I dag Stockholm, i morgon Rom

Det har varit två helt galna arbetsveckor. Konstaterade matt i söndags att veckan som då gått varit en av de mest intensiva under det här året, men då hade jag ännu inte genomlidit denna veckas utmaningar...

Nu är det dock avklarat och jag har SEMESTER! Ska vara ledig ända till 5 maj, känns helt otroligt. Tidigt tidigt i morgon bitti (taxin kommer 03.30....) åker jag till Rom. Där stannar jag till på måndag, och sedan ska jag äntligen få flytta ihop med min underbara Kärlek i vårt underbara lilla hus. Jag har mycket roligt att se fram emot nu!

Morgonträning

Klockan är tjugo över sju och jag har redan svettats på motionscykeln. Skönt!

Vårpromenad

Jag gjorde det! Jag tog mig ut en sväng efter jobbet, och upptäckte att omgivningarna var en riktig guldgruva. Träd, buskar, blommor, fåglar, kossor, hästar och annat trevligt. Gick omkring och bara njöt av tillvaron! Plockade även en bukett vitsippor, men fick slänga dem så fort jag kom hem. Katten blev alldeles galen och ville bara äta upp dem...

Sen tog jag ett styrketräningspass med hantlarna, och nu känner jag mig glad och skönt trött.

Glad vovve

Jag inför mailförbud

Gud vilken dag. Konstaterade att jag fått 84 mail i dag. Visst, alla ska inte besvaras av mig, men då kräver de istället att jag memorerar innehållet. Max tio stycken har varit nyhetsbrev/reklam/mail från snälla kompisar...

Helt slutkörd. Har en massa privata mail och telefonsamtal jag skulle behöva göra, men det finns liksom inte en sekund över...

Men, jag ska inte deppa ihop. Istället ska jag hoppa på tunnelbanan och åka hem till Hjortis. Förhoppningsvis är det fortfarande ljust ute när jag kommer hem. Då ska jag ta en promenad i vårsolen.

Inte som hon

Ska väl inte påstå att jag likt Condoleezza studsade upp vid fem i morse för att hurtigt motionera. Vaknade istället vid åtta, helt sjukt trött. Har suttit hemma och jobbat nu på morgonen, men ska strax åka till jobbet.


Med Condoleezza Rice i tankarna

Nu har det blivit dåligt med träning ett tag. Mina vanligaste ursäkter är tidsbrist på grund av för mycket jobb samt att jag skulle må bättre mentalt om jag istället för att träna får städa lägenheten/tvätta/gå och handla/bara ta det lugnt/jobba/prata i telefon... ja, vad jag nu kan komma på.

Men jag vet ju att när jag tänker så, så ska jag istället tänka på Condoleezza Rice. Jag läste en intervju med henne en gång, där hon berättade att hon går upp klockan fem på morgnarna för att träna. Hon må vara mäktig och rik och ha ett helt fotbollslag med folk som städar, handlar, lagar mat och diskar åt henne. Trots detta lever hon rimligtvis ett mer stressat, pressat och ansvarskrävande liv än vad lilla jag gör, så kan hon borde väl också jag kunna?

Hjälper inte det kan jag också tänka på Janet Jacksons armar eller magmuskler. Det kan också funka som inspiration.

Condoleezza Rice   Janet Jackson
Bra träningsförebilder: Condoleezza Rice och Janet Jackson.

Allo le monde!


Varma tassar

Jag blir alltid kall om händerna när jag sitter länge vid datorn, särskilt högerhanden förvandlas till en liten isbit. Vad kan då vara bättre än dessa USB-handskar?

USB-vante  USB-vante
USB-handskar, 199:-, från nätbutiken Roliga prylar

Det hela är enkelt. Plugga bara in dem i USB-portarna så blir händerna sedan härligt varma.

Upptäck Elie Saab

Har suttit nu på förmiddagen och botaniserat bland kreationerna i Elie Saabs senaste kollektion. Mmm, vad mycket snyggt det finns. Något för alla tillfällen, faktiskt.

Elie Saab

Elie Saab
Elie Saab

Favoriten är den blågröna jobb-outfiten ovan till vänster. Både strikt och drömskt fladdrande. Skulle inte heller tacka nej till att ha den gröna blommiga klänningen (bildsektionen i mitten) på någon av sommarens utflykter. Partyklänningarna är ju bara helt klockrena med sina härliga rosetter!

Bilder från style.com


Min första bookcrossing-bok

Min första bookcrossing-bok blev alltså Rent hus av Louise Boije af Gennäs. Den har tidigare varit i Trondheim  och i Saltsjöbaden. Nu ska den få fortsätta sin resa...

Boken verkar lovande, måste jag säga.

Ny favoritbutik: Capasca

I går efter jobbet hamnade jag på Vasagatan och sprang på en helt ny bekantskap; butiken Capasca. Jag har säkert gått förbi där förr, men tänkt att det var en tantbutik. Så fel jag hade. Det räckte att jag kom in genom dörren så blev jag kär.

Jag förälskade mig i en grönrutig kavaj med diskret glittertråd, A-linjeformad men ändå tajt och med korta ärmar. Fodret var härligt småblommigt och syntes uppe i kragen om man inte knäppte kavajen helt. Knäppningen satt på liksom på sidan. Den var i alla fall hur snygg som helst! Till den hörde en tulpan-kjol och ett par kostymbyxor, men dessa såg helt katastrofala ut på mig. Så nu är jag i valet och kvalet om jag ska köpa bara kavajen.

Är ju expert på att köpa udda över- och underdelar, när det egentligen är hela set jag vill ha.

I princip varenda plagg i hela butiken hade någon rolig detalj. En liten rosett, en knapp på ett oväntat ställe, en udda skärning eller ett avvikande foder. Priserna ligger förstås över H&M-klassen, men kändes löjligt låga med tanke på klädernas utseende. Kavajen gick loss på en tusenlapp, kjolen kostade 399:- och byxorna runt 700:-.

På nedervåningen fanns även ett litet utbud av heminredningsprylar samt bookcrossing-böcker som man får ta helt gratis. När man har läst boken kan man gå in på bookcrossings hemsida, leta rätt på bokens ID-nummer och registrera att man läst den och skriva vad man tyckte. Sen lämnar man ifrån sig boken på allmän plats, hoppas på att någon annan läser och registrerar på hemsidan, och sedan kan man följa boken på dess resa över världen. Kul grej! Jag plockade med mig Louise Boije af Gennäs Rent hus.

I samma lokal ligger även Espresso House. Att blanda caféer och butiker är inget nytt, men väldigt trevligt!

Nya bevis: Änglar finns - och så här ser de ut

Änglar finns, och min granne är en av dem. Inte nog med att hon såg till att jag fick mat i magen genom att laga till min lasagne, hon gav mig också hemlagad äpplepaj! Mmmm, att få äta sig riktigt mätt och sedan toppa det med en mumsig efterrätt... Inte dumt!

I morgon är det jag som går över och ger henne en bukett blommor.

Angel

Verdammte Scheiße Seppelfricke!

Nu har jag gräddat min lasagne sen klockan åtta och den är fortfarande inte klar. Det enda jag åstadkommit är bröstsmärtor och ett diffust illamående, allt på grund av den fina tyska gasugnen Seppelfricke (åh, bara namnet andas kvalitet!).

Den där jäkla ugnen vill ju inte bli mer än ljummen. Gick över till en granne och bad om hjälp, men hon förstod inte heller hur den funkade. Tack och lov var hon en vänlig själ, så nu har hon förbarmat sig över min lasagne och ska grädda den i sin ugn. Om sisådär 20 minuter får jag äntligen äta. Där sprack mina planer om en tidig kväll...

Det är ganska kul att gå in på Seppelfrickes hemsida och lyssna på deras reklamjingel.

Veckans vill ha

Veckans vill ha
Silkeslent bäddset från Millenotti, två delar 1250:-
Pyjamas med engelsk brodyr och pärlemorknappar, 229:-, La redoute
Mmmmm, chokladpraliner....
Kopp med fat, Kurbits från Rörstrand, 199:-
Truman Capotes Frukost på Tiffany's, 30:- på Pocketshopen


Boken har jag redan och jag kan bara rekommendera den. Innehåller även tre kortare noveller som är helt fantastiska. Läs, läs, läs!

Skulle gärna tillbringa min söndagkväll med ovanstående.

En klapp på min egen axel

Man måste komma ihåg att berömma sig själv när man varit duktig. I dag har jag:
- handlat mat
- jobbat
- bokat tvättid
- gjort lasagne

Bra!

Lasagnen står i ugnen nu och den verkar riktigt lovande måste jag säga. Ska ta och diska innan jag sätter mig till bords (hur duktigt är inte det, förresten??).

Veckans drömhus: Sekelskiftesvilla i Hersby

Veckans drömhus är en högt belägen sekelskiftesvilla i Hersby, Lidingö. Huset uppfördes 1905 och är ritat av ariktekten Jacob J:son Gate, som står bakom flera hus på Lidingö. Gate är känd för sitt blandade formspråk med drag från såväl nationalromantik som amerikansk villastil. Utan att vara någon expert så söker sig mina tankar också till jugendstilen, med de blyinfattade fönstren och tapeterna i några av rummen. 

Huset har 8 rum och kök om 346 kvm. Fyra öppna spisar ger värme under vintern och karaktär året om.

Fasad
Fasad. Lägg märke till hur fönstren på vänster sida följer trappans linje.

Fasad

Entré  
En ganska anspråkslös entré till detta stora hus.

Hall
Skjutdörrar med dekorativt glas. Rund lampknapp till höger om dörren - I like.

Fönster
Stora vackra fönster följer trappan upp till övervåningen.

Burspråk
Charmigt burspråk. Tänk att få sitta där med datorn och skriva...

Bibliotek
Jag är egentligen ingen vän av valv (för mycket pizzeria över dem), men gör ett undantag för dessa.

Vardagsrum
Vardagsrum med en av husets fyra öppna spisar.

Huset finns till beskådan hos Wrede.


Min helg

Helgen har varit bra. Och än är den ju faktiskt inte slut.

I fredags var jag brutaltrött (som jag brukar vara på fredagar) och somnade i soffan framför Morden i Midsummer. Verkade vara ett konstigt avsnitt där alla hade i hop det med alla och sedan fick reda på att de var syskon.

Lördagmorgonen började tidigt, städade hela lägenheten riktigt noga (skönt!) och handlade. Vid tvåtiden kom mamma och pappa. Vi softade på eftermiddagen, och på kvällen var vi på Stadsteatern och såg Mästaren och Margarita - riktigt bra! Får du inte biljetter till teatern rekommenderar jag boken. Den finns i pocket nu, så det är bara att slå till.

Mästaren och Margarita
Mästaren och Margarita spelas på Stadsteatern i Stockholm till och med 30 april

I dag har vi varit vid huset och spanat in trädgården. Riktigt roligt. Vi har en plätt bakom huset där vi kan ha utemöbler och grill, och så på kullen bakom stallet har vi en berså med syrénhäckar - så mysigt! Bland en massa skrot hittade jag en gammal vedlår, lite trasig och med avflagnad färg, men jag ska fråga om jag inte kan få den. Om man bara fixar till den och oljar in den kan man ju ha den ute som en bänk och förvara allehanda trädgårdsredskap i den. 

I trädväg fanns ett körsbärsträd och ett äppleträd. Gräsmattan bestod inte av särskilt mycket gräs, mer mossa faktiskt. Men det är ju mjuk och skönt :-) Mamma noterade att det även växte en hel del nunneört bland mossan.

De resterande timmarna av den här helgen ska jag ägna åt att slösrufa lite, handla, göra lite matlådor och så bara softa. Nån timmes jobb blir det också. Och så ska jag boka tvättid... Jag lovar.

Äta kiwi med kryddmått?

Vad tycker ni, ska man berätta för en okänd människa att man ätit kiwi med ett kryddmått för att man inte diskat på två veckor, och därför saknar rena bestick? Ska man berätta att man under två månaders tid (plus någon vecka) bara tvättat en enda gång för att man tycker att det är jobbigt att gå 50 meter till tvättstugan och boka tvättid? Ska man berätta att man under samma tid inte dammsugit en enda gång utan bara sopat golven (visserligen för att dammsugaren varit trasig, men ändå...)?

Ja, jag vet inte riktigt.

Kiwi

Saccosäcken är tillbaka

Jag skulle verkligen vilja ha en sån där retrosnygg sittpuff, ni vet en saccosäck. Den togs fram 1968 av Piero Gatti, Cesare Paolini och Franco Teodoro för Zanotta. Två stycken, vita, skulle göra sig alldeles utmärkt i blivande vardagsrummet.

Saccosäck