Scrambled Eggs for Breakfast

 
Scrambled eggs - looks like a mess, but tastes heavenly...
 
 
I have a new favorite breakfast since a couple of weeks back – scrambled eggs.
 
I realized that what I’ve seen as a luxury only to be savored at hotels and fancy brunches is actually something that is ideal for the weekdays. It’s fast, it’s simple and it keeps you going for hours!
 
 
Here’s my recipe:
  • 2 organic eggs
  • 2 tbsp cream
  • A pinch of salt
  • 4-5 drops of truffle oil
  • Finely grated Parmesan
 
I mix everything in a bowl or – if I’m in a hurry – directly in the pan with some melted butter, and stir on low heat till I get a perfectly tender, creamy and smooth texture.
 
I’ve had a hard time earlier to stay full until lunchtime, but with scrambled eggs together with a sandwich or a bowl of yoghurt, berries and walnuts I can avoid all hassle and fuss during the long mid morning hours.
 
What is your best breakfast tip?
 
 
 
 
 
Jag har en ny frukostfavorit sedan ett par veckor tillbaka – äggröra.
 
Jag insåg att vad jag sett som en lyx att avnjuta på hotellfrukostar och långsamma bruncher faktiskt är idealiskt under arbetsveckan. Det går fort, det är enkelt och det håller energinivån på en behaglig nivå ända fram till lunch.
 
 
Här är mitt recept:
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 msk grädde
  • En nypa salt
  • 4-5 droppar tryffelolja
  • Finriven parmesan
 
Jag blandar allt i en skål, om jag inte har bråttom för då slänger jag helt enkelt ihop allt direkt i pannan tillsammans med lite smält smör. Sen drar jag ner värmen och rör tills äggröran är sådär härligt krämig och len i konsistensen.
 
Jag har tidigare haft svårt att hålla mig mätt fram till lunch, men med äggröra och en smörgås eller en skål med yoghurt, bär och valnötter så kan jag numera undvika alla omotiverade raseriutbrott under förmiddagstimmarna.
 
Har du några bra, helst vegetariska, frukosttips?
 



Comments
Posted by: HemkäraHanna

Mmm, så gott det låter! Och ser ut!
Här är äggröra mer lördagsfrukost och då skall det vara vitlök, tomatpuré och slantad ölkorv i om pojkarna får bestämma.
Tryffelolja och parmesan lät dock väldigt, väldigt gott!

Svar: Ölkorvarna får jag hoppa över, men vitlök... Ja, varför inte? Kanske skulle jag ha svårt för vitlök tidigt på morgonen, men gärna för en sen helgfrukost.
Linn

2013-02-05 @ 20:23:06
URL: http://hemkarahanna.blogspot.com
Posted by: Sabine-Välbefinnaren

Äggröra är verkligen super gott. Ibland när jag ätit för mycket ägg tänker jag tillbaka då det stod i tidningar om att för mycket ägg kan ge högt kolesterol. Jag tror inte på den gamla informationen... men jag tänker tillbaka till det ändå. =) Min favorit är äggröra med grönsaker och massa chili. Kram kram

Svar: Såvitt jag har förstått så är det där med kolesterolet gammal forskning. För mig är ägget en ovärderlig proteinkälla, så det känns toppen att få i sig två direkt på morgonen. Sen har jag i och för sig reflekterat över att jag numera lätt äter 14 ägg i veckan, troligen fler...
Jag skulle kunna tänka mig att testa äggröra med grönsaker och liiiiite chili :-)

Kram
Linn

2013-02-05 @ 21:03:13
URL: http://www.valbefinnaren.blogg.se
Posted by: M

Jaa, det där ser ju onekligen väldigt trevligt ut. Sånt borde man verkligen unna sig oftare.

2013-02-05 @ 21:28:05
URL: http://amadangel.blogg.se
Posted by: Sonja {Dagmars Kitchen}

Jag älskar också äggröra till frukost! Brukar också alltid ha grädde i min, och ibland ost, men har aldrig provat med tryffelolja... det låter spännande!

2013-02-05 @ 21:29:21
URL: http://www.dagmarskitchen.se
Posted by: Yelle

I totally love eggs for breakfast, every which way. They are so light and healthy for you!

2013-02-05 @ 21:54:03
URL: http://www.yelleevents.com
Posted by: Carina

Underbara foton, fin inspiration!

2013-02-05 @ 22:58:42
URL: http://viltovackert.blogg.se
Posted by: Lissen

Måste nog göra äggröra, fast måste komplettera med tryffelolja. Låter gott!

Visar några bilder från Nepal imorgon :-)

Ha en fin vecka// Lissen

2013-02-05 @ 23:05:11
URL: http://lissento.blogg.se
Posted by: Vicky

ägg är bäst!

2013-02-05 @ 23:20:13
URL: http://vickys.se/
Posted by: creando

Det där med parmesan ska jag till mig som ett fint tips. Det skulle behövas en tillpiffning av min dagliga äggröra :)

Svar: Så du äter också äggröra varje dag!? Coolt. Jag har alltid gått och trott att det var svårt, jobbigt och tog tid att göra, men det går ju på nolltid.
Linn

2013-02-06 @ 00:06:23
URL: http://creando-kicki.blogspot.com
Posted by: ali thompson

yum! eggs during the week are a nice treat! so delicious.

2013-02-06 @ 03:22:44
URL: http://www.theperchshop.com
Posted by: Frökenfilantrop || Your cup of tea

Ja äggröra är verkligen gott till frukost! För mig blir det (tyvärr) en grej jag lagar till främst på helgen, jag hinner inte annars.
Annars är smoothie med bär, honung och naturell yoghurt gott till frukost. Eller kanske bovetegröt med nötter/frukt? Jag älskar att göra blåbärsgröt på morgonen annars :D Det är ju faktiskt supergott!

2013-02-06 @ 08:20:30
URL: http://www.frokenfilantrop.se
Posted by: sara

Välkommen tillbaka till bloggvärlden. jag har saknat dig!

Svar: Tack fina!
Linn

2013-02-06 @ 08:58:30
URL: http://lifeinshanghai.se
Posted by: Sabine-Välbefinnaren

Ja det blir lätt en hel del ägg i veckan, men som du säger... en kanon källa till protein.Proteinfrukostar är oftast det bästa alternativet, istället för massa kolhydrater, det håller ordning på blodsockret under dagen.
Jag minns inte, men åt du fisk eller var du "hel" vegetarian? =) Jag har ju slutat äta kött efter semestern men jag äter fisk och skaldjur. Än så länge saknar jag inte kött alls.

Spenat (den hårda varienten som finns på sommaren) och chili är en av mina favoriter.

Kram kram

Svar: Är helveggo, fast äter ägg och ost och mjölk. Kul att du skippat köttet. Är det tillsvidare eller har du satt en "tidsgräns"?
kram
Linn

2013-02-06 @ 09:25:47
URL: http://www.valbefinnaren.blogg.se
Posted by: Camia

Ägg är fantastiskt i alla dess former!

2013-02-06 @ 09:33:10
URL: http://www.divyaspa.blogg.se
Posted by: Beata

Den godaste äggröran åt jag på ett litet frukostställe i Malaysia - jag och min familj skulle på en tredagarstripp till djungeln och bussen stannade så att alla skulle kunna äta. Stället var pittoreskt, rökigt och tallrikarna i färgglad plast. Och herregud vad goda äggen var. Otroligt.

Svar: Vilken upplevelse! Låter superhäftigt att vara ute och resa i djungeln. Och mat kan verkligen bli alldeles extra god när den kryddas med äventyr och förväntningar.
Linn

2013-02-06 @ 13:21:33
URL: http://ringbeata.blogspot.com
Posted by: johanna

Å så gott det lät! Måste testas :-)
Vår vardagsfrukost består av smoothie med banan, frysta bär, lite vaniljyoggi, mjölk och havremjölk. En smörgås till det och vi är mätta fram till lunch!
Variation är ju dock alltid bra då man lätt fastnar i en vana.
Kram!

Svar: Smoothies är ju också toppen! Det blir det ibland här med, fast just nu har jag ju gått vilse i äggröran och kommer inte ur den... ;-)
Kram
Linn

2013-02-06 @ 16:18:58
URL: http://www.johannasbilder.se/blogg
Posted by: Sabine-Välbefinnaren

Nej det är tillsvidare, har inte satt något slutdatum. Men ska till UK i april och då vill jag äta en sunday roast som är en riktig tradition för engelsmännen och mig. =) Men vi får se. Ett problem är ju bara att min karl är en kött ätare som inte äter grönsaker... så om vi ska laga mat tillsammans blir det fisk. Inte så mycket alternativ alltså. Men ibland äter han mina grönsaksgryter. =)

Svar: Kan vara svårt att matcha matvanorna... Men kanske blir han inspirerad att äta mer grönsaker?
Beroende på vad man har för anledning till sin vegetarianism så måste man ju inte vara stenhård mot sig själv. Ät du en sunday roast :-)

På tal om gemensam matlagning så brukar vi försöka hitta en gemensam grund (exemlevis en sallad men kan ju också vara pasta, ris eller potatis) som vi sedan gör varsitt tillbehör till. Eller så gör vi varsin gryta, där basen är gemensam men där vi sedan adderar olika proteinkällor. Tycker det funkar bra, men Peter äter ju å andra sidan mycket grönt också.
Linn

2013-02-06 @ 21:24:40
URL: http://www.valbefinnaren.blogg.se
Posted by: Sabine-Välbefinnaren

Vi har varit tillsammans i 5 år och han har inte börjat äta några nya grönsaker... men frukt i mängder.

Nä jag är inte så stenhård, följer bara magkänslan och min egen vilja. =)

Kolhydrater och sås kan vi äta samma, sen får han äta kött och jag fisk & sallad. Men än så länge har det gått ganska bra. Det har blivit mycket fisk helt enkelt. =) Grytor där grönsakerna kokar sönder fungerar bättre. HiHi..låter som jag pratar om ett barn. =) Kram

Svar: Äh, män är väl barn hela livet, mer eller mindre? Och inget ont i det, det sägs ju att man ska ha barnasinnet kvar :-)
Linn

2013-02-07 @ 20:07:00
URL: http://www.valbefinnaren.blogg.se
Posted by: Sabine-Välbefinnaren

Haha.. så sant! Män är barn hela livet och det är ju också bra så att barnasinnet finns kvar. =)Jag vill alltid ha kvar mitt barnasinne... ibland finns det där... men inte lika ofta som när jag var 10 år. =)

2013-02-09 @ 20:30:15
URL: http://www.valbefinnaren.blogg.se
Posted by: Turid

Åh äggröra var länge sen, men gott är det! Vilken lyxig äggröra sen då:-)

2013-02-09 @ 22:25:16
URL: http://www.travelandfashion.blogg.se
Posted by: Karin O

Men så gott, kanske ska slänga ihop en nu:)

2013-02-10 @ 04:26:48
URL: http://kakansemlanoliven.se/

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback