Recept: Quornfärsbiffar

Quornfärsbiffar

Improviserade fram några quornfärsbiffar i dag som jag blev riktigt nöjd med. Schysst konsistens och mumsig smak. Just konsistensen kan vara klurigt när man gör vegetariska biffar. Allt för ofta blir det en enda röra av alltihop...


Quornfärsbiffar
15 stycken

300 gram quornfärs, tinad
1/4 rödlök
2 vitlöksklyftor
10 färska basilikablad - eller mer, ös på!
5 soltorkade tomater - samma här, var inte blyg...
3 ägg
150 gram fetaost
Havregryn, vetemjöl eller ströbröd för att stabilisera smeten
Salt och peppar efter smak
Olja till stekning
(Jag hade även i lite gurkmeja i smeten eftersom det sägs vara hälsosamt)

Kör quornfärs, rödlök, vitlök, basilika och soltorkad tomat till en hyfsat slät smet i en mixer. Häll blandningen i en skål. Tillsätt äggen och mosa ner fetaosten. Det får gärna finnas några lite större bitar av fetaosten i smeten.

Beroende på konsistens; tillsätt någt som stabiliserar smeten och får den att fästa ihop bättre. Det kan exempelvis vara havregryn, vetemjöl eller ströbröd. Krydda efter smak och behov.

Forma till biffar och stek i lite olja på medelvärme, ett par minuter på varje sida.




Comments

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback