Sconesparadis

Visst ni att det finns en sajt helt dedikerad åt scones? Scones.se. Där finns en mängd roliga och annorlunda sconesrecept, jämte den klassiska varianten så klart.

Jag har precis svängt ihop ett par helt vanliga scones (men med rapsolja istället för smör, eftersom det var det enda fett som fanns hemma), men är väldigt sugen på att prova blåbärsscones:

Blåbärsscones
BIld från Tasteline

Blåbärsscones
3 dl mjölk
1 ägg
100 gram smör
2 dl havergryn
8 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 dl djupfrysta blåbär
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Servera nygräddade med smör eller färskost!Comments
Posted by: InneoUte-Malin

Oj, vad goda de ser ut. Fin grafik du har på din sida. :-)

2009-02-08 @ 15:54:38
URL: http://inneoute.blogg.se/
Posted by: En svärmorsdröm

Haha ja kommer faktiskt inte ihåg adressen, brukar inte läsa bloggar som stör mig. Tror hon hette typ merei eller ngt :/

2009-02-08 @ 19:26:52
URL: http://ensvarmorsdrom.blogg.se/

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback