Drömförvaring

Jag har precis sett min drömförvaring för badrummet. Det är Marie som driver bloggen Min lilla veranda som står bakom denna fantastiska lösning. Hon och hennes man har tydligen byggt detta underverk själva av en köpmansdisk och några gamla fönster. Funderar på om jag skulle kunna kopiera idén på något sätt. Har en byrå jag inte använder och det står faktiskt några gamla fönster nere i min källare. Men sen ska man ju kunna hantera en hammare också...

badrumsförvaring
Oändliga förvaringsmöjligheter!


Tonight's the night

I kväll är det alltså dags för ännu en deltävling i melodifestivalen, och jag ska se den live. Tänk om någon sagt det till mig för sisådär 20 år sedan. Då hade jag väl svimmat av lycka. Nåväl, lite kul ska det väl bli i alla fall. Ska bli extremt roligt att se Kristian Luuk i alla fall, brukar gilla hans skämt.

Anna som jag ska gå med träffade faktiskt några av melodifestivalkändisarna i går. Så vi sitter inne med allehanda värdefull information, som exempelvis vem som har en sprucken nagel. Vem som är höjdrädd. Vem som är född 1987 (skrämmande, min lillebror är lika gammal). Vem som jobbar i klädaffär. Ja, något mer ni vill veta?

På väg...

Sitter på tåget på väg till Linköping nu. Kände mig förvånansvärt pigg när jag vaknade i morse vid åtta och hann faktiskt sitta ner och äta frukost. Kändes otroligt skönt att få sminka sig och piffa till håret igen efter att ha legat sjuk så många dagar. Men det verkar faktiskt som om sjukdagarna utan smink har gjort underverk för hyn. Kanske ska pröva att vara osminkad fler gånger ;-)

x2000

I väskan ligger en enda outfit för kvällen, som inte är använd på ett år ungefär. Hmm... Hoppas jag fortfarande gillar den. Det är en klänning, gräddvit i botten med bruna och orange detaljer. Ett lite halv-psykelediskt 70-talsmönster, skulle man kunna säga. Och så har jag med mig mina näst bästa skor. Ett par vita med mockadetaljer och en hög, brun, tjock klack. Utlovar bilder från kvällen!

Duktig

Sista delen av kvällen gick åt till att städa och diska. Härligt! Känner mig som en helt ny människa nu. Har dock inte packat inför resan till Linköping i morgon. Måste nog inte lämna Hjorthagen förrän 9.30, så jag ska väl hinna med det i morgon bitti. Om jag bara visste vad jag skulle ha på mig på kvällen, jag och Anna ska ju på melodifestivalen.

Inte för att det är himla noga vad man har på sig för det, men man vill ju vara lite fin i alla fall. Stod och provade kläder framför spegeln tidigare i dag, men allt bara hängde och såg slafsigt ut. Visst, blev väl inte bättre av att jag legat sjuk i tre dagar och såg ut som ett lik, men oavsett det kändes det ändå inte bra.

Favvo-skorna ligger i en påse på jobbet med trasig sula. Sen har jag inte tvättat på fem (5!) veckor. Det börjar faktiskt bli lite tunt i garderoben.

Well, jag ska sova på saken och förhoppnigsvis komma på något.

Hoppas i alla fall att jag kan sova. Det blåser ju en del och precis utanför sovrumsfönstret står en flaggstång och smattrar i vinden. Fruktansvärt irriterande faktiskt...

Dukat

Älskar det här gamla bordet. Slitet men charmigt. Och porslinet är anspåkslöst men hemtrevligt. Vill ha!

Bord

På benen!

Wow! Jag klarar att stå upp. Jag har duschat. Satt på mig rena kläder.Jag har till och med varit och handlat. Nu du flunsan är det inte mycket kvar av dig!

Har knappt ätit nåt de senaste dagarna, så jag kände mig en aning utmärglad. Gick förbi pizzerian, och tro mig - jag gillar inte köpe-pizza, men det kändes som om min kropp var i desperat behov av att fylla på sina fettdepåer efter denna svältperiod. Men det var så många läskiga människor utanför pizzerian, så jag vågade inte gå in. Köpte massa skräp på Konsum istället. Håll i er nu, en Snickers, sån där crunchy-müsli med massor av socker, en Risi Frutti, en smoothie och vitt bröd. Sånt där har jag nog inte handlat de senaste tio åren

Jag
Bildebevis: Nästan frisk!

Stilikoner

Nu är det snart mars, och jag tror att det är fler än jag som börjar fundera över vår- och sommargarderoben. Såklart alltid kul att spana in trenderna, men jag har valt ut några stilikoner som jag ska försöka ha i åtanke när jag shoppar.

kennedy

carrie

Hepburn

Amanda, 2

Amanda_1
Jackie Kennedy, Sarah Jessica Parker, Audrey Hepbrun och Becki Newton

Jag tänker mig skräddade klänningar, dräkter, tajta pennkjolar, blusar, små, söta handskar och skor med skyhöga klackar på jobbet. Personliga, roliga tröjor, tajta, lite kortare jeans alternativt 70-talsbrallor till vardags. Jag hoppas kunna vänja mig av med att alltid gå i klackar och kanske få på mig ett par snygga ballreinas eller sneakers nån gång då och då.

Har förstått att blommigt ska vara inne den här säsongen. Nå, jag vänjer mig säkert och har snart några varianter på temat i garderoben.

Badrum

Ett vanligt badrum i ett vanligt hem. Men ändå rätt mysigt...

Badrum

Bild från Hemnet

Mori & Mimosa

Snygg klänning från Mori & Mimosa Original Collection. Stora missen är väl skorna från 1997 som de envisas med att ha med på varenda bild. Kollektionen By the Lake är ganska mysig tycker jag,  Morticia däremot  känns inte så jättespännande.

Mori & Mimosa

Min gamla lägenhet

Min lägenhet i Linköping är just nu belamrad av flyttkartonger som väntar på att få komma till huset i början av maj. Men i januari såg min lägenhet ut så här:

Sovrum, 2Sovrum, 1Vardagsrum, 2Badrum, 2Badrum, 1KökHall, 2Hall, 1

Hann bo i Linköping i ett års tid ungefär, innan det blev dags att röra på sig igen. Nu längtar jag verkligen till huset och att få inreda det precis som jag (ja, och blivande sambon förstås) vill ha det. Den galna, färgglada lampan i hallen får jag nog inte sätta upp i vårt gemensamma hem, men jag kan leva med det :-)

Älskade kisse

Måste bara lägga in en bild på världens mysigaste kisse. Nils blir fem i april, kan inte förstå att jag redan har haft honom så länge. En klyscha, men det är som om det var i går han var en liten kattunge. Jag längtar så tills vi flyttar till huset och Nils får bli utekatt. Jag ser en massa drömscener framför mig... Nils jagar flugor. Nils ligger i gräset och njuter av solen. Nils hjälper mig i trädgårdslandet. Usch, det är kanske fånigt, men jag tror att han kommer att bli så lycklig, och gör mig så lycklig! Ända sedan han kom hem till mig har jag hoppats på att en dag kunna låta honom bli utekatt - och nu blir det verklighet.

Nils
Nils på sin mysiga fårskinnsfäll

Sen följer det väl en del andra konsekvenser när en kisse blir utekatt. Slagsmål med andra katter. Grannar som kanske blir arga på honom. Farliga bilar. Och inte minst, jag och Kärleken får nog räkna med en och annan råtta och fågelunge på tröskeln...

Grön glädje

Grön glädje fick jag lära mig att klottuja kan vara ett bra alternativ till buxbom. Klottujan är enligt programledaren billigare, växer snabbare och mer härdig. Någon som har erfarenhet av de här två? Tror att det här är växter som jag och Kärleken skulle kunna enas om.
 
Buxbom
Buxbom

Klottuja
Klottuja

Bloggtips

Mina två favoritbloggar just nu är utan tvivel Dreamhouse och Sextiotalsvillan. Blir så inspirerad och på gott humör när jag läser deras bloggar. Älskar också de proffsiga bilderna, som tagna ur ett riktigt magasin.

Sextiotalsvillan
Vaser som finns i Sextiotalsvillan

Dreamhouse
Vardagsrum från Dreamhouse-bloggen - och visst ser det ut som ett riktigt drömhus...!

Inspiration

Ligger hemma och är sjuk i dag också, men det känns som om jag är på bättringsvägen nu. Har ägnat förmiddagen åt att jobba lite, läsa bloggar och sitta och dregla över snygga lägenheter på Hemnet.

Jag är egentligen en hopplös Shabby Chic-tjej med dragning åt svulstiga, barocka slottsinredningar. Men snart blir jag sambo med en minimalist, och nu försöker jag hitta inredningar som på något sätt kombinerar de båda stilarna.

Hittade några bilder på Hemnet som jag gillade (undrar om Han gör det också??)

Hemnet, Kungsholmen (2)Hemnet, Kungsholmen (1)Hemnet_stureplan
Överst två bilder från ett vardagsrum på Kungsholmen, längst ner en helt fantastisk lägenhet vid Stureplan.

Nu börjar Grön glädje  på ettan, härligt norskt trädgårdsprogram. Måste se.

Brottet

I dag visades del sex av tjugo av danska Brottet. Grymt bra serie faktiskt, kan bara rekommendera!

Brottet

Längtan...

Jag längtar så till Paris. När Kärleken åker till alperna nästa vecka och är borta i tio dagar hade jag tänkt åka till Paris helt själv. Bara njuta av livet, staden och tillvaron. Inspireras, äta god mat, färska corissanter... Nu blir det inte så. Jobb och ett i största allmänhet hektiskt liv just nu sätter käppar i hjulet.

Jag älskar Paris. De senaste tre åren har det blivit två besök per år, ungefär varannan gång på grund av (eller kanske tack vare) jobb. I år blir det nog inga jobbresor till Paris, men jag ska dit. Det finns inga alternativ. Och det är en stad jag gärna åker själv till, det finns mycket att se och göra på egen hand och är man på jakt efter att bara läsa en bok och insupa atmosfären gör man det kanske bäst själv.

Men visst, en romantisk weekend med Kärleken är förstås inte heller fel ;-)

Vyn nedan är inte den vackraste Paris har att erbjuda, långt i från. Men många gånger har jag själv stannat vid samma punkt i närheten av Sacré Coeur och funderat på hur det skulle vara att bo i en av de där lägenheterna. Nedanför huset, mittemot, går en mur. Framför muren växer allehanda grönska och närmast trottoarkanten går ett stängsel. Där brukar det alltid sitta en massa kissekatter, och fast folk har ställt ut små plastburkar med mat till dem, tycker jag ändå synd om dem och vill så gärna ta hand om dem.

Paris

Maja Gunn

Rekommenderar verkligen ett besök här. Sjuuuukt snygga kläder. Klicka på Collections och spana särskilt in 2003, 2005 och 2006 års kollektioner. Ett besök på Livrustkammaren känns helt plötsligt än mer lockande!

Oumbärliga väskor

Väska
Ytterligare en utställning jag bara inte kan missa; Den oumbärliga väskan på Livrustkammaren. Utställningen är indelad i ett antal teman; Lätt börs ger tungt hjärta - tung börs ger lätt hjärta, Från männens värld, För salong och visit, På fest med tre damer, För nytta och nöje och Uthållig väska - och miljö. Kort och gott, väskor från en mängd olika tidsperioder och för olika sammanhang. I det sistnämnda temat visar deisgnern Maja Gunn sina nytillverkade väskor och väcker frågor om lyx.

Utställningen öppnar den 23 februari

Fröken Livrädd på Sergels torg

I morgon öppnar utställningen Fröken Livrädd på Sergels torg. Originalteckningar av Joanna Rubin Dranger blandas med dockor och scenografiska skisser. Samtidigt släpps också en bok om Joannas konstnärskap. Utställningen pågår till och med den 11 maj.

Fröken Livrädd

Jag ska helt klart gå dit någon lördagförmiddag och spatsera runt bland Joannas uttrycksfulla teckningar med hög igenkännings-faktor. Kan hoppas på att hon snart släpper något nytt med Fröken Livrädd!

Har jag också ADHD?

Nej, det tro jag väl egentligen inte, men man kan ju undra när man läser den här artikeln http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/artikel_895533.svd

My God! Ni skulle se hur jag har det ibland. Håller på att flytta från en trea som jag i ett års tid utnyttjat som en tvåa, där det största sovrummet varit mitt "skräprum". Det fanns planer för en gigantisk walk in closet, men jag kom aldrig så långt. Isället fick det fungera som nåt slags förråd, och tro mig, det hände då och då att jag slängde in ett och annat där när jag var tvungen att snabbstäda. Vem har inte nån gång haft disk som har möglat? Eller kommit hem efter jobbet och varit så trött att man inte orkat packa ur matkassen, utan bara ställt in hela rubbet med påse och allt direkt i kylskåpet? Välkommen hem till mig och vada i kattsand!

Jag gillar också att ha det nystädat och fräscht. En gång i veckan brukar jag faktiskt städa nästan nitiskt noga, men däremellan... Couldn't care less.

Hoppas jag bättrar mig tills jag blir sambo...


Sååå sjuk!

I dag tycker jag verkligen synd om mig själv. Har genomlidit en hemsk febernatt och vaknade för en dryg timme sen med riktigt ont i halsen. Nu ska jag bara ligga still i två dagar, och så är jag förhoppningsvis frisk till på lördag. Önskar mamsen var här och pysslade om mig.

Sjuk

Lite trist att ligga här sjuk alldeles själv. Eftersom jag bor tillfälligt i en annan människas möblerade lägenhet har jag inga bra böcker eller tidningar här. Teven finns ju förstås, men gud vad mycket skräp det visas. Tur att jag har datorn. Ska ägna någon timme åt att slösurfa och förhoppningsvis sova sen.

Jag ska gå på melodifestival!

Låt mig bara få säga: jag är inget fan av melodifestivalen. Har inte sett skräpet på tv sen jag var i 15-årsåldern och har gjort mitt bästa för att slippa ta del av hysterin. Men: nu har jag fått gratisbiljetter till deltävlingen i Linköping, och inte kan man tacka nej? Det känns ändå som att det skulle kunna bli rätt kul att se hela spektaklet live, det lär ju vara ett riktigt jättejippo och värsta showen. Så jag och Anna ska dit på lördag. Ska ägna kvällen åt att plocka fram nån lämplig festival-outfit, eftersom jag åker till Linkan redan i morgon. Funderar på en klänning som jag köpte på MQ för säkert fem år sedan, men den kan nog vara rätt till en melodifestival.

Återkommer givetvis med rapport.

Melodifestival

Vardagslyx

Matlåda måste vara något av det mest oglamourösa som finns. Visst går det att hävda att man då får precis det man vill ha och kan se till att maten är hälsosam, men det primära skälet är väl ändå den kostnadsbesparing det är att bära med sig matrester i en plastburk.

För att piffa till det lite brukar jag göra följande:
~ Istället för Kungsörnens spaghetti och snabbmakaroner - spenatpasta, papardelli, bucatini eller någon annan lite glammigare sort
~ Istället för tråkpotatis - blå kongo med cool färg
~ Istället för Trocomare - färska kryddor
~ Färskriven parmesan piffar till det mesta
~ Färsk frukt till efterrätt

Herbs

Det viktigaste är att använda bra råvaror, inte nöja sig med tråkig salladsost utan gå på den riktigt goda och krämiga fetaosten.

I morgon äter jag blå kongo, svampsås med färsk timjan och en vegetarisk biff.

Whiskeyröst

Trodde jag var frisk vid det här laget, men i går kväll blev jag superfrusen och det började liksom rycka och hoppa i huden. Mådde riktigt kymigt. Var ändå tvungen att gå till jobbet i dag, men kände mig inpackad i bomull större delen av dagen. Nu är jag hes och halsen känns som en vulkan. Inte som att det ska komma upp nåt ur den, men det liksom bränner och sticker. Befarar långvarig whiskeyröst...

Nu vill jag bara bädda ner mig med en bra bok, varm choklad och bli ompysslad med dundermedicin.

Betty Boop

Kvällsmat

Ska strax kila iväg från jobbet och handla lite mat på hemvägen. Hittade ett recept på Arlas sida på rotfrukter med ingefära och honung och en oströra, kan kanske vara nåt med en bit bröd eller kanske lite mathavre till? Jag gjorde hur som helst mitt bästa för att hitta nåt jag var sugen på som inte var pasta, och det var inte det lättaste kan jag säga. Jag vill knappt äta nåt annat än pasta.

Rotfrukter

Rotfrukter med oströra, 4 port
3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
1 purjolök
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 tsk mald ingefära
2 tsk honung
2 msk hackad persilja

Oströra:
250 g Kesella
2 dl riven lagrad ost

Skala rotfrukterna och skär dem i långa bitar. Skärpurjolöken i skivor. Stek rotfrukterna i smör i en stor stekpanna på svag värme i cirka 10 minuter. Låt purjolöken steka med på slutet. Krydda med salt, ingefära, honung och persilja. Rör ihop Kesella och ost. Servera rotfrukterna på ett fat med oströran bredvid.

Receptet kommer från arla.se

Dramaten 100 år

Dramatens 100-årsjubileum firades med maskerad. Att döma av mingelbilderna på svd.se måste det varit en rätt torr tillställning. De allra flesta kom iklädda festblåsa och liten, diskret mask framför ögonen. Jag hade väntat mig mer av teaterfolket. Bäst var dramatenchefen själv som kom klädd som fotbollsspelare och Gösta Ekman (nedan) med klädsam utsmyckning i pannan.

Gösta Ekman

Armarna uppåt sträck!

Jodå, det blev lite morgongymnastik i alla fall. 25 minuter yoga plus konditionsträning i form av Våldsamt bortviftande av nyfiken katt. HUR kan det komma sig att kräket ligger och latar sig non-stop, men så fort jag ska göra nåt vettigt kommer han och ska antinga gosa eller attack-busa???

Nåväl, jag är harmonisk till sinnet.
yoga, multi
Om någon undrar ser det ut precis så här när jag yogar. Ställningen längst ner till höger är min favorit, jag känner mig så underbart stärkt av den!

Zzzzz...

Alarm clock
Jag måste ge mig nu. Är supertrött och ska upp tidigt, men ibland är det bara SÅ svårt att gå och lägga sig. Inte för att jag har svårt att sova, jag somnar så fort jag lägger huvudet på kudden. Men när man har en massa roligt att göra, energi och inspiration - då känns det liksom så beige att sova... 

Noterade förresten en intressant sak. I princip alla väckarklockor på bild är inställda på 10.10. Varför då? Jag måste gå till en urmakare i morgon och fråga.

Dammsugaren from hell...

Jag höll mitt löfte och dammsög inför morgondagens yoga-övningar på vardagsrumsgolvet. Det här var första gången under min tid i den lilla tvåan som dammsugaren åkte fram, har nöjt mig med att sopa golvet de senaste veckorna.

Och det tänker jag fortsätta med.

Jag kände direkt att dammsugaren var en sån där som figurerar i TV-shop som the bad example. Den som är tung och klumpig och suger dåligt. Den som man får ont i ryggen av och som definitivt inte går att förvara under sängen eller bakom en dörr. Munstycket var stort och smidigt som ett strykjärn från 50-talet och ljudnivån krävde hörselkåpor.

Jag hade trots detta kunnat vara rätt nöjd, om det inte helt plötsligt hade sagt "poff!". Först tänkte jag inte på det, utan städade vidare. Sen vände jag mig om. Dammsugaren var täckt av ett vitt pulver. Golvet var täckt av ett vitt pulver. Soffbordet var täckt av ett vitt pulver.

På nåt sätt hade den där j*vl* dammsugrpåsen hoppat ur och innehållet i den liksom blåsts ut igen. Det är äckligt i sig, men lägg till detta vetskapen om att merparten av dammet i den där påsen inte har producerats av mig, utan att det är nån annans gamla hudavlagringar och tånaglar. YÄCK!

Hemmafruvarning?

Jag har grymma cravings för en riktigt snygg gasspis.

Just nu bor jag tillfälligt i en liten möblerad tvåa, innan jag och Kärleken flyttar in i huset. I lägenheten finns en gasspis, och det är faktiskt första gången jag använder en sådan. Och jag bara älskar det! Men den är ju inte av den snygga sorten, istället suktar jag efter den här...

image7
...en gräddvit AGA Classic, eller varför inte...

image8
...denna? En spis för en kung! Lacanches "Chambertin".

image9
Ytterligare en fransos. La Cornues "Château 120".


image10
Ett kök jag bara älskar, i all sin enkelhet!

Konstigt, men jag minns faktiskt inte vad det är för spis i huset. Men vi ska dit på söndag och skriva på kontrakt och då ska jag kolla upp det + dagsaktuellt skick på trädgården.


Hälsofrukost

Efter yogapasset blir det gröt, och så en mumsig sharonsmoothie.

Sharonsmoothie

Sharonsmoothie, 1 glas

2 st sharonfrukter
1 dl naturell yoghurt
0,5 msk havrekli
0,5 dl vatten

Mixa sharonfrukterna. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills drycken är slät.

Kalorier: 224
Protein: 6,1 g
Fett: 1,3 g
Kolhydrater: 46,3 g
Fibrer: 5,5 g
C-vitamin: 19 mg
Järn: 1 mg
Kalcium: 131 mg
Socker: 3 g

Receptet kommer från Tasteline.com


Nytt liv - igen

Jag började ett nytt liv förra veckan. Det varade i två dagar ungefär, sen ballade jag ur. Dessutom har jag legat sjuk och sunkig sedan i fredags, så nu är det bara att börja om på nytt. Med start i morgon. Ska börja dagen med ett yoga-pass.

Yoga

Jodå, precis så här kommer det att se ut. Jag kommer att vakna fräsch som en nyponros och hoppa i mina kritvita yoga-byxor. Därefter skuttar jag sprudlande glad ut genom dörren, ut på den underbara sommarängen där jag tillsammans med min personliga tränare och massös genomför ett stärkande pass yoga med alptopparna som fond.

Eller så får jag göra det i pyamasen. På vardagsrumsgolvet.

Bäst jag dammsuger i kväll.
 

Trädgårdsmästarinna

Till huset följer även en 800 kvadratmeter stor trädgård, med egen uteplats. Där hoppas jag att Kärleken låter mig ställa min gamla järnsäng, för den tror jag kan göra sig bra där. Och så hoppas jag att jag får en liten, liten täppa där jag kan odla blommor och få jord under naglarna.

Jag tänker mig många vita blommor; rosor, ranunkel och pioner. Kanske något rosa för att bryta av?. Nu gäller det bara att läsa på vad som kan växa där jag vill plantera. Jag är, om ni ursäktar, heeeelt grön på det här området.

Blommor
Vit ranunkel, rosa rosor och ljust, ljust rosa pioner.


Lyckliga jag i mysigt hus

Jag är SÅ lycklig! Om två månader och elva dagar bor jag i det ljuvliga huset här nedanför. I alla fall vänstra halvan av det, inklusive neder- och övervåning. I huset ska också min stora Kärlek och min lilla kissekatt bo. Fem år gammal ska han äntligen få bli utekatt och jag blir alldeles varm bara av tanken på honom skuttandes omkring där ute.

Mitt nya hem

I maj får vi tillträde till huset och efter lite ommålning och pysslande flyttar vi in.