Mer än bara klacklöst

Antonio Berardi kan mer än att bara göra klacklösa skor. Se bara:

   

    

Det var den grå klänningen Posh bar när hon lanserade nya parfymen och samtidigt gjorde Berardis skor världskända. Av bilderna att döma ser det dock ut som om Victoria borde ha övningsgått i skorna innan hon gav sig ut med dem, ser lite vingligt ut...

De klacklösa

Victoria Beckhams skyhöga klacklösa entré har gett precis så mycket publicitet som Posh säkert önskade. De svindyra 22 000 konors-dojorna är inte bara på fashionistornas läppar, var och varannan låter sig förfasasa över otyget att göra en platåsko utan klack.

Förutom den sko som fru Beckham bar (som jag tycker liknar någon slags strumpa), visade Antonio Berardi också denna under modeveckan i Paris:Marc Jacobs går inte så långt som till att ta bort klacken, däremot placeras den annorlunda:Ska jag vara  helt ärligt tror jag faktiskt att Berardis sko är lättare att gå i.

När kommer billiga kopior av dessa till Din Sko? Jag åker till USA på lördag, hittar jag nåt sånt här crazy till ett schysst pris tar jag med dem hem. Bara för skojs skull.

Dagens...

...sämsta: Ja du, vad skulle det kunna vara...?

...bästa: Fika med E och hennes stora bäbismage. Nästa gång vi ses är kanske bäbisen ute?

Bild från istockphoto.com


De här kanske?

Är i vanlig ordning på jakt efter stövlar till hösten. De här är rätt snygga tycker jag, men måste kompletteras med några lite mer nätta och kvinnliga.

  
Skinnstövel, 7,5 cm klack, 38 cm högt skaft. 1699:-, Ellos.

Gårdagens...

...sämsta: I-landsproblem som vanligt. Men dåliga strumpor gör mig arg.

...bästa: På topplistan hamnar utelunch med Kärleken och grymt roligt spinningpass på Sats med två instruktörer.

Det borde vara straffbart...

...att tillverka stay-ups med taskig silikonremsa. Livstid på det, minst.

Ca plane pour moiPlastic Bertrand - Ca plane pour moi

Dagens...

...sämsta: Att vi fortfarande inte hade nåt varmvatten när jag ville duscha, och att jag sen inte hann föna håret efter duschen på gymet.

...bästa: Var ska jag börja? Kan inte välja...  Åt frukost utomhus i strålande sol. Räfsade löv - barärmad. Hängde tvätt utomhus. Då är vardagen bra.

Ta nya tag

Okej, jag var inte uppe med tuppen i morse, men åtminstone tidigare än i går.

I dag ska det städas och storhandlas. Besök av Kärlekens bror+flickvän, lite jobb, lite plugg och en tur til gymmet står också på agendan. Och så en del softande förstås.

På tal om tyll...

Har snöat in på tyll just nu. Denna ljuvliga kreation signerad Elie Saab bar Marica Cross vid Emmy Awards.


Dagens...

...sämsta: Tiden mellan klockan 12-17 ungefär. Var på superlågt humör. Vet inte varför. Vi hade inget varmvatten och jag ville duscha. Vi var tvugna att stressa, men hann ändå inte med att vare sig städa eller handla. En del hormoner som spökar också tror jag.

...bästa: När mitt dåliga humör gick över. Inträffade när vi kom till Café Saturnus på Östermalm. Jag och Kärleken satt ute och fikade, och jag fick i mig en dos fransk matkultur via en croissant. Kunde varit frasigare, men den var mjuk och hade en härlig smörsmak.

Stockholmstipset: Syster Lycklig

På Tegnérgatan 12 i Stockholm ligger den inspirerande butiken Syster Lycklig, som bjuder på en härlig mix av inredningsprylar och accessoarer. Allt det rosa, blommiga och allmänt tjejiga (om man nu får säga så) gör i alla fall mig lycklig!

Några smakprov på vad som finns i butiken:


Badpärlor från Nougat London, 385:-
Ask från Lisbeth Dahl, 59:-
Kort med fröpåse, röd basilika, 39:-
Doftljus med gulligt fågelmotiv, 199:-

Syster Lycklig finns även på nätet.

Tankar vid frukostbordet

Som vanligt en sen frukost på lördagen. Skönt att ta det lite lugnt.

Himlen utanför är gråkall, men gräset är fortfarande sommargrönt. Vid minsta vindpust släpper björken ytterligare några brandgula löv till marken, snart är den kanske vit.

I dag blir det städning och veckohandling. Kylskåpet är lite väl minimaliskt inrett för min smak. Hoppas hinna med en tur till gymmet, och sen åker vi in till stan och träffar Kärlekens bror+flickvän som sprungit Lidingö-loppet.

Helg är gudomligt.Gårdagens...

...sämsta: Hmmm.... Vet faktiskt inte om jag kan komma på nåt som var direkt dåligt med gårdagen.

...bästa: Afterwork med pasta, vin och tjejsnack med Alexandra.

Flower Power

Har förälskat mig i de här flaskorna, tycker de är helt underbart söta med den knottriga ytan och de fina etiketterna.Doften kommer från Avon och är kreerad av "näsorna" Richard Herpin och Frank Voelkl i samarbete med den amerikanska designern Cynthia Rowley. Har dock inte haft möjlighet att lukta på parfymen, har ni?

Alla saker man vill göra


Tyllkjol på le tapis rouge

Eva Longoria i Versace på röda mattan i Cannes i våras. Älskar nederdelen, som på en gång är böljande romantisk och strikt geometrisk (nåja). Hade dock önskat något annat av överdelen. De där diagonala silverbroderierna är inte riktigt i min smak.


Personalisera mera: iGoogle

Har ni sett att man kan personalisera Google? Sökfunktionen funkar precis som vanligt, men på startsidan presenteras allmänna nyheter, och så finns en flik med news om ett område du själv har valt. Och onödigast, men också roligast, av allt, är att man kan välja en egen bakgrund. Nedan: Sergio RossiGårdagens...

...sämsta: Att jag tvingades hoppa över lunchen och sedan sitta och jobba i en taxi på fastande mage för att hinna allt som skulle hinnas.

...bästa: Sen lunch i solen, sittandes ute på trappan med Kärleken.

Dagens...

...sämsta: Jobbar fortfarande. Men har i och för sig fått mycket gjort.

...bästa: Lunchen på Bistro Berns. Underbar mat, kaffe i solen och fransk radio i högtalarna....

Samlare

Jag samlar på puckade personer i serviceyrken. I dag kunde jag lägga en outgrundligt korkad sushi-krängare till listan.

Jag: Jag vill ha sex bitar vegetarisk.
Sushi-krängaren: Det är tio bitar.
Jag: Ja, men jag vill ha sex bitar.
Sushi-krängaren: Vi säljer tio bitar.
Jag: Ja, men jag vill inte ha tio bitar, jag vill bara ha sex.
Sushi-krängaren (himlar med ögonen): VI SÄLJER TIO BITAR VEGETARISK!
Jag (försöker  vara pedagogisk): Ja, jag ser att det står tio bitar vegetarisk på menyn, men du kan ju göra så att du plockar bort fyra bitar och tar betalt för sex stycken.

Sushi-krängaren går och frågar sin chef.

Jag får mina sex bitar.


Dagens...

...sämsta: Gick upp i tid, cyklade hemifrån i tid. Kom fram till pendeltågstationen i tid. Bara för att upptäcka att jag glömt plånboken. Inget annat att göra än att cykla hem igen. Å så till pendel igen. Bara för att missa den och vara tvungen att ta nästa, smockfulla tåg. Suck.

...bästa: Spinningpasset på Sats som gör en full av energi. Och samtidigt helt tömd på energi. I någon slags lustig kombination.

Mörker - gryning

Förra veckan blev det några sena morgnar, så när jag i morse gick upp min vanliga tid (klockan sex) kunde jag konstatera att det inte längre är ljust vid den tiden på dygnet. Inte becksvart, men inte heller ljust.

Och mörkare blir det. För varje dag som går.

Något positivt?

Man får njuta av fler färgsprakande soluppgångar. ♥

Min kamera!

Jag vill att min kamera ska funka igen. Vill kunna lägga in bilder på bloggen som jag tagit själv.

Min kamera och jag var med om en olycka i somras.

Intet ont anande hade jag och Kärleken lagt oss på några klippor ute i skärgården, tillsammans med våra kameror, mobiltelefoner, plånböcker och annat värdefullt. Det är lite småkyligt, men vi lapar i oss de solstrålar som finns att få och försöker hålla oss i lä. Jag tittar upp lite lojt och konstaterar att nånstans långt därborta kommer en väldigt  stor båt. Sen lägger jag mig ner igen och slappar.

Jag vaknar av en kallsup. Plaskblöt och omtöcknad reser jag mig upp, bara för att som i slowmotion se kameror, mobiltelefoner, plånböcker, skor, picknick och gud vet allt kastas ut i havet tillsammans med den svallvåg som den väldigt stora båten producerat.

Jag lyckas rafsa åt mig min väska och får tag på Kärlekens kamera. I panik håvar vi in vad som håvas kan och slänger upp det på en liten, liten del av klippan som fortfarande är torr. Kärleken är en riktig hjälte som simmar ut i havet och hämtar mina plasttofflor för 149,50.

I princip allt vi hade med oss var genomsurt. Hjälpligt kunde teknikprylarna torkas med en strumpa som mirakulöst klarat sig undan svallvågen. Sen var det bara att trava till bilen, minst 20 minuter bort, i våta kläder en halvmolning, småblåsig typisk svensk sommardag.

Squash

Veteran på den ena, expert på den andra. Efter i dag kan jag varmt rekommendera båda.

  


Sensommarglädje

Precis inkommen från en frukost i trädgården. Insvept i en filt går det att bevara sommaren bara lite, lite till. Men hösten blir fin med sina sprakande löv. Sen vinter och snö. Planerar för ljuslyktan som ska stå utanför fönstret. Och fågelhuset som ska ge småfåglarna tak över huvudet. ♥

Tidsmaskin

Det verkade så kul, så jag var bara tvungen att pröva:


Jag 1952, 1960, 1966, 1976, 1984 och 1994

www.yearbookyourself.com

Veckans drömhem: Moderna vinklar och vrår

Veckans drömhem är en spännande, arkitektritad vindsvåning på Kungsholmen. De cirka 100 kvadratmetrarna fördelar sig över tre rum med öppna ytor, oväntade vinklar och hisnande linjer. Takhöjden är svindlande 4,2 meter.

I våningen finns dessutom ett fjärrstyrt ljussystem och integrerade högtalare i alla rum.


    
  

    


    
    

    

Se mer av denna fantastiska våning hos Karlsson & Uddare

Fredagsfika med vännen

Har precis kommit tillbaka till Stockholm efter en arbetsdag i Linköping. Hann med en fika med Anna S innan jag åkte hemåt.

Vi var på mitt och Kärlekens gamla stammis-hak Santinis. Det var superkul att träffas igen, det var säkert över ett halvår sedan. Anna, du är så lugn och harmonisk och det smittar av sig! ♥

Tavlor från en drömvärld

Jag tror att någon har tittat in genom mitt öra när jag sovit, och tjuvkikat på mina drömmar. Under en stunds slösurfande ramlade jag nämligen på en konstnär vars tavlor känns som hämtade ur det jag upplever om nätterna.

Det här är riktigt surrealistiska bilder, inspierade av barnboksestetik. Vid ett snabbt ögonkast ser de gulliga ut i sina softade pastellfärger, men istället är de skruvade, sjuka och rätt makabra.

Ungefär som drömmar, alltså.Konstnären heter Mark Ryden, och jag är helt tagen.

Besök hans hemsida och spana in alla makalösa målningar.

Vem är jag?

Gjorde ett personlighetstest på nätet och kom fram till följande:

Din personlighetstyp:
Kreativa, handlingskraftiga och snabbtänkta. Duktiga på många saker. Tycker om att debattera och kan vara angelägna om att få sista ordet. Entusiastiska över nya idéer och projekt, men kan brista i förmåga att hantera vardagliga rutiner. Oftast frispåkiga, uppriktiga och bestämda. Uppskattar att umgås med andra och är själva stimulerande sällskap. Utomordentlig förmåga att förstå komplicerade koncept och finna logiska lösningar på problem.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Entreprenörer, jurister, psykologer, fotografer, konsulter, säljare, skådespelare, ingenjörer, forskare, uppfinnare, marknadsförare, programmerare, komiker, analytiker, kreditrådgivare, journalister, psykiatriker, PR-ansvariga, designers, skribenter, artister, musiker, politiker.

Känns som att det stämmer hyfsat, men det är ungefär som med horoskop - vad det än står så stämmer det på nåt konstigt sätt.

Kul att testet visade att jag passar som PR-ansvarig eller skribent, det ligger ju ganska nära det jag gör.

Hanky Panky även för mig?

Jag är väl hopplöst ute, men när folk har pratat om Hanky Panky har jag inte riktigt fattat. Vad är det för exklusivt med bekväma, tråkiga tant-trosor? Det är så jag har sett det, fråga mig inte varför. (Sen att min fördom om att det mesta som är bekvämt också är tråkigt stämmer, är en annan femma.)

Blev därför förvånad när jag såg dessa:Färgglada stringtrosor, som smällkarameller, i knalliga askar. Inte supersensuellt, men rätt fräcka ändå. Jag vill ha!

Tacksam

Sitter i soffan med en kopp te och några chokladtryfflar. Har haft ännu en hektisk arbetsdag som inte var över förrän vid halvåtta på kvällen. Kände mig helt utpumpad så det blev ingen träning i dag, även om jag säkert hade mått bättre av det. Kände dock ett större behov av att bara få sitta och slappa.

Även om jag just nu är supertrött och hjärnan känns överkokt är jag så himla tacksam. Det finns så mycket jag är glad över:
- Min underbara sambo
- Min ulliga, gulliga kisse
- Min fina familj
- Mina fantastiska vänner som står ut med mig och stannar kvar trots att jag är dålig på att höra av mig
- Mina arbetskamrater som ger energi och stöd
- Mina chefer som inspirerar att försöka lite till
- Mitt fina lilla hus där jag slappnar av till 100 % och verkligen känner mig hemma
- Min och sambons lilla bil - den börjar förfalla, men den rullar
- Mitt jobb som jag trivs så bra med, även om det ibland suger musten ur mig
 
Och så en massa andra saker... Som att jag har hälsan, som att solen går upp på morgonen, som att håret är nytvättat och lent som babyhår.Illustration: Janette Bornmarker, www.jaboillustrations.se

Vad katten hände med hatten?


Rött krull/clown-hår: Miguel Palacio, Madrid Fashion Week, 16 september
Brudslöja dekorerad med woodoo-docka: Genova Rodriguez, NeyYork Fashion Week, 6 september
Sockervaddstrassel: Adres Sarda, Madrid Fashion Week, 17 september
Musselskal/rymdhjälmar: Giles, London Fashion Week, 16 september
Turban: Ralph Lauren, New York Fashion Week, 12 september

Recept: Fetaostcigarrer

Det här receptet kommer från Halv grek plus turk. Har inte prövat det själv, men har ätit dem på restaurangen och där är de riktigt goda!

Fetaostcigarrer
6 portioner

12 ark vårrulledeg (finns i större matbutiker och orientaliska matbutiker)
200 g fetaost
1 äggula + 1 äggula till pensling
2 msk hackad bladpersilja
1 krm nymalen svartpeppar
5 dl matolja till fritering

Smula ned och blanda fetaosten med den hackade persiljan, äggulan och svartpepparn. Fördela fetaostfyllningen på 12 vårrulleark. Pensla med äggulan och rulla ihop som formen av ett kuvert (det är viktigt att det är deg runt all fetaost). Fritera rullarna på medelvärme ca 2-3 minuter. Lägg rullarna på hushållspapper så den överflödiga oljan rinner av. Servera genast.

Gör gärna en stor sats på en gång då det är 40 vårrulleark i varje paket.På resturangens hemsida kan man läsa mer om matkulturen de representerar, vilket är lite småintressant.

Stockholmstipset: Mezemums i mysig miljö

Besökte Halv grek plus turk i dag, vilket var ett kärt återbesök. Restaurangen på Östermalm, i hörnet Jungfrugatan/Tyskbagargatan, är ett ställe att återkomma till. Det räcker att jag öppnar dörren så fylls jag av ett lugn, det är mysigt och ombonat.På menyn står meze, och jag gillar att beställa in ett rejält lass med olika rätter. Överlag är det ett sätt att äta på som jag gillar - det är liksom lite av varje. Hommous och pitabröd är såklart en klassiker, deras aubergineröra hade piffats till med dill och fårost (?) och smakade gudomligt. Fårostcigarrerna kan rekommenderas, liksom halloumin. Tolv mezerätter, vin och efterrätt gick loss på ungefär 500:-/person.

Jag tycker att restaurangen passar för en middag med kompisgänget, dejten och kanske också när man vill ta med exempelvis sina föräldrar på något (för dem) lite annorlunda.

En annan slags ananas

Så smaklös och ändå så rätt.  Det är dock föga troligt att en sådan släpps in i hemmet, Kärleken har precis gått med på vita pelargoner.
Dekorationsananas med lock, 350:- på Åhléns

Sovmorgon

I morgon har vi avdelningsmöte hela dagen. Börjar inte förrän klockan tio, vilket innebär sovmorgon. Ska bli riktigt skönt att få sova nån timme extra, var så sjukt trött i morse och kunde liksom inte slita mig ur drömmarnas värld. Jag gjorde allt möjligt i natt, planterade växter i trädgården, byggde ett litet hus till katten, drog upp ett träd med en lyftkran.... Vem vill vakna då?

När livet är som Days of our Lives...

Detta är inte självupplevt.

Men är det inte konstigt när ens eget liv börjar likna en tv-såpa. Det kan antingen vara väldigt roligt (tänk dig att du helt plötsligt förvandlas till Carrie i Sex and the City), eller en smula tragiskt.

Olyckligt kära väninnor påminner mig ibland om långköraren Days of our Lives. Ni vet, man råkar vara hemma mitt på dagen, slår på teven och ser ett avsnitt. Sedan dröjer ett halvår innan man får chansen att se ovan nämnda såpa igen. På något underligt sätt är det som om tiden stått stilla. Samma skådisar står kvar i samma rum och diskuterar samma dilemma, gråter över samma saker och ältar samma gamla kärlek.

Och nu vill jag inte att någon ska känna sig träffad. Att ta del av era kärleksbekymmer är trots allt en smula mer spännande än ett avsnitt av Days of our Lives. Framförallt är det på riktigt.


Stockholmstipset: Pontus by the Sea

Lyxig känsla till överkomligt pris, så skulle jag vilja sammanfatta upplevelsen av en lunch på Pontus by the Sea. Vari den lyxiga känslan egentligen ligger har jag dock svårt att sätta fingret på. Det kan vara läget på Skeppsbron, det kan vara inredningen. Det kan också vara personalen, som är alltigenom trevlig och proffsig. Jag vet inte rikigt.

Maten är det inte. Inte så att den är dålig, men den är liksom inget särskilt. Dagens lunchbuffé kostar 99:-, och då finns två varmrätter att välja mellan, och så en rejäl salladsbuffé. Som vegetarian hade jag gärna sett en vegetarisk varmrätt på menyn, men salladsbuffén räcker gott och väl om den kompletteras med ett par brödbitar.

En lunchrestaruang för kompisgänget eller den avslappnade affärslunchen.

Pontus by the Sea i sommartid
Pontus by the Sea i sommartid

Pontus by the Sea - med boulebana
Pontus by the Sea - med boulebana

Hands up!

Det börjar bli kallt. Cykelturen till pendeln på morgonen är en riktig rysare, det är hög tid att dra på sig ett par handskar.


Svarta skinnhandskar, Lindex - 199:-
Grå vantar i angorablandning, H&M - 59,50:-
Lila skinnhandskar, Miss Sixty - 54 euro
Svarta skinnhandskar med dragkedja och rosett, H&M - 249:-

Doing it the Dalarna way

I helgen har jag och Kärleken varit i Dalarna. Alltid lika härligt att komma dit, det är ögonbedövande vackert och så lugnt och fridfullt. Man blir inspirerad att leva så som dalmasarna gör.Leksands knäcke
Rörstrands serie Kurbits
Dalahäst från grannas.com, detta är en häst ur en exklusiv samlarserie
Röda high heels-träskor med kurbitsmotiv, design Åsa Westman

Kurbitsmåleriet kännetecknas av den typiska blomsterslingan. Första gången kurbitsen omnämns sägs ha varit i Ny Illustrerad tidning på 1870-talet. Kurbits betyder egentligen pumpa.

För att riktigt frossa i kurbits, besök www.kurbits.nu

Fantasifullt och finurligt hem

I senaste Ikea Family Live-tidningen finns ett hem som jag verkligen förälskat mig i. Det är fantasifullt, barnsligt, drömskt, inspirerande och harmoniskt. Hemmet tillhör barnboksillustratören Katharine och kostymassistenten Nick och de har fyllt det med allehanda prylar och bilder som får tankarna att vandra i väg. Om jag nån gång skaffar ett eget litet extrahus, där jag får bestämma allt själv, då är det kanske ungefär så här det kommer att se ut?


Väggen är täckt av tavlor och saker som alla berättar sin historia


Katharine och Nick samlar på bokstäverna K och N. Här är
ett kollage från tidningen. Gillar den lilla kökshyllan med de
 udda husgeråden.


Katharine och Nick samlar sina favoritsaker i en så kallad sätterikast, en låda
med små fack som tidigare användes på tryckerier för att sortera trycktyperna.

Bilder från IKEA


Frukostvanor

Noterade att jag skrev om min frukost första dagen efter semestern. Vill ni veta hur veckan fortsatte?

Dag 1: Råggröt, hembakt bröd med färskost, avokado och kryddor, te - intogs sittandes i matrummet
Dag 2: En skiva hembakt bröd med färskost, jucie - intogs på stående fot i köket
Dag 3: Yoghurt och müsli - intogs på språng genom huset
Dag 4: Ett päron - intogs på pendeltåget
Dag 5: -

En stadigt nedåtgående trend, alltså.

Sen följde några veckor med köpe-fralla vid skrivbordet, men den här veckan har jag gått ut hårt igen, med smörgås och gröt. Kanske, kanske kan jag hålla i det den här gången.

Sjukling

Ligger hemma i sängen med halsont och huvudvärk. Inget kul alls. Men men, kan ju inte göra annat än att ligga still och slappa, och det är nog precis vad jag behöver - sjuk eller inte.

De senaste två veckorna har varit hysteriska. Har jobbat ungefär 14 timmar om dagen, plus helger. Tyckte först att 14 timmar inte lät så himla mycket, men så började jag utnyttja mina (rätt bristfälliga) matematikkunskaper.

Dygnet har 24 timmar
Jobb, 14 h: 24-14 = 10 timmar kvar
Resa till jobbet, ~1 h: 10-1 = 9 timmar kvar
Resa från jobbet, ~1 h: 9-1 = 8 timmar kvar
Äta, ~1,5 h: 8-1,5 = 6,5 timmar kvar (även om man förstås kan äta vid skrivbordet...)
Dusch, hygien etc, ~1 h: 6,5-1 = 5,5 timmar kvar
Ja, så det blir ungefär 5,5 timmar sömn per dygn. 
Vissa dagar klämde jag in ett träningspass på en timme också, istället för att sova.
 
Jamen det är en alldeles lysande smart idé. Jag får skylla mig själv att jag ligger här i dag.