Recept: Mandeltabouleh
En syrlig och saftig sallad, fullproppad med god och nyttig persilja. Recept med mycket inspiration från Erica Palmcrantz och Irmela Liljas kokbok Raw food på svenska.
Mandeltabouleh
4 portioner
1 kruka (krus-)persilja
20 stjälkar bladpersilja
4 tomater
1 rödlök
1/4 gurka
1 dl sötmandel
Dressing:
Saften från en halv citron
1/4 dl olivolja
En nypa salt
Finhacka persiljan och löken, enklast är att köra den i en mixer. Jag slänger i persiljan med stjälk och allt. Hacka tomat och gurka i små tärningar och mixa mandeln till riktigt små bitar. Blanda samman alla ingredienser till taboulehn och tillsätt olivolja, citronsaft och salt. Låt salladen stå en liten stund innan servering.
Vi åt den tillsammans med oliver, vattenmelon, quornfilé (jag) och räkor (Peter).
Comments
Posted by: xenia
Ser jättegott ut.
Posted by: viktoria
Ser jättegott ut ju! Ska deffinitivt göra detta i sommar !
Hälsa gärna på i min blogg som handlar om musik, stand up och mycket mer ! http://www.aglepta.blogspot.com
Posted by: Queen of Kammebornia
Mmm, vad gott - jag som är galen i persilja!
Posted by: Carmen Mathilde
Åhhhh, blev helt galet sugen... =D jätte fin blogg.. =)
Posted by: Nina
Åh, så gott det låter. Det här vill jag testa!
Posted by: Sofia
Mm ser superfräscht ut. :)
Posted by: Fröken Prickig
Mmmm, det där såg gott ut!
Trackback