Tala är silver...

Nä, jag ställer inte upp på talesättet till 100 procent. Att tala är oftast bättre än att tiga, men då gäller det att man säger rätt saker.

I samarbete med Naturvårdsverket genomför landets länsstyrelser kontroller av butiker som säljer alternativa läkemedel. De har upptäckt fall där butikerna säljer preparat med innehåll från utrotningshotade arter. Tillexempel ett plåster med nedmalda leopardben. Den aktuella butiksägaren säger:
- Jag har nu kontrollerat vad plåstren innehåller och det är bara laboratorieframställda kopior av de otillåtna ämnena. Till och med i Kina är det svårt att få tag på de riktiga ämnena, det är jättedyrt. Plåstren skulle aldrig kunna vara så här billiga om det var riktigt djurben i dem.

Nä nä. Så du säljer inte naturläkemedel som är gjorda på utrotningshotade djur, däremot bluff och båg som en annan kvacksalvare? Det var väl det jag visste...

Läs artikeln här.


Den nyligen genomklubbade FRA-lagen är ett hett debattämne. Nu har ett 20-tal anställda på Försvarets radioanstalt fått sina identiteter röjda på ett internetforum. Problemet är att flera av de anställda har skyddade identiteter och att publiceringen kan skada rikets säkerhet. FRA bekräftar uppgifterna.
- Det kan leda till att galna människor använder den här informationen för att på ett eller annat sätt skada våra medarbetare. Det kan vara allvarligt.

Ok. I så fall kanske ni inte ska bekräfta att det verkligen är era medarbetare som ligger där på forumet.

Läs artikeln här.

En till...

Såg en till med tandsmycke i dag. Är det bara jag som har fått för mig att tandsmyckenas tid var förbi?

Löparglädje

Behöver du inspiration för att komma ut i spåret? Dagens huvudnyheter på svd.se var såklart Rysslands-matchen och FRA-lagen. Men sen, lite längre ner, finns en underbar artikel om glädjen med löpning, skriven av Lennart Lundquist. Den är helt utan pekpinnar, löpteknik och träningsscheman. Det är bara ren och skär njutning och glädje.

Jag vill ge mig ut - nu!Franska sommartoner

Har hittat en för mig tidigare okänd artist, än så länge utan skivkontrakt. Hade jag haft ett skivbolag hade jag dock inte tvekat en sekund, så förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan hon släpper en skiva (jo, jag är fortfarande så gammaldags att jag köper cd-skivor...).Artisten i fråga är förstås fransk och heter Lisa Wisznia. Gå in på hennes Myspace-sida och lyssna på låten Ralentir a la campagne. Jag kan nästa garantera en härlig sommarkänsla och att du vill kasta dig på cykeln och åka ut på landet och ha picknick bland kossorna i spenaten.

Idyll

En härlig kvällspromenad. På vägen hem träffade jag på kissen ute på en cykelbana. Han kände igen mig och ville följa med hem igen. ♥

 

Kvällsprommis

Nu ska jag ut på en prommis innan det är dags att smaska på smultronen.

Sommar är ljuvligt.

Lycka


And there's more to come...


Än finns det bär som har framtiden för sig


Hela slänten är full av smultron

Du har nåt mellan tänderna...

...nej, det var visst bara ett tandsmycke.

Tydligen fortfarande poppis med tandsmycken. Såg en med dylik prydnad senast idag. Har lite svårt att förstå. Det ser ju ut som man har skräp i munnen.


Harder, better, faster, stronger

Aha, då har man jympat igen. Skönt. Lär bli en del träningsvärk redan i morgon.

Hemmajympa går alltid lättare med discoklassiker i högtalarna.Jag just nu

Står och käkar en gudagod risotto från i söndags, med timjan från egna täppan. Väntar på inspiration att städa och tvätta, och därefter träna. Vi ska skaffa gymkort på Sats som ligger här i närheten, men innan vi hunnit så långt får jag slita på hantlarna här hemma. 

Var på Bistro Berns i går med förra och nuvarande chefen. Åt en heeeeelt fantastisk linsallad med varm chevre. Förutom superb mat har de verkligen lyckats skapa känslan av äkta fransk bistro, med undantag för musiken som var totalt obegriplig.


Bistro Berns. Måste ta med mig Kärleken dit någon kväll och mumsa.

Peony party

Martha Stewart hade pion-party i lördags. Vad är det man brukar säga - det finns alltid en anledning att fira! Nåväl, med så läckra pioner som hon har är det väl inte mer än rätt. Tänk att kunna plocka en sådan bukett ute i trädgården...

Martha Stewart framför sina vackra pioner

Som en sagaEmily Loizeau - Je suis jalouse

Gåvan till den som har allt?Lyxigt USB-minne från Swarovski, 1450:-


Trädgårdspremiär

Jodå, vi har klippt gräset några gånger. Jag har rensat lite ogräs. Vattnat de blommor som stod här sedan tidigare. Men i dag gick den riktiga trädgårdspremiären av stapeln. Utrustad med sprillans ny spade, kratta, sekatör och allehanda verktyg jag knappt vet vad de heter gick jag loss på trädgården.

Här är några bilder från dagen.


Har pysslat om den fina vita pionen som hängde med huvudet

    
Vid entrén planterade jag en vit mårbackapelargon med två snöflingor
(stora krukan) och en timjan (lilla krukan)

    

Vid uteplatsen på baksidan av huset beskar jag och band upp spirean
och planterade en krusbärs- och en vinbärsbuske. Å så en vit mårbacka-
pelargon i mitten.

Min bild av Rom

Var i Rom i slutet av april. En superskön weekend med lagom mycket skavsår, ost och vin. Största behållningen var förstås att träffa Sofia som numera bor i Italien, på plats nummer två hamnar glassen. Jag kan bara konstatera att jag aldrig ätit glass tidigare, och att det efter detta blir svårt att nöja sig med en vanlig vaniljpuck.

Jo, jag gillar Italien. Främst för de gastronomiska upplevelser landet erbjuder. Rom som stad hamnar dock en bit under mina favvostäder, med Paris i spetsen. Upplevde Rom som lite mörk, murrig och skitig, på ett ocharmigt sätt. Men men, vad gör väl det när varenda kvarterskrog serverar utsökt pasta och härligt frasig pizza?


Från vänster till höger, uppifrån och ner:
Ornamenterade och smyckade portar finns det gott om
Fontana di Trevi
(Charmigt) sliten dörr
Colosseum
Vy över Rom
Folksamling vid Fontana di Trevi


Mysigt, men dyrt, fik med maffig kakbuffé
Entré till Peterskyrkan


Kalasfina pyamasarVid PeterskyrkanCoola tak inne i Peterskyrkan

Paus

Jag har haft en paus. Inte bara från bloggandet, utan från det mesta som var mitt liv innan den första maj.

Det har nu gått en och en halv månad sedan jag, Kärleken och kissen flyttade in i vårt lilla hus, och den här tiden har varit helt fantastisk. Jag har förvisso jobbat, men det har ändå känts som en enda lång semester. Vädret har varit mestadels fint och vi har fyllt vardagkvällar och helger med bad, grillning, hemmafix och frukostar i det gröna.

Det är som en helt ny värld har öppnat sig. Jag vill inte längre sitta kvar på jobbet efter fem, jag vill bara hem, hem, hem.


Fika i fönstret med te och hallongrottor i minatyrformat.

Har just nu en paus från trädgårdsarbetet. Har äntligen börjat utforska huruvida mina fingrar är gröna eller inte. I dag har jag planterat pelargon, snöflinga och timjan i krukor, beskurit och bundit upp en ledsen spirea-buske och planterat en vinbärsbuske. Så snart regnet slutat hälla ner ska jag gräva ner en krusbärsbuske. Vem hade kunnat ana att det är så tillfredsställande att få jord under naglarna?

Paus

Jag har haft en paus. Inte bara från bloggandet, utan från det mesta. Det har nu gått lite drygt en och en halv månad sedan vi flyttade in i vårt lilla hus, och den här tiden har varit helt fantastisk. Jag har förvisso jobbat, men det har ändå känts som en enda lång semester. Har inte jobbat över en enda kväll och inte stressat och jäktat. Istället för att vilja sitta kvar på jobbet, vill jag bara hem, hem, hem. Till Kärleken, kissen och huset.


Fika i fönstret med te och hallongrottor i miniformat.


Just nu har jag en liten fikapaus från trädgårdsarbetet, har äntligen börjat utforska huruvida jag har några gröna fingrar eller inte.  Har planterat pelargon, snöflinga och timjan i kruka, beskurit och bundit upp spirean och planterat en vinbärsbuske. När regnet lugnat sig något ska jag ut och gräva ner en krusbärsbuske också. Hade aldrig trott det skulle vara så tillfredsställande att gräva och kratta...