Thoughts on Switching Off
Jag hade ett sådant ögonblick igår. Jag var på konsert och jag plockade aldrig upp kameran som jag hade med mig. Jag var fullt upptagen att vara där.
Som du säger, det är väldigt lätt att plocka upp telefonen i tid och otid.
Ja, jag har tänkte på det så många gånger. Jag har tänkt hur bunden jag blir till Facebook, inte minst när jag börjar spela de där himla spelen, och fastnar och sen kommer jag på mig själv och slutar. Jag testade att avaktivera min Facebook i en vecka, det var spännande! Jag hade heller inte tv när jag först flyttade och det tog ett tag innan jag skaffade mobilt bredband, men jag hade så mycket tid till allt möjligt och nu fastnar jag i massa skräp på tv som egentligen inte ger så mycket som tiden utan tv.
Oj, vad skönt att höra! Jag är inte den enda som känner såhär. Jag använder en gammal telefon och har inte för avsikt att köpa någon ny på väääldigt länge.
Du är klok som få Linn! Tänk vad stressade alla blir av sina telefoner, och alla barn och ungdomar... uppkopplade till och med på nätterna. Det är en svår balansgång! Kram!
Kloka ord som vanligt! Jag har ingen Iphone utan använder en supergammal mobil utan kamera haha. Jag gillar inte tanken på att alltid vara "online". Dock skulle jag tycka det vore lite kul med en kamera i telen så det kanske blir en såndär smart phone i framtiden iallafall. Enklare att blogga då med;-)
Kloka tankar! Det är så många som fyller varje liten ledig sekund med appar, twitter och facebook när det kanske är ett par djupa andetag man egentligen behöver allra mest.
Det här är EXAKT varför jag inte har en smartphone! Jag brukar kallar mina vänner för I-fånar, hihi :). Kram
There is such a thing as being too connected. When you're constantly online, you end up missing out on real life. I have to remind myself often that things like facebook and twitter can wait.
Det är klokt det du skriver, det kan säkert få många att inse att de missbrukar. Att bara bruka däremot tycker jag är fantastiskt. Jag känner personligen hur den, iofs ganska långa, förälskelsen i smartphone och sociala medier börjar gå över i kärlek. Jag tycker att det kunde vara skönt att stanna där, förälskelsefasen är så intensiv och kan spåra ur men att göra slut helt - nääää. Det hela är väl ett tecken på att utvecklingen går väldigt fort och att vi inte vet hur vi ska förhålla oss till alla nya saker utan måste lära oss. Och att sätta av särskild tid för det är svårt när man spenderar studietiden vid datorn. Jag försöker definitivt att begränsa mig, stänger ner alla frestelser när det är seriös uppsatsskrivning. En sak som jag insett när jag studerar miljörätt är att vår jord kan tåla ganska många konstiga ingrepp och utsläpp, den anpassar sig till mycket, om det bara kommer i lagom mängd. Kanske är det så med oss också, vi kan tåla alla möjliga nya saker om bara i, trumvirvel, lagom mängd. Lagom. F*n vad jag tjatar om det. Jag är inte lagom alltid, absolut inte. Men jag vill ha tyngdpunkten där. Nähä, tillbaka till rådighetsinskränkningarna enligt miljöbalken. Hur var det nu med kvalifikationsgränsen, vilka ingrepp ska en markägare tåla utan ersättning? ;) KRAAAAM
Ja det är nog sant, tvärstopp is the shit. Så gjorde jag när jag gick ner i vikt, tvärstopp på allt var socker och stärkelse hette. Där kunde jag inte ha lagom och behövde en verklig reset.
Kul att du ser torka aldrig. Den var jättefin. Hemsk men mest fin.
Du blir lite rädd alltså? Nu blir jag mallig! Det är absolut inget att bli rädd för. Du skulle tycka att det är intressant, det jag skriver om nu. Kort kan man säga att äganderätten (egendomsskydd), rätten till vår mark och våra hus, är väldigt stark i sverige. Det har grundlagsskydd i regeringsformen. Men det händer att man måste ta sådan mark i anspråk. Det krävs att "angelägna allmänna intressen" föreligger och det kan tex vara att man behöver bygga vägar eller göra ett naturreservat för att skydda djur och natur. Då kommer vi till det som heter rådighetsinskränkningar. Det finns vissa situationer när lagen tillåter staten att ta vår mark, tex det ovan om naturreservat (områdesskydd). Nu skriver jag en uppsats om vad egendomsskyddet, områdesskyddet och rådighetsinskräkningarna egentligen innebär. Var, när, hur.Vilka problem finns. Man ska givetvis få ersättning om staten vill ta/utnyttja ens mark, det är också lagreglerat. Mark mot pengar. Men hur mycket ersättning ska man få. Vad ska det kosta att skydda miljön, vad ska det kosta när en markägare inte kan bruka sin jord. Detta är ett område med stor politisk påverkan. Miljöaktivisterna mot företagarna med staten som tänkt neutral i mitten. Men de är också bara människor och bedömningarna varierar över tid.
Fast just ikväll läser jag min folkhögskolekurs om globalisering och transnationella företag. Hur man utnyttjar i-länderna med förevändningen att så har alla länder haft det innan industrialiseringen. Det är bara det att med transnationella företag försvinner pengarna från landet. När vi var i den situationen var det inhemska företag som utnyttjade oss och då stannade pengarna här och byggde upp landet. Hua vilken värld vi lever i. Ja och så har jag varit och lyssnat på trädgårdsproffset Hannu Sorenström ikväll. Det poppar lite nu, det ska jag erkänna. ;)
Kramen!
åh, (försöker) ha en internetfri dag då och då, men ja. finner mig själv med iphonen istället för datorn ;)