Favoritpasta och chokladtryffel
Det här är snabbmat som den ska vara. Snabb, utan krångel och himmelskt god!
Favoritpasta
2 personer
Färsk pasta för två personer, gärna bred bandspaghetti
Rapsolja
2 burkar cocktailtomater
Valfritt grönt, exempelvis 2 krukor persilja och lite basilika, spenat eller ruccola
2 vitlöksklyftor
Salt
Till servering: parmesan
Koka upp rikligt med vatten till pastan. Halvera tomaterna och fräs dem i olja i en panna (själv använder jag alltid en wokpanna). När tomaterna fått önskad konsistens pressar du i de två vitlöksklyftorna och rör runt. Vänd i de hackade kryddorna/salladsbladen, rör runt och låt puttra en liten stund.
Servera tillsammans med den färska pastan och generösa bitar parmesan.
Chokladtryffel
4-6 stycken
1 dl grädde, fet eller lättvariant är en smaksak
100 g mörk choklad av god kvalitet. Blockchoklad göre sig icke besvär.
Koka upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och lägg ner bitar av chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll upp i koppar, glas eller skålar och låt stelna i kylen i minst en timme.
Chokladtryffel, fast lite mer än man vanligtvis får... Enkelt och snabb - och gott.
Comments
Trackback