in Stockholm this evening. A lot of clever people have been awarded the prestigious prize through the years, and hopefully their inventions have been of good to mankind.
 
I'm thinking about science and technology and peace and war almost every time I put my hairpins in this little tin box that used to hold ignition caps, marked with Alfred Nobel's name.
 
My only conclusion so far is that the hairpin definitely is a great invention.
 
 

 
 
 
Nobelfest i kväll. Tänk så många kluriga och intelligenta personer som tilldelats priset genom åren. Det är bara att hoppas på att deras uppfinningsrikedom kommit mänskligheten till nytta.
 
Jag tänker på vetenskap och forskning och krig och fred nästan varje gång jag lägger tillbaka hårnålarna i den här lilla plåtasken, som en gång innehöll sprängkapslar, med Nobels namn och nuna.
 
Min enda slutsats så här långt är att hårnålen i alla fall är en utomordentlig uppfinning.
 Comments
Posted by: Katarina

Hårnålen är otroligt användbar! Häftig liten ask för nålen.

2012-12-10 @ 20:57:57
URL: http://brakat.blogg.se/
Posted by: Karolina

Åh, gamla plåtburkar i fint skick är underbara! Kan erkänna att viss avundsjuka finns, men jag har också fina burkar i min ägo :) Hårnålen är en väldigt bra uppfinning!

2012-12-10 @ 21:50:54
URL: http://joahi.blogg.se
Posted by: HemkäraHanna

Vilken tjusig och tänkvärd ask du har. Hårnålar är en bra uppfinning dock är det mååånga år sedan jag hade en uti mitt svall. Kan bero på att det inte är mycket till svall numer. :)

2012-12-10 @ 22:13:48
URL: http://hemkarahanna.blogspot.com
Posted by: Queen of Kammebornia

Vilken fin ask! Och jag tänker att Dennis tar dynamit när han använder sin nitroglycerinspray, när han har kärlkramp, det tycker barnen är coolt :)

2012-12-11 @ 08:30:58
URL: http://queenofkammebornia.se
Posted by: mittilivetochjag

Vilken fräck ask! Ja, hårnålen är en riktig kanonuppfinning!
<3

2012-12-11 @ 22:57:44
URL: http://mittilivetochjag.wordpress.com
Posted by: Maria

Det var tänkvärt må jag säga. Föredrar nog hårnålar framför askens ursprungliga innehåll.

2012-12-12 @ 21:32:55
URL: http://dammsamlare.blogg.se
Posted by: Nina

:) ... vilken fin liten ask.

Kan du tänka dig att Fredspriset i år gick till EU.
De behöver ju pengar, det förstår jag ... men jag hoppas att priset öppnar flera beslutsfattande personers ögon för att göra ännu mera gott för världen.

Fred. Jag har pratat mycket om Fred med barnen. Lilla Fred och Stora Fred. Vi som enstaka människor kan inte skapa fred i hela världen - men om vi lever efter "lilla fred" tanken - om alla gör det - skulle världen se helt annorlunda ut. Lilla Fred börjar här och nu. Allt som gör eller inte - kan göras enligt lagarna för Lilla Fred - eller ej.

Kram

Svar: Vad vackert. Jag ska lägga det på minnet och ta det med mig. Lilla fred kan vi ju alla göra. Sprida ringar på vattnet som bara blir större och större... Kram
Linn

2012-12-14 @ 00:09:01
URL: http://www.sallysdaughters.com
Posted by: Jenny Olofsson

Åh en sådan låda har jag med här hemma! Det är lite mixade känslor när man ser den. Den är vacker, men innehållet var ju inte så bra en gång i tiden.


Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback