Linköpingsfavoriter

Wera skrev en kommentar här i bloggen och bad om några Linköpings-tips. Jag har ju lämnat stan, men delar gärna med mig av mina favoriter!

Fik
Jag och pojkvännen är stammisar på Santinis i ena hörnan av Stora torget. Goda mackor, goda sallader och god pasta. Mysig inredning och oftast bra musik. Ojämn service dock. Vad säger du om kaffet, älskling?
Chocolate på Storgatan är ett riktigt mysigt ställe. Goda vegetariska mackor, söta tepåsar som piffar upp besöket och massa mumsig choklad. Stänger tidigt, och tyvärr ofta lite för mycket folk.
Barista på Tannfeorsgatan serverar rättvisemärkt kaffe och har en del gott att tugga på. Ligger vägg i vägg med Designtorget, så det bara att kila in dit efter kaffet.
Waynes Coffee på Nygatan är ingen personlig favorit, men jag vet av en tillförlitlig källa att kaffet är riktigt bra!

Shopping
Åhléns i Linköping är egentligen inget särskilt som butik, men har öppet en timme efter att övriga stängt. All heder!
Hos Orkan Lia på Hospitalsgränd kan du få plagget ingen annan har - helt anpassat efter dig. Varje plagg tillverkas endast i ett enda exemplar. Du kan också prenumerera på kläder och få ett plagg hemskickat varje månad.
Jag bodde ett stenkast från Misoui under ett års tid, men gick inte in i butiken förrän sista veckan jag bodde i stan. Vilken miss! Här hittar du en underbar blandning av vintage, re-made (material från förr i nya sammanhang) och alster av unga designers. Väl värt ett besök!
La Louise i Filbytergallerian har märken som Nolita, Tara Jarmon, Ralph Lauren och Juicy Couture.

Linköping
Ragnar Dahlbergs café i vinterskrud
Junkers Ju 86 på Flygvapenmuseum
Skjortklänning från Orkan Lia
Bjärka Säby slott

Restauranger
Stångs ligger mysigt till vid Stångån och är ett bra lunchalternativ (88:-). Kvällsmenyn har varmrätter från 255:-. Oftast riktigt bra.
Hagdahls ligger i anslutning till Länsmuséet. Det här är en restaurang där man märker att kockarna lägger ner det där lilla extra på maten. Mysig inredning, men prova takterassen sommartid! Öppet alla dagar 11-16, förutom tisdagar då det är öppet till 20.00.
Nori på Sparregatan har stans bästa sushi. Kolla öppettiderna innan du går dit!
På Scandic Citys restaurang ModMed äter du riktigt gott, både till lunch och middag. En huvudrätt kostar 240:-. Bra service och personal.

Aktiviteter
Gamla Linköping är ett givet lördagsnöje, öppet året runt. Strosa i småstadsidyllen och njut av gammeldags charm. Besök Dahlbergs café (ja, Ragnar Dahlbergs café) och fika som man gjorde förr.
Linköping är flygets huvudstad, och ett besök på Flygvapenmuseum är därför givet. Passa på att ta en tur i Gripen-simulatorn också!
Bjärka Säby ligger två mil utanför stan, men det är värt den lilla resan. Fika på slottscaféet där allt är bakat i slottets egna bageri eller bara njut av omgivningarna.
Ta en tur i Trädgårdsföreningen och besök Tropikhuset där det råder tropisk värme året om.
Comments
Posted by: emma johanna

jag bor i norrköping. brukar ibland ta en tur till linköping med mina vänner. tycker det är så mycket roligare att gå o strosa runt där. dessutom finns det mer rolig shopping :)

2008-03-21 @ 00:00:07
URL: http://www.emmajm.blogg.se
Posted by: Sara

kul att läsa, är själv från linköping. håller med dig :)

2008-03-21 @ 00:13:29
URL: http://littlenova.blogg.se
Posted by: wera

Åh vilken bra beskrivning. Ska spana in samtligt! Orkan Lia låter verkligen som ett väl värt besök! :-) Å Bjärka-Säby (finns inget bättre än eget-bakat).

2008-03-21 @ 23:18:38

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback