Dagarna som gått

Hade tänkt göra ett inlägg under rubriken Veckan som gått men insåg att längre tid än så har passerat sen jag bloggade sist. Här följer en kort resumé.

Bruce, hälsa, mat, förberedelser...


Var på Springsteen-konsert med Sofia. Sjukt kallt, men väl värt huttrandet. Bruce hade en fantastisk energi och såg verkligen ut att älska att stå på scenen. Det går liksom inte att greppa att han är 60 bast... Han spelade Born to run och Dancing in the dark och lyckan var gjord. Nu är jag redo att ge mig på hans lite mindre lättsmälta låtar.

Har fokuserat en hel del på min hälsa sedan sist. Har gjort tappra försök att börja ett nytt liv varje måndag de senaste månaderna, men misslyckats gång på gång. Kände att jag fastnat i en riktigt dålig, nedåtgående spiral. För mycket jobb, för lite sömn, för lite träning och alldeles för dålig mat. Förra helgen fick jag bara nog. Köpte en tidning som inspiration, och Blutsaft för att kicka igång mitt usla järnvärde.

Gav sömnen högsta prio, och är ganska nöjd so far. Även om jag fortfarande är vaken alldeles för sent på kvällarna och får på tok för få timmars sömn känner jag att jag är på rätt väg. Målet är att ligga i sängen klockan tio, men om det av någon anledning inte funkar så duger elva som deadline. Sen har jag skjutit på det till både tolv och halv ett, men som sagt, jag känner att jag är på rätt väg. 

Jobb har alltid hög prio i mitt liv, men jag har ändå lyckats hålla det på en hyfsat acceptabel nivå. Visst har jag suttit och slitit med datorn om kvällarna, och jag gjorde ett antal timmar i går, men läget är under kontroll trots allt.

Jag har lagat mat hemma. Bara en sån sak. Förr i tiden lagade jag en massa mat och hade nästan alltid med mig smarriga matlådor till jobbet, men någonstans på vägen försvann tiden och energin. Nu har jag skördat mina rabarber och bakat paj, ätit linssoppa med hembakt bröd, svängt ihop somriga sallader och hemmagjord pizza. Mums!

Nu hoppas jag att det här med matlagandet håller i sig, för jag har också förberett mig inför sommarens fjällturer genom att shoppa en del... Pengarna är slut och det är dags att ta upp det där med matlådor igen. Har köpt en superskön ryggsäck från Fjällräven (Fjällräven Råstu, utgående modell, men det gav ett lite lägre pris) och ett par Lundhags-kängor (Lundhags Professional High). Kängorna inhandlades i dag hos Kängspecialisten, som jag kan rekommendera varmt. Fick enormt proffsig och pålitlig vägledning. Har gått omkring i mina nya kängor sen jag kom hem för sisådär fyra timmar sen, och jag bara njuter. De är så sköna och känns helt rätt!

Fjällen - here I come!Comments

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback