Homemade Cocoa Toffee

 
This picture was taken while I still thought it was possible to wrap each toffee in waxed paper and secure it with washi tape. Of course, the tape wouldn't stick.
 
 
This cocoa toffee is really easy and super fast to make, plus, it tastes heavenly (=a very dangerous recipe, continue reading at your own risk).
 
 
You need:
3.5 oz butter
0.4 cup sugar
1.5 tbsp cacao powder
3 tbsp golden syrup
 
Add all the ingredients to a pot and bring to boil. Test the toffee after 5 minutes, by dropping a little of the toffee mixture from a teaspoon into a glass of cold water. The toffee should harden instantly and you should be able to roll it into a little ball between your fingers. If you can squash the ball of toffee, the mixture needs to boil further.
 
When it’s ready, pour the mixture onto a baking sheet covered with parchment paper. Let it cool and cut into smaller pieces.
 
Store with parchment paper between each layer of toffee, or wrap each sweet separately.
 
This recipe makes 35-40 toffees (I'm not quite sure as I couldn't stop myself from eating some of the mixture...)
 
 
 
 
 
 
 
Den här chokladkolan går snabbt och enkelt att göra och smakar alldeles himmelskt. Det är med andra ord ett livsfarligt recept, fortsätt läsa på egen risk.
 
 
Du behöver:
100 g smör
1 dl socker
1,5 msk kakaopulver
3 msk ljus sirap
 
Koka samman ingredienserna i en kastrull. Gör kulprovet efter cirka fem minuter. När kolan är tjock nog slås den upp på smörpapper och ställs svalt. Klipp eller skär kolan när den svalnat.
 
Förvara med bakplåtspapper mellan varje lager av kola, eller slå in varje karamell för sig.
 
Det blir 35-40 kolor av det här receptet (jag är inte helt säker, eftersom jag inte kunde låta bli att smaka - ja, bara smaka lite - på smeten).
 
 
 



Comments
Posted by: Linnea

gud så gott!!

2012-11-06 @ 14:58:55
URL: http://thelinneajson.blogg.se/
Posted by: syster Elin

Mmm vad smarrigt! Undrar om det lönar sig att slå in dem i smörpapper... gissar att de skulle ta slut ganska snabbt i vårt hus!

Svar: Det gjorde de här också kan jag säga... Att jag snurrade in dem i smörpapper en och en försvårade tydligen inte tillräckligt ;-)
Linn

2012-11-06 @ 16:04:39
URL: http://systerelindesign.blogspot.se
Posted by: Queen of Kammebornia

Mmm, jag älskar kola! Och det är så gott med hemmagjord! Jag skulle tejpa smörgårpaket i somras, åh, vad snyggt tänkte jag, men tejpen fäste ju inte... sen kom jag på att jag kunde dra runt den ett varv, så fäste den på sig själv om du förstår vad jag menar.
http://queenofkammebornia.se/2012/july/nar-vi-paddlar-ut.html
Kram!

Svar: Aha, smart!
Linn

2012-11-06 @ 16:48:12
URL: http://queenofkammebornia.se
Posted by: Johanna

Å de där ser ljuvligt goda ut! :-)

Svar: Totalt livsfarliga. I alla fall för mig, jag är som tokig i kola.
Linn

2012-11-06 @ 16:52:24
URL: http://www.johannasbilder.se/blogg
Posted by: Jenny Eriksson

Åh! Man får julkänsla :)

Svar: Visst får man. Ett legitimt sätt att skapa lite julkänsla utan att gå händelserna i förväg. Jag håller hårt på att julen börjar 1 december eller första advent, beroende på vilken av dem som inträffar först.
Linn

2012-11-06 @ 17:51:42
URL: http://ogonblickochkansla.blogg.se
Posted by: HemkäraHanna

Så härligt!
Är det julstöket som startat så smått eller är det bara njutning i största trevnad?

Svar: Du ska veta att det kliar i fingrarna för att få starta julstöket, men jag har mina principer. Den 15 november har jag tillåtelse att påbörja förberedelser, men ingen julmusik, inga pepparkakor, inga lussekatter, ingen glögg (åhhhh, vad jag längtar!) innan första advent alternativt 1 december, beroende på vilken av dem som inträffar först.
Men, det ska erkännas, jag fick lite julstämning av att stå och koka kola... :-)
Linn

2012-11-06 @ 18:12:42
URL: http://hemkarahanna.blogspot.com
Posted by: Erica

Oh, goodness, I read the recipe at my own risk and, your right, it does sound dangerously good. ;)

2012-11-07 @ 01:23:38
URL: http://caughtonawhim.blogspot.com/
Posted by: M

Testade det här receptet idag, och det blev himla gott! Väldigt enkelt att göra laktosfritt också, vilket är bra när man har en allergisk sambo.

Svar: Confession: Jag åt upp mina på tre dagar. Själv. Jag är inte mycket för godis, men kola och knäck... blir som tokig! Kul att de gillade dem :-)
Linn

2012-11-07 @ 15:48:58
URL: http://amadangel.blogg.se
Posted by: Madame Edith

Åh, vad gott. Måste prova :)


Kram/M

2012-11-07 @ 21:07:56
URL: http://madame-edith.blogspot.se
Posted by: M

Ha ha.. tre dagar? Burken står mitt på bordet här, och jag har en stark misstanke om att de kommer att vara slut senast imorgon.. =]

2012-11-07 @ 21:32:08
URL: http://amadangel.blogg.se

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback