Gult är fint!


Gurkmeja


I dag äter jag gurkmeja, en festligt gul krydda tycker jag! Mina handleder (ja, nu är det båda...) spökar fortfarande, så förutom handledsskydd och en kur Naproxen Mylan så ska jag självmedicinera genom att proppa i mig gurkmeja som har antiinflammatoriska egenskaper.


Pasta


Har precis smällt i mig en pastasallad där pastan fick koka i vatten spetsat med gurkmeja. Då blir den så här gul och fin!

I kväll ska jag experimentera fram något slags te med gurkmeja tänkte jag. Och så kanske jag provar ett ayurvediskt recept på en varm dryck med mjölk, socker och gurkmeja. Om inte annat är det kanske gott...?

Hjälp mig alla ni husmorshäxor där ute, vad mer kan jag hitta på för att bli kry?




Comments
Posted by: syster Elin

Har många husmorstips i bakfickan men nog inget mot eländiga handleder, tyvärr... Krya på dig o hoppas att gurkmeja funkar!!

2012-06-08 @ 12:33:37
URL: http://systerelindesign.blogspot.se
Posted by: syster Elin

Förresten, ha handledskyddet även på natten. Är lätt att man ligger med handen i konstiga lägen då och då får den inte vila. Men det kanske du redan provat...

2012-06-08 @ 12:39:14
URL: http://systerelindesign.blogspot.se
Posted by: Queen of Kammebornia

Vad vackert gult som solen det blir med gurkmeja! Jag tror att ingefära också är inflammationshämmande...

Kryakrya!

2012-06-08 @ 17:21:03
URL: http://queenofkammebornia.blogg.se/
Posted by: conscious

Härliga bilder!

Superkul att du kikade in i min blogg :)

Hoppas du får en härlig dag!



http://consciousblues.blogg.se

2012-06-08 @ 19:11:52
URL: http://consciousblues.blogg.se/
Posted by: Sabine-Välbefinnaren

Ingefära ska också vara bra tror jag. Skapar värme i kroppen. Inflammation... behövs inte värme då? =)



Du har helt rätt, dagdrömmar kan handla om att man längtar till något annat, inte lever i nuet och inte njuter av det man har. Men de beror kanske på vilken typ av dagdrömmar man har. Intressant, är dagdrömmar samma sak som fokuserade tankar?!



Nix, jag har aldrig varit i Indien, bara varit en dröm flera år. =) Låter som om du hade en underbar resa, och du säljer in det ännu mer med dina ord.

Magsjuka är det enda jag oroar mig för, men du blev alltså inte magsjuk en endaste gång? Har du varit i Varanasi?? En vän sa till mig att om jag klarar mig från magsjuka där så kommer jag klara hela resan. =) Billigt med juicer och smoothie för max 20kr är kanon, för mig som också älskar det!! Himmelriket!

Udaipur ska vi åka till, och spendera julafton i, och har läst att de ska vara gudomligt. Jaipur och den rosa staden ser jag också fram emot. Kommer bli en fantastisk resa.



Kram kram

2012-06-09 @ 21:17:05
URL: http://valbefinnaren.blogg.se/

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback