I met Hanna and Hanna at college. We spent three years together, struggling and laughing through lectures and group projects. It was one of the Hannas that gave me this recipe for a simple tomato soup with lime and celery.
Soup is really a cost effective meal, so I made it several times during my years as a student. Then I sort of forgot about it, until the other day, when my taste buds suddenly reminded me…
Here’s how to!
Tomato soup with lime and celery
Enough for a light lunch for two
Tomato puree (I used a can of 390 grams/around 14 oz)
1.3 cups of water
2 celery stalks, sliced
1 lime, peel and juice
1 vegetable stock cube
A pinch of salt, a pinch of sugar and some freshly ground pepper
Add all the ingredients to a pot. Boil for around 5 minutes. You’re done!
Garnish with celery leaves, add some mozzarella and serve with bread.
Jag träffade Hanna och Hanna på universitetet. Vi tillbringade tre år tillsammans och tragglade och skrattade oss igenom föreläsningar och grupparbeten. Det var en av Hannorna som gav mig det här receptet på en enkel tomatsoppa med lime och selleri.
Soppa är verkligen kostnadseffektiv mat, så den här gjorde jag många gånger under studietiden. Sen glömde jag bort den, ända tills häromdagen då mina smaklökar påminde mig igen…
Tomatsoppa med lime och selleri
Räcker till en lättlunch för två
Passerade tomater (jag använde en förpackning på 390 gram)
3 dl vatten
2 selleristjälkar, skivade
1 lime, skalet (rivet) och juicen
1 vegetarisk buljongtärning
En nypa salt, en nypa socker och lite färskmalen peppar
Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Koka i ungefär 5 minuter. Klart!
Garnera med selleriblad, lägg i några mozzarella-bollar och servera med bröd.