Syrensnaps

Experimentlustan är stor i köket just nu. Jag gör vad jag kan för att ta vara på och bevara det som växer i trädgården. Så, varför inte lite syrensnaps?
Hade en halv flaska vodka, cirka 3,5 dl, ståendes i skafferiet, i den tryckte jag ned fem blomklasar syren (bara själva blomman, ta bort allt grönt och brunt). Några blad från citronmelissen följde med av bara farten.
Det här ska nu stå och dra i en månads tid ungefär, och flaskan ska skakas lätt en gång om dagen.
Jag ska fylla på med mer syren de närmaste dagarna, en 10-15 blomklasar ska det vara i totalt. Men det är ju rätt så pilligt att noppa loss alla blommorna, så jag tar lite i taget. Det spelar nog inte så stor roll.

Fiffig idé :). Jag föredrar nog syrensaft.
Ja, se vad olika det kan vara - här hemma har inte syrenen börjat blomma ännu :-)
SV precis ! :D
Hej!
Kul att du hittade till min blogg för så hittade jag till din! Älskar syréntider! Såg att vi delar en annan favorit- Indien! Vilka härliga inlägg du gjort och så fint du skildrar just det som är Indien! Jag bär ständigt på en längtan efter mera Indien. Får se när nästa resa går dit!
Kram Anna
Häftigt, du får berätta för mig sen hur det smakade =)
Svar: tack Linn! :)
Det finns en hel del bilder ur mitt nuvarande skissblock under kategorin "skisser & WIP's". Lägger upp nya foton då och då, du är välkommen att komma förbi och "bläddra" :)
Vilket fint bloggnamn du valt!
Svar: Haha ja, det kan vara något sånt :) Han vill alltid kura ner sig i hans päls när han vill mysa eller busa haha.
Lurade dig - efter en biltur idag så ser jag ju klart och tydligt att syrenerna blommar visst här med, haha :-)
Åh, älskar syrener! Luktar så otroligt gott!