Afrikansk kikärtsgryta

Afrikansk kikärtsgryta
Matfoto är inte det enklaste... Detta föreställer en afrikansk kikärtsgryta med quinoa och grönsallad


Afrikansk kikärtsgryta
4 portioner

300 g kokta kikärtor
50 g cashewnötter
2 burkar krossade tomater
3 msk jordnötssmör
2 dl grönsaksbuljong
1 hackad gul lök
1 skalad aubergine
Olja
Curry, oregano, chilipeppar, paprikapulver, gurkmeja
Salt, peppar


Fräs lök och aubergine i lite olja i en panna. Mixa 3/4 av kikärtorna till en grynig massa. Tillsätt kikärtor, tomat, buljong och jordnötssmör och låt det koka upp. Smaka av med kryddorna. Koka i cirka 10 minuter.

Servera med quinoa eller ris och en stor grönsallad. Strö cashewnötterna över rätten.

Originalreceptet har jag hittat här: Vegetariskt.com. Jag gjorde vissa justeringar (ex. tillsatte aubergine, vilket gjorde att rätten kom till sin rätt, så att säga...).
Så särskilt afrikanskt smakar den inte, tycker jag. Känns mer asiatisk. God vardagsrätt!




Comments

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback