Hemkär och tacksam

Hemma runt husknuten
Hemma runt husknuten

Nog kan man gå omkring och önska sig mer. Bättre. Större. Närmare stan men ändå mer avskilt. En mjukare soffa och en plattare teve. Ett rymligare kök och ett bord där alla vänner - ja alla de där som skulle vallfärda till en om man bara bodde lite större - kunde samlas för långa, surriga middagar.

Häromdagen fattade jag mitt beslut att äntligen ta ett steg mot drömmen om ett eget hus. Med tanke på vad jag vill ha ligger ett eventuellt realiserande ett par-tre år bort, men jag har åtminstone börjat spara målmedvetet till handpenningen.

Tills dess är det bara att inse att vi nog bor så bra som vi någonsin kan göra just nu. I ett litet hus med trädgård. Hyfsat nära stan, men ändå med lantlig känsla.

Mitt hem är min oas. Här finns egentligen allt jag behöver. Kärlek, värme, trygghet. Mat och en säng att sova i. Tak över huvudet och skydd mot vädrets makter.

En katt som ligger i fåtöljen och snarkar ljudligt.

Vem är väl jag att klaga?


Läs vad andra skriver om ,  och .

Loppisfynd: Ljusstakar från Ystad tenn

Tennljusstakar från Ystad tenn, 40:- för båda på loppis i lördags
Ljusstakar från Ystad tenn

I lördags kom jag iväg till loppisen som ligger ett par minuters gångväg härifrån. Det var mitt första besök den här säsongen, och till min glädje fick jag veta att de håller igång till den 31 oktober. Kanske kan det bli en helgtradition den närmaste månaden att gå dit?

Självklart fanns det en massa gammalt skrot som fick det att vattnas i munnen på mig, men jag lyckades lägga band på mig. Ända tills jag snubblade över de här ljusstakarna, som jag fick för 40 kronor. Oavsett vad de egentligen är värda var det en fynd tycker jag. Hemma hos mig kommer de att trivas!


Läs vad andra skriver om , ,  och .

Paradoxernas tid

Sommarblomster

Samtidigt som luften förvandlats kall och krispig. Samtidigt som löven färgats gula, röda och bruna. Samtidigt som halsdukar och handskar tagits fram. Samtidigt plockar jag sommarblommor och tar in i mitt hem.

Och vallmon blommar fortfarande - jag lovar. Några enstaka exemplar bakom kullen.
  
Sommarblommor


Läs vad andra skriver om , ,  och .

Edelkoorts gulaGult är det nya rosa, sa trendoraklet Li Edelkoort.

Ni får själva fråga henne vad hon menar med det.

Gult är gult och rosa är rosa, säger jag. 


Läs vad andra skriver om , , ,  och .

Lördag

Lördag. Känns nästan obeskrivligt skönt. Vilken lyx det är att vecka efter vecka få två hela dagar off från allt vad jobb och måsten heter.

Tror jag ska ägna dagen åt en liten loppissväng och att påta i trädgården. Ska sätta ljung i kruka och kratta gula höstlöv. 


Läs vad andra skriver om , ,  och .

Dagens rara underbara1. Upptäckte en suprcharmig bröllopsblogg med härliga inspirerande bilder. Därifrån kommer bilden ovan. Föll pladask för idén med ballonger istället för bröllopsbukett.

2. Fick positiv feedback och uppmuntran av två av varandra oberoende personer som jag har stort förtroende för, inom ett område som betyder mycket för mig. Det värmer!

3. Avslutade dagen med mat och vin hos underbara M. Tjejsnack och mys en vanlig grådassig torsdagkväll - I love it!

Och i morgon är det fredag och helgen stundar. Vad finns det att klaga på??


Läs vad andra skriver om ,  och .

Nuläget

Sitter i ett nystädat vardagsrum och myser i skenet från fem stearinljus. Framför mig har jag en halv cantaloupemelon (favoriten) som väntar på att ätas upp. På golvet ligger katten och självspinner av all den positiva energin i rummet. Vet att jag borde sova, men väntar på att tvättmaskinen centrifugerat klart.

Försöker känna efter hur jag mår - just nu bra - och hur det egentligen går med mina (outtalade?) mål.

Har jobbat två veckor efter semestern nu och har hittills bara hoppat över frukosten en enda morgon, då jag var tvungen att vara på plats extra tidigt. Förvisso ingen ursäkt, men någon form av förklaring... Jag var bra nära ytterligare en morgon. Hade en deadline att hålla och kände inte att jag hade full kontroll över det jag skulle leverera. Hade som mål att komma tidigt till jobbet, men morgonrutinerna tog lite längre tid än planerat. Var så nära att rusa ut genom dörren på fastande mage för att hinna med första bästa pendeltåg.

Det krävdes mycket viljestryka att vända om i hallen och öppna kylskåpsdörren istället för ytterdörren, och därmed vara tvungen att ta nästa tåg, 20 minuter senare. Men jag gjorde det. Sa till mig själv att det minsann inte spelar någon roll om det jag ska leverera blir 20 minuter sämre, och vips så insåg jag att ingenting blir 20 minuter sämre av att jag tar ett senare tåg. Med frukost i magen blir allt jag gör 20 minuter bättre - minst.

Det har bilvit några sena kvällar på jobbet, men knappast som förr, och knappast på samma sätt. När klockan blir fem vill jag gå hem. Tidigare har jag ibland känt det som att det är då arbetsdagen verkligen börjar. Kroppen har inte varit det minsta inställd på att varva ner och gå hem.

Försöker fylla kvällar och helger med sådant som känns meningsfullt. Som förra helgen, då jag och Anna var på spa och gick ut och käkade gott på kvällen. Som den här helgen, som jag tillbringat i lugn och ro hos mamma och pappa. Får vardagkvällarna att kännas längre genom att göra långsamma saker som jag tror att jag egentligen inte hinner med - som att promenera, laga mat, baka bullar och vila middag. Fast inte nödvändigtvis allt under samma kväll. Måttlighet är en dygd, nu mer än någonsin.

Vet att jag har ett par hektiska veckor framför mig, men andetagen når fortfarande tillräckligt djupt.


Tvättmaskinen är klar. Sängen väntar. I morgon bitti rullar Kärleken in på centralen med nattåget från Åre, och vi ska ses och äta hotellfrulle ihop. Perfekt start på veckan!


Läs vad andra skriver om , ,  och