About Knowing Your Limit - And Staying Far Away From It

 
 
 
 
Living on the edge...
 
 
Många, många gånger fick jag höra det. Att jag jobbade för mycket. Varnande pekfingrar höjdes, pannor rynkades bekymrat. Jag minns inte vad jag svarade, men jag vet att jag inte riktigt kunde ta det till mig. Jag hade ju läget under kontroll. Det var lite mycket just nu bara.
 
Sen trillade jag över kanten. Och nu är det jag som sitter där och predikar. Många svarar "jag vet var min gräns går". 
 
Det är ju toppen! Själv hade jag ingen aning, men det här är vad jag har lärt mig: Det handlar inte bara om att undvika att snubbla över den där gränsen. Det handlar om att hålla sig så långt borta från den att livet inte blir en enda stor balansakt. För hur kul har vi egentligen när vi konstant pressar oss till bristningsgränsen?
 
Jag har skrivit det förr här på bloggen. För mig är inte den stora sorgen att jag föll, utan alla de hopplösa år dessförinnan då jag kämpade med näbbar och klor för att hålla mig över ytan.
 
Gör något roligt i helgen. Eller gör ingenting alls. Och ta hand om dig.
 
 

 
 
I was told many times, by many of my friends, that I was working too much. I can't remember what I said, but I kow that I didn't really listen. I had the situation under control. I was just being a little extra busy right now, that was all.
 
And then I fell. Now I'm the one preaching, and having my friends telling me 'I know my limit'.
 
Well, that's great! I didn't have a clue, but this is what I've learned: It's not just about avoiding to fall and crossing that line. It's about staying so far away from the edge that you're not turning your whole life into one great balancing act. Honestly, are we really enjoying life when we're constantly pushing ourselves to the extreme? 
 
For me, the big pain isn't the actual 'falling over the edge', but all these hopeless years before that when I was struggling like a maniac to keep my head above the water.
 
Do something you like this weekend. Or do nothing at all. And take care.
 Comments
Posted by: Katarina

Jag förstår dig precis!
Kram

2012-07-13 @ 20:30:19
URL: http://brakatarina.se
Posted by: Katarina

Gullid du är! En Nikon D800 blev det. Lyckligast!

2012-07-13 @ 21:08:25
URL: http://brakatarina.se
Posted by: Queen of Kammebornia

Du är klok och bra!!! Kram!

2012-07-13 @ 21:11:39
URL: http://queenofkammebornia.blogg.se
Posted by: Min plats i solen

Kloka och viktiga ord Linn. Det är alldeles för många som balanserar på gränsen idag och jag vill bara skrika högt. Få dem att lyssna på sina kroppar innan det är för sent. För jag vet ju av egen erfarenhet att priset man betalar är otroligt högt. Livet fram till något bättre är lång och smärtsam efter en tur in i den berömda väggen. Men jag är trots allt tacksam för den där resan för det är ju den sm har format mig till den jag är idag och fått mig att ändra mitt sätt att leva och att se på livet. Ett liv i ett lugnare tempo.

Kram till dig och tack för ett tänkvärt inlägg

Svar: Tack för dina ord - värmande och uppmuntrande.
Ja, alla dessa balanskonstnärer. Man tror man är duktig när man står där på tåspetsarna och vinglar, men det är bara, bara dumt. Men jag är som du tacksam för erfarenheten. Jag har fortfarande inte kommit ut på andra sidan, men jag VET att det kommer att vara ljusare där.

Kram
Linn

2012-07-13 @ 21:16:51
URL: http://minplatsisolen.blogspot.com
Posted by: syster Elin

Bra skrivet! Tror du har alldeles rätt där. Ta hand om dig också!!

2012-07-13 @ 21:44:29
URL: http://systerelindesign.blogspot.se
Posted by: Karolina

Ja, jag har känt av att jag är farligt nära att brista några ggr, men jag har lyckats klara mig och jag vet att det om ett par månader kommer att se annorlunda ut för min del. Och nu har du motiverat mig att åka ut till mina föräldrar i familjens stuga och gå i skogen och plocka svamp med mamma imorgon! :)

Svar: Svampplockning med sin mamma - det om något är avstressande :-)
Så länge du vet att det blir lugnare framöver, och det verkligen BLIR det. Att brista gör ont (för att nästan citera en känd poet), men att vara nära att brista är minst lika smärtsamt.
Linn

2012-07-13 @ 21:51:42
URL: http://joahi.blogg.se
Posted by: Piccolacasa

Älskar att du delar med dig av detta, det är guld värt!!
Men jag har en sak jag inte får ihop. Hur stannar man iväg från sin gräns och samtidigt utmanar sig och gör jobbiga saker? Jag tänker ibland att detta med ledarskapet kanske är bortom min gräns och att jag borde stanna där jag är bekväm. Men då utvecklas jag inte. Fast det kanske inte är samma gräns. Men EN gräns. Ja då blir det ändå en balans. En annan balans. Eller va? ;) kram!!!!

Svar: Ja, tänk den som visste hur man får ihop det! :-) Jag tror också på att utmana sig själv. Att vidga vyerna, upptäcka nya saker och få nya perspektiv. Men inte på alla fronter på en och samma gång. Och så tror jag att motiven måste vara de rätta. För vem gör du det? Varför? Problemet uppstår väl först när utmaningarna blir för stora och för många och suger all energi i kroppen. Och när man inbillar sig att nå målet är viktigare än vänner och familj... Kram!
Linn

2012-07-13 @ 22:44:42
URL: http://www.piccolacasa.wordpress.com
Posted by: CrimsonAnna

Jag hann aldrig in i väggen, men jag skrapade näsan i. De senaste veckorna har varit tunga men imorgon är sista passet innan semester. På de veckorna står det C i kalendern.C för Crimson-tid.

Svar: Det gäller att kasta sig bakåt snabbt som ögat när näsan tar i väggen :-) Jag vill inte att livet ska vara tungt. Jag vill att livet ska vara roligt. Lätt. Lugnt. För oss alla. Hoppas att du får en underbar semester!
Linn

2012-07-13 @ 23:19:32
URL: http://metalanna.blogspot.com
Posted by: Christine&Paris

Väldigt vettiga ord. Vad bra om alla kunde tänka så! Min bror gick in i väggen för ett tag sedan och fick problem med hjärtat. Det får en att tänka "det är inte alltid värt det".

Svar: Det är inte värt det. Det gäller att komma ihåg vad som är viktigt i livet.
Linn

2012-07-13 @ 23:38:37
URL: http://christineiparis.blogg.se
Posted by: M

Jag tror att det är samma sak som med träning. Jag jobbar som danslärare och kan varna mina elever i evighet om vad det ska göra för att minimera risken för skador. Men det är inte förrän de själva skadar sig som de verkligen kan ta till sig vad jag sagt. Det samma hände mig. Min sambo gick in i väggen för ett par år sedan och såg att jag var på väg dit jag också. Men lyssnade jag? Knappast. Man lär sig dessvärre bäst av egen erfarenhet.

Svar: Att vilja mycket. Att vara målinriktad. En gåva, men det går lätt överstyr.
Jag tror som du, det är den egna erfarenheten som gör skillnad. Jag tror inte att det finns något som någon hade kunnat säga som hade gjort saker och ting annorlunda för mig. Tyvärr.
Linn

2012-07-14 @ 05:43:40
URL: http://amadangel.blogg.se
Posted by: Hanna

Väldigt fina bilder du har och kloka ord du skriver! :)

2012-07-14 @ 09:21:56
URL: http://hannypandy.blogg.se/
Posted by: ♥ ♥ ♥ BAMBI - nyss hemkommen från USA! ♥ ♥ ♥

Jag har också fått höra flera gånger att jag tar mig an för mycket. Än så länge har jag klarat mig bra... men ska kanske försöka säga nej till mer saker!

Svar: Jag hade mycket roligt under tiden också. Älskade att ta mig an nya uppdrag, sätta upp nya mål och dra ut på nya äventyr. Nytt och mer, hela tiden! Men till slut blev det för mycket, och jag glömde bort att njuta av livet här och nu och åsidosatte mycket av det som egentligen är viktigt.
Linn

2012-07-14 @ 12:33:24
URL: http://bambi.blogg.se
Posted by: Sophia

Tack för fina kommentarer! Bra skrivet, ibland måste man påminna sig om just det. Det ända man gör att att kämpa för att bygga upp saker till framtiden och det är lätt att glömma bort att det är nu jag lever och det är nu jag ska må bra!

2012-07-14 @ 13:41:36
URL: http://thecreativeroom.blogg.se
Posted by: Annika

SV: tack :)

2012-07-14 @ 16:36:03
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Posted by: a cup of emilias

Ett mycket bra råd! :) Kramar Emilia

2012-07-14 @ 17:49:19
URL: http://acupofemilias.blogg.se/
Posted by: Riders of Sweden

vill du bli helgens blogg ? kika in på våran blogg och delta gärna :) kram !

http://rofs.blogg.se/2012/july/helgens-blogg.html

2012-07-14 @ 19:28:18
URL: http://rofs.blogg.se
Posted by: Frida

Sv. Helt sant finns för mycket utav sådant redan!

Har du rätt i. Det är ofta tunna linjer och allt för lätt att trilla över kanten.

2012-07-14 @ 19:47:30
URL: http://vaknamedfrida.blogg.se
Posted by: Louise Dahl

Sv: tusen tack för dina fina ord! :)

2012-07-14 @ 20:06:50
URL: http://louisedahl.blogg.se/
Posted by: molly-FOTOBLOGG

åh tack!!

2012-07-14 @ 22:41:47
URL: http://mollysfotografi.blogg.se
Posted by: kiwiberries

mycket kloka ord!

2012-07-14 @ 22:44:42
URL: http://kiwiberries.blogg.se/
Posted by: Helena

Så klokt och bra skrivet! Det är oerhört viktigt att ta vara på dagarna som är och inte bara ha prestationstänket som styr allt vi gör. Bra att du tar upp ämnet på bloggen.

Sv; Tack! Vad synd att det inte blev någon saft i år. Men blommor fulla med djur avgör ju helt klart att man inte ens vill tänka tanken på att safta.

2012-07-14 @ 23:50:46
URL: http://baklust.blogg.se
Posted by: Frippan - Pyssel&Sånt

Kloka ord!!! Å söt bild.

tycker absolut du ska prova göra ett presentkuvert ;) Det är så kul!

2012-07-15 @ 01:13:02
URL: http://frippan.blogg.se
Posted by: Marja - Baka Sockerfritt

Usch, jag har också enkelt för att ta på mig för mycket.

Sv: tack för din sina kommentar! Den rena stevian är inte så god att enbart baka med. Var det den eller stevia strö du använde? För stevia strö är mycket bättre tycker jag!

Svar: Jag använde ren stevia, så det var säkert därför. Ska pröva strö-varianten, tack för tipset!
Linn

2012-07-15 @ 10:15:31
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Posted by: christin

"Gör något roligt i helgen. Eller gör ingenting alls. Och ta hand om dig." - Fint. Och sant. Men kanske mest nödvändigt!

2012-07-15 @ 16:18:54
URL: http://harts.blogg.se
Posted by: ejmis

Kloka ord...dom tar jag med mig och sparar.

2012-07-15 @ 17:33:10
URL: http://ejmis.blogg.se
Posted by: creando

Tänk att vi är så många som har varit där. Som tror att vi är oövervinnerliga. Som tror att vi inte duger bara precis som vi är, utan att prestera och vara duktiga. Du sätter fingret på det viktiga. Precis så är det. Tack för att du hälsade hos mig, annars hade jag kanske inte hittat hit :)

Kramar Kicki

Svar: Önskar att jag kunde komma på vad det beror på, det där prestationsoket vi hänger på oss själva. Jag menar, vad är den ursprungliga källan till det?
Tack för din fina kommentar!

kram
Linn

2012-07-15 @ 18:26:05
URL: http://creando-kicki.blogspot.com
Posted by: Julia

Svar: Tack! Ja, pilligt men roligt ;)

2012-07-15 @ 18:52:14
URL: http://lialialia.blogg.se
Posted by: xenia

Kloka ord

2012-07-15 @ 22:17:27
URL: http://kultursnack.blogg.se
Posted by: Camia

Ja, precis som alla andra har skrivit, du är klok. Vi kan inte styra allt som händer i livet och ibland kan det vara smärtsamt. Kram

Svar: Tack. Gör mitt bästa för att numera också leva som jag lär. Kram.
Linn

2012-07-16 @ 10:04:47
URL: http://divyaspa.blogg.se/
Posted by: Jasmine

Jag måste berömma dig för inlägget. Det är klokt och insiktsfullt och dessutom personligt. Du har lyckats! Tack för bra läsning.

(Sent) Svar: Tack så mycket för din kommentar. Hänget av guld blev jag väldigt glad för och det känns roligt att den unika ringen har fått en liten vän. :)

Hoppas att du får en bra vecka.
Kram

Svar: Tack snälla, jag blir - innerligt och ärligt - glad över din kommentar.
Hoppas du njuter av sommaren!

kram
Linn

2012-07-16 @ 21:06:25
URL: http://rosanatt.blogg.se
Posted by: Ann-Christin

Jag har levt tillsammans med en som i hela sitt vuxna liv sprungit rakt mot väggen. Förmodligen sprungit rakt igenom ett par tre stycken också. Och det är som du skriver, det är inte ATT han gick in i väggen som är jobbig utan det är alla år innan. Den dagen han smackade rakt in i väggen, mors dag för tre år sedan, är en av dom lyckligaste dagarna i mitt liv. För då var det äntligen över!

Svar: Jag känner samma innerliga tacksamhet över att orken till sist tog slut. Inte en dag för tidigt. Så kunde jag komma till insikt om vilka dumheter jag höll på med. Vad alla anhöriga tyckte och tänkte har jag inte riktigt vågat ta i än. Men jag är glad att de finns kvar, trots allt.
Tack för din kommentar!
Linn

2012-07-18 @ 08:52:24
URL: http://Berndtssonlundstrom.blogg.se
Posted by: Barbie dolls Party Games for any Festive Event

I want this write-up to complete my assignment within the college, and it has exact same subject with your write-up detomosabroad?page_id=2" buy ambien usa Having just been searching forwell written articles for the research project Ive been working on when I happened to find yours

Posted by: Have a Fancy Dress Party

You have brought up a very fantastic points , appreciate it for the post.


Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback