Homemade Cocoa Toffee
This picture was taken while I still thought it was possible to wrap each toffee in waxed paper and secure it with washi tape. Of course, the tape wouldn't stick.
This cocoa toffee is really easy and super fast to make, plus, it tastes heavenly (=a very dangerous recipe, continue reading at your own risk).
You need:
3.5 oz butter
0.4 cup sugar
1.5 tbsp cacao powder
3 tbsp golden syrup
Add all the ingredients to a pot and bring to boil. Test the toffee after 5 minutes, by dropping a little of the toffee mixture from a teaspoon into a glass of cold water. The toffee should harden instantly and you should be able to roll it into a little ball between your fingers. If you can squash the ball of toffee, the mixture needs to boil further.
When it’s ready, pour the mixture onto a baking sheet covered with parchment paper. Let it cool and cut into smaller pieces.
Store with parchment paper between each layer of toffee, or wrap each sweet separately.
This recipe makes 35-40 toffees (I'm not quite sure as I couldn't stop myself from eating some of the mixture...)
Den här chokladkolan går snabbt och enkelt att göra och smakar alldeles himmelskt. Det är med andra ord ett livsfarligt recept, fortsätt läsa på egen risk.
Du behöver:
100 g smör
1 dl socker
1,5 msk kakaopulver
3 msk ljus sirap
Koka samman ingredienserna i en kastrull. Gör kulprovet efter cirka fem minuter. När kolan är tjock nog slås den upp på smörpapper och ställs svalt. Klipp eller skär kolan när den svalnat.
Förvara med bakplåtspapper mellan varje lager av kola, eller slå in varje karamell för sig.
Det blir 35-40 kolor av det här receptet (jag är inte helt säker, eftersom jag inte kunde låta bli att smaka - ja, bara smaka lite - på smeten).
Comments
Svar:
Det gjorde de här också kan jag säga... Att jag snurrade in dem i smörpapper en och en försvårade tydligen inte tillräckligt ;-)
Linn
Svar:
Aha, smart!
Linn
Svar:
Totalt livsfarliga. I alla fall för mig, jag är som tokig i kola.
Linn
Svar:
Visst får man. Ett legitimt sätt att skapa lite julkänsla utan att gå händelserna i förväg. Jag håller hårt på att julen börjar 1 december eller första advent, beroende på vilken av dem som inträffar först.
Linn
Svar:
Du ska veta att det kliar i fingrarna för att få starta julstöket, men jag har mina principer. Den 15 november har jag tillåtelse att påbörja förberedelser, men ingen julmusik, inga pepparkakor, inga lussekatter, ingen glögg (åhhhh, vad jag längtar!) innan första advent alternativt 1 december, beroende på vilken av dem som inträffar först.
Men, det ska erkännas, jag fick lite julstämning av att stå och koka kola... :-)
Linn
Svar:
Confession: Jag åt upp mina på tre dagar. Själv. Jag är inte mycket för godis, men kola och knäck... blir som tokig! Kul att de gillade dem :-)
Linn
Trackback