5 jours à Paris

Paris skyline. Foto: Svarteld
Vy över Paris från Centre George Pompidou. Foto: Svarteld (tillika sambo)

Fortfarande lite lätt lyrisk över resan till Paris. Det brukar ju vara så. Först längtar man sig sjuk. Sen upplever man. Och efteråt drömmer man sig tillbaka och minns.

Resans höjdpunkter:
- Konsert med världens bästa band; Phoenix
- Ligga och slumra i solskenet i en park
- Middag på Al Caratello
- Frasig croissant på Le Pan Quoditien
- Dricka te i doften av nymalet kaffe på Cafés Verlet

Och så förstås att bara få vara lycklig och ledig tillsammans med Kärleken.
Fem dagar i Paris

Några Paris-tips:
- Gå vilse i vindlande gränder och beundra husfasader.
- Al Caratello - italiensk prisvärd och mysig restaurang som vi återvänder till gång efter gång. Huvudrätter från 10 euro. Ligger på 5 rue Audran, en tvärgata till rue Abesses. Montmartre.
- Cafés Verlet - fik och lunchställe med bra kaffe enligt Kärleken (som dricker kaffe till skillnad från mig). Själv njuter jag av lukten av nymalda kaffebönor. Många spännande tesorter att välja mellan, för 4,50 euro/kanna. 256 rue St Honoré.
- Cafés Amazone - litet kaffe- och teställe. Rostar bönor på plats (i den stora maskinen på bilden i kollaget ovan). Paris bästa kaffe, sägs det. 11 rue Rambuteau.
- Cité de l'architecture et du patrimoine - gigantiskt arkitekturmuseum precis vid Eiffeltornet. Det vi såg av de permanenta utställningarna kändes trist (kopior av vägg- och takmålningar), däremot var de tillfälliga utställningarna suveräna. Värt att kolla in för den arkitekturintresserade.
- Bibliothèque nationale de France - fin gammal byggnad som inhyser Frankrikes nationella bibliotek. Har även konstutställningar. Vi besökte fotoutställning med Michael Kenna.

Fler Paris-tips finns här (scrolla ner en bit).Comments
Posted by: Maria

Vilka härliga bilder på PAris. Har aldrig varit där, men skulle vilja åka. Drar mig lite dock efs jag inte kan franska o det känns lite som att det är en förutsättning för en schysst vistelse..fast det kanske bara är en förutfattad mening :)

2009-10-26 @ 08:06:29
URL: http://galtoroad.bloggagratis.se

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback