USA-resan

Sent omsider ett inlägg om resan till USA.

Washington DC
Tillbringade sex dagar i fejk-staden Washington. Vissa gillar Washington, jag tyckte det kändes som om att gå omrking i en teaterkuliss. Stora pampiga byggnader, monument, breda gator, smokingklädda män och damer i långklänning. Men ingen själ. Inget liv. Allt var som en fasad. Någon slags känsla av liv fanns i Georgetown, och vad jag hört även i Alexandria, men den sistnämnda stadsdelen missade jag tyvärr.


Nåt musem och Vita Huset


Georgetown och ett smakprov från Payless Shoe Source. Det här var ett par av de lite dyrare skorna...

Shoppade tills jag bokstavligen droppade på Potomac Mills, ett gigantiskt mall. På 3-4 timmar hann jag med ungefär en femtedel och hade så många kassar att jag i princip inte klarade att bära dem själv. Men det kostade ingenting. Köpte skor, byxor, blusar, en kjol, en kofta, handväskor, solglasögon, en halsduk, tröjor mm. Hittade bland annat en kedja som heter Payless Shoe Source. Den levde upp till sitt namn.


Var rejält trött de flesta kvällarna, så merparten av maten intogs på hotellets sportbar. Lyckades få i mig fyra olika varianter av deras quesedilla. Lyckades i alla fall ta mig till en rysk restaurang som heter Russia House, som är inrett i en härligt dekadent tsar-stil. Lyckat.

På fredag morgon tog vi tåget från Washington DC till New York.

New York
Låt mig börja med att säga att New York är den häftigaste stad jag någonsin sett. Tillbringade långa stunder med att bara gapa och fascineras över de skyhöga skraporna, myllret av människor och alla ljud, dofter och intryck.

Vi bodde på vad som kanske är ett av New Yorks sunkigaste hotell. Nåväl, för alla andra turisters skull hoppas jag att det inte finns nåt som är värre. Stanken av matos, mögel och smuts kan förfölja en länge...  Ändå kostade det nästan 1000 kronor natten, men det är kanske billigt med New York-mått mätt.

Tillbringade fredagen med att stå och glo på Times Square och att hänföras av utsikten fån Empire State Building. På kvällen tog vi oss till Little Italy och åt en himmelsk risotto.

Empire State Building, utsikt från taxifönstret
Empire State Building från taxifönstret, utsikt från toppen av Empire, Times Square by night

Lördagen startade hyfsat tidigt. Efter en tunnelbanetur befann vi oss längst söderut på Manhattan, i närheten av Battery Park. Därifrån tog vi färjan till Staten Island, som är gratis, för att på vägen slänga ett öga på Frihetsgudinnan. Största behållningen var nog dock att bara få sitta i solen och njuta... Vi hade underbart väder hela resan!

Sen gick vi genom Financial District, förbi Wall Street (inget att se), Ground Zero (verkligen inget att se), vidare till China Town med tillhörande shopping och sedan in i Soho. Trötta i benen styrde vi kosan mot närmaste fik för att sitta ner och ta en kaffe. Istället blev det tre drinkar på raken på en underbar lite bar. Där och då kändes livet i det närmaste fulländat. Musiken, atmosfären, stämningen, drinkarna - allt var bara perfekt. Några timmar senare bröt vi förtrollningen och slängde oss i en taxi för att åka hem och byta om. Och sedan bar det av till Soho igen och en prisvärd, trevlig pastarestaurang - Boom.

Mysig bar i Soho
Mysig bar i Soho, restaurang Boom, också i Soho

På söndagen var det dags att åka hem, men vi hann med en promenad i Central Park. Såg bara en liten, liten del av hela parken, så jag ska inte döma den av det. Men jag var faktiskt lite besviken.

Shoppingen
Shoppingen var, som ni redan förstått, helt fantastisk. Här är några bilder:


En hotellsäng full med shopping (okej, jag hade med mig 20 kilo prylar
hemifrån, och shoppade ungefär 20 kilo till).

Några av inköpen från Payless Shoe Source


Partyklänning och tröja inköpt mitt i natten på Héloise et Abélard i NY. Impulsköp, men jag är nöjd!


Vändbar huvtröja med gräsligt mönster på båda sidor, hyperbillig kråsblus inköpt på Potomac Mills.
Det fanns massa fina kråsblusar.
Comments
Posted by: Frida

Oh my! Nu blev jag avis, ojoj vilka urtjusiga plagg och skor. Kul med shopping!

2008-10-27 @ 21:34:04
URL: http://fashionvision.blogg.se/
Posted by: Adela Karlsson

fint skrivet tycker ja faktiskt

2010-12-03 @ 15:28:49
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback