Sommar & sol

Vilket fantastiskt väder det har varit de senaste dagarna. Önskar att jag hade tagit en semestervecka nu, men jag får ge mig till tåls några veckor till. Njuter av värmen trots att dagarna fylls av jobb. Kvällarna är ju långa och ljumma. Häromdagens åkte vi ut till Ulriksdals slott och promenerade genom parken och hade picknick på en brygga vid vattnet. I går var det after work med jobbet, stod på F12 Terassen och blickade ut över Gamla Stan.

Livet känns så mycket enklare och bekvämare den här tiden på året.

Harmoniskt humör

Sitter på pendeltåget på väg hem. Omväxlande Maxwell och Kings of Convenience i lurarna. Känner mig ganska lugn och harmonisk. Tror det beror på en kombination av vädret och att jag i dag har lyckats göra alla mina reseräkningar från december fram till nu. Känns såå skönt. Har legat ute med en massa pengar, men nu kommer de in lagom till semestern. Hade lite ångest i går efter käng-inköpet, men nu kommer det att gå ihop sig trots allt.

I kväll blir det mys med kissen, en sväng till gymmet och lite matlagning.

Dagarna som gått

Hade tänkt göra ett inlägg under rubriken Veckan som gått men insåg att längre tid än så har passerat sen jag bloggade sist. Här följer en kort resumé.

Bruce, hälsa, mat, förberedelser...


Var på Springsteen-konsert med Sofia. Sjukt kallt, men väl värt huttrandet. Bruce hade en fantastisk energi och såg verkligen ut att älska att stå på scenen. Det går liksom inte att greppa att han är 60 bast... Han spelade Born to run och Dancing in the dark och lyckan var gjord. Nu är jag redo att ge mig på hans lite mindre lättsmälta låtar.

Har fokuserat en hel del på min hälsa sedan sist. Har gjort tappra försök att börja ett nytt liv varje måndag de senaste månaderna, men misslyckats gång på gång. Kände att jag fastnat i en riktigt dålig, nedåtgående spiral. För mycket jobb, för lite sömn, för lite träning och alldeles för dålig mat. Förra helgen fick jag bara nog. Köpte en tidning som inspiration, och Blutsaft för att kicka igång mitt usla järnvärde.

Gav sömnen högsta prio, och är ganska nöjd so far. Även om jag fortfarande är vaken alldeles för sent på kvällarna och får på tok för få timmars sömn känner jag att jag är på rätt väg. Målet är att ligga i sängen klockan tio, men om det av någon anledning inte funkar så duger elva som deadline. Sen har jag skjutit på det till både tolv och halv ett, men som sagt, jag känner att jag är på rätt väg. 

Jobb har alltid hög prio i mitt liv, men jag har ändå lyckats hålla det på en hyfsat acceptabel nivå. Visst har jag suttit och slitit med datorn om kvällarna, och jag gjorde ett antal timmar i går, men läget är under kontroll trots allt.

Jag har lagat mat hemma. Bara en sån sak. Förr i tiden lagade jag en massa mat och hade nästan alltid med mig smarriga matlådor till jobbet, men någonstans på vägen försvann tiden och energin. Nu har jag skördat mina rabarber och bakat paj, ätit linssoppa med hembakt bröd, svängt ihop somriga sallader och hemmagjord pizza. Mums!

Nu hoppas jag att det här med matlagandet håller i sig, för jag har också förberett mig inför sommarens fjällturer genom att shoppa en del... Pengarna är slut och det är dags att ta upp det där med matlådor igen. Har köpt en superskön ryggsäck från Fjällräven (Fjällräven Råstu, utgående modell, men det gav ett lite lägre pris) och ett par Lundhags-kängor (Lundhags Professional High). Kängorna inhandlades i dag hos Kängspecialisten, som jag kan rekommendera varmt. Fick enormt proffsig och pålitlig vägledning. Har gått omkring i mina nya kängor sen jag kom hem för sisådär fyra timmar sen, och jag bara njuter. De är så sköna och känns helt rätt!

Fjällen - here I come!

En dag i musikens tecken

Vilken dag! Morgonen börjar med att jag kopplar upp mig tidigit, tidigt när jag sitter i taxin på väg till Arlanda. Kollar in favvo-gruppen Phoenix senaste twittrande, och det jag ser får mitt hjärta att slå dubbelslag. De har satt in ytterligare en konsert i Paris, och det är precis där jag vill se dem - på hemmaplan. Nu är biljetterna beställda, en åt mig och en åt Kärleken, och den 19 oktober är det dags.

När jag landat i Bryssel och slår igång telefonen har jag fått ett sms av Sofia. Hon har en gratisbiljett till Bruce Springsteen på fredag och undrar om jag vill följa med. Det var kanske den dummaste fråga jag någonsin hört.... Självklart vill jag det!

Jag är inget inbitet Bruce-fan som har varenda skiva, men jag gillar många av hans låtar och kan tänka mig att det blir en bra show.

Nu sitter jag i Bryssel där jag varit över dagen. Kände mig vilse i stan, men hittade ett fik med morotsjuice och blomkålssallader där jag kände mig hemma.

Fulufjällen, 29-31 maj

Nu är jag tillbaka i civilisationen igen efter tre dagar i fjällen. Vet inte om det är odelat positivt... Kom ju hem till strömavbrott, strul i pendeltågstrafiken och den sedvandliga morgonstressen. Men, solen skiner, det ska nog bli en dag av det här också!

Fjällturen var i sin helhet helt fantastisk. Självklart fanns det stunder under strapsatsen när det kändes ganska tröstlöst. När jag var tvungen att övertyga mig om att det var värt att ta ett steg till, ett steg till och så ytterligare ett. När ett utmattat intellekt knappt kunde ta till sig att varje steg förde mig närmare slutdestinationen.

Sen tog vi en paus vid en fjällbäck, med porlande fjällvatten och medhavd choklad. Mer behövdes inte för att få förnyad energi.

Första dagen gick vi från Morbäcksätern till Tangsjön, cirka 13,5 km. Dag två tog vi oss från Tangsjön till Tangåstugan via Girådalen. En liten miss i kartläsningen gjorde att det blev en tur på ungefär 16-17 km. Uppför fjäll och nerför fjäll, i oländig terräng och konstant solsken.

Känner mig härligt mör i kroppen nu och kan konstatera att tre dagar ute i naturen utan smink gör underverk för hyn!
Vandring i Fulufjällen