Låt drömmarna flyga fritt...Vi dagdrömmer oss olyckliga, skriver TT i en artikel som blandat annat kan läsas på DN.se.

Aj då. Själv ägnar jag säkert mer tid än genomsnittsmänniskan åt att drömma mig bort i vaket tillstånd. Jag skulle nästan vilja klassa dagdrömmeri som ett av mina främsta fritidsintressen.

Att dagdrömma är som att läsa en bok eller se en film, fast med sig själv som huvudperson och med alla möjligheter att styra handlingen.

Själv tror jag att dagdrömmar kan göra oss lyckligare och mer framgångsrika.

Lyckligare, därför att...
Tänk dig att du står och diskar. Eller ägnar dig åt någon annan hushållssyssla som du tycker är fasansfullt tråkig. Att ägna 100 % av hjärnkapaciteten åt att tänka på just det faktum att du diskar (vara "här och nu", som det så populärt heter) gör inte det hela direkt roligare. Att istället fantisera om att du vinner nån miljon eller två eller tio på lotto, och allt vad du då skulle göra för pengarna, gör stunden du står där med händerna i diskbaljan betydligt trevligare.

Trevliga dagdrömmar framkallar dessutom positiv energi och gärna ett leende som letar sig ända fram till läpparna. Och det är ju faktiskt vetenskapligt bevisat att hjärnan påverkas när mungiporna pekar uppåt, och frigör lyckohormoner. Eller hur det nu var. Jag är ju ingen forskare.

Mer framgångsrika, därför att...
Positiva dagdrömmar kan fungera som en drivkraft. De vidlyftiga dagdrömmarna kan enkelt konkretiseras och omformuleras till mer realistiska mål. Att dagdrömma kring dessa och se framgången framför sig ger kraft och energi att fortsätta kämpa. När allt kommer omkring, det behöver inte vara så stor skillnad mellan att dagdrömma och att visualisera framgång, det där som alla stora idrottsstjärnor talar om för oss vanliga dödliga att göra.

Mina drömmar är min viktigaste tillgång.

Jo, det kan faktiskt vara så.

Dessutom tror jag att dagdrömmar håller oss mentalt i trim. Fantasi är som massage för hjärnan.

Skit i forskarna från Harvard. Läs om dagdrömmar på Wikipedia istället! Eller i NY Times, för den delen. De verkar också ha fattat galoppen.
Comments
Posted by: Sabine-Välbefinnaren

Jag dagdrömmer en hel del. jag kan tycka att det är rätt skönt också. Men kan första DN som säger att man blir olycklig, olycklig håller jag inte med om men man lever i allafall inte i nuet, som gör oss lyckliga. kanske därifrån som olycklig kommer. Håller med om att man inte dagdrömmer när man har sex, vet inte ens om det går. HiHi. men som Wikipedia säger så är det ju positiva tankar, så jag tycker att man blir lycklig och glad. Tex att tänka tillbaka till ett lyckligt minne, och få le åt det som redan inträffat. kanske jag är lat när jag dagdrömmer, men en härlig känsla. Man kan ju inte tänka riktigt hårt hela tiden. Men tror du att dagdrömma är något man gör med automatik utan att tänka på det, eller är det något man måste anstränga sig för att göra? Om du förstår vad jag menar. =) Trevlig dag. Och bra blogg du har. Många intressnta inlägg som är bra skrivna. Kram

2012-06-08 @ 12:53:09
URL: http://valbefinnaren.blogg.se/

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback