Utmaningen: 8 fakta/(o)vanor om mig

Ja, jag blev alltså utmanad av Malin att skriva åtta fakta/(o)vanor om mig själv, och nu har jag också kommit på vilka åtta bloggar jag i min tur utmanar.

Regler:
Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

Here we go!

1. Vissa är tidsoptimister - jag är tidsrealist. Ett möte som börjar tre, börjar tre. Det betyder att jag fortfarande är i tid klockan 14.59.59. När överenskomna tider bryts i och med möten som börjar för tidigt, bussar som avgår före utsatt tid etc. blir jag sur. Att jag sen i vissa fall tar lite för lätt på överenskomna tider och kommer för sent, det är en annan historia...

Klocka

2. Jag har ett survival kit på jobbet bestående av följande: tamponger, nylonstrumpor, tandkräm och tandborste, puder, rouge, mascara, läppglans, handkräm, ansiktskräm, hårborste, deodorant, rakhyvel, pincett, säkerhetsnål samt nål och tråd.

3. Det är i princip omöjligt för mig att komma upp på morgonen utan att snooza. Sanningen är att jag gillar det och oftast ställer klockan på ringning en halvtimme innan jag behöver gå upp. Det är en underbar känsla att få stänga av klockan i vetskapen om att jag får sova liiite till.

4. När livet går mig emot blir jag trotsig, och en mindre angenäm, bortskämd sida av mig träder fram. Det yttrar sig i att jag med näsan i vädret tänker att jag minsann är värd något bättre, att jag var menad för något större. Det sker i princip varje gång det regnar och blåser ute och jag måste gå och bära på något tungt. Det gillar jag verkligen inte. Då tänker jag att jag egentligen skulle ha fötts som prinsessa vid något europeiskt hov på den där tiden när någon bar omkring på en i bärstol, klädde på en och såg till att man fick mat.

Bärstol

5. Jag inbillar jag mig att jag är väldigt bra på att få det att låta som att jag vet precis vad jag pratar om fast jag inte har en clue. Jag formulerar ofta snabbt egna teorier om varför saker och ting är som de är, och övertygar mig själv i ungefär samma tempo. Sen berättar jag för andra - och lyckas låta tvärsäker. Medveten om den egenskapen förklarar jag istället in absurdum att det jag säger är något jag tror, jag vet faktiskt inte. Hängslen och livrem.

6. Jag har lätt för att bli engagerad i olika saker och kan brinna kraftfullt för något. I några dygn. Att hålla lågan vid liv är desto svårare (gäller dock ej nödvändigtvis kärlek). Kanske är det den egenskapen som gjorde att jag blev generalist snarare än specialist? Eller specialist på att vara generalist.

7. Jag måste läsa. Överallt. Hela tiden. Vid frukostbordet. På toaletten. På bussen. På stan. På allt jag kommer åt. I brist på bättre läser jag innehållsförteckningen på schampoflaskan när jag duschar.

Schampo

8. Kärleken tyckte att jag måste nämna min vana/ovana att fredags-sova, då det är något som verkligen kännetecknar mig. Och visst har han rätt. Efter en arbetsvecka är jag som en urkramad disktrasa när jag kommer hem på fredagen. Då finns det inget bättre än att bara få lägga sig ner och "blunda en liten stund". Blundandet övergår ruskigt snabbt i djup sömn och sedan sover jag tills någon ruskar liv i mig. Att sova är överhuvudtaget något jag är väldigt bra på. Kan sova nästan var som helst, hur som helst, när som helst. Sömnsvårigheter har jag inte. Jag blundar. Och sen somnar jag.

Och det är vad jag ska göra nu, och i morgon ska jag klura ut vilka åtta andra bloggare jag ska utmana.

Update!
Jag utmanar
Fashionvision
Galtöroad
Visina & Dafina
Odlingspyssel
Vardagstugg
Annabanan
Big Nono
CharlitetruckComments
Posted by: Maria

skrattar och jag som trodde att det var bara jag som läser innehållförteckningar på schampooflaskor i brist på annat!

2009-02-10 @ 10:26:23
URL: http://inneoute.blogg.se/
Posted by: InneoUte-Malin

Tack för en väl genomförd utmaning! Kul att läsa! Survival kitet var en riktigt bra idé. Det måste jag ha när det ska börja knegas igen. :-)

2009-02-10 @ 10:52:17
URL: http://inneoute.blogg.se/
Posted by: Ulrika

Ja, gillar verkligen industrilandskapet.

2009-02-10 @ 13:00:43
URL: http://colorelle.blogg.se/
Posted by: Karin

Ja tippex e inte fint...ha ha

2009-02-10 @ 18:21:55
URL: http://lightelegance.blogg.se/
Posted by: annabanan.blogg.se

Haha, bra grejer det där. Jag ska snarast anta utmaningen.

2009-02-11 @ 09:24:51
URL: http://annabanan.blogg.se/
Posted by: Marika på Odlingspyssel

Hehe, jag antar utmaningen! Det där med att läsa på schampooflaskor känner jag såååå väl igen!

2009-02-11 @ 10:27:44
URL: http://odlingspyssel.blogg.se/

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback