Winter Salad

 
Food photography is always a challenge, even more so during the dark months. I'm not complaining, but I must admit that I'm looking forward to the spring, just a little bit, for that reason.
 
 
 
Salad is not only for summer. We need greens all year round. I made this salad just the other day, and thought hey, this is a full meal even when it’s cold outside.
 
It’s really simple. You need fresh spinach, red onion, potatoes and carrots (boiled), avocado, and walnuts. For the dressing, combine one egg yolk with some olive oil, lemon juice, Dijon mustard, flake salt and freshly ground pepper.
 
Serve with fish, meat or a vegetarian alternative. I found myself thinking of an hard boiled egg while I ate it, so that would probably go along well with it.
 
 
 

 

 
 
Sallad är inte bara sommarmat, vi behöver ju grönsaker året runt. Jag svängde ihop den här salladen häromdagen och den kändes som en fullständig måltid även nu när det är kallt ute.
 
Den är busenkel att göra. Du behöver färsk spenat, rödlök, potatis och morötter (kokade), avokado och valnötter. Till dressingen blandar du en äggula med olivolja, färskpressad citronsaft, dijonsenap, flingsalt och färskmalen peppar.
 
Servera med fisk, kött eller ett vegetariskt alternativ. Hos oss blev det makrill till Peter och quornfiléer till mig. Jag kom på mig själv med att sitta och tänka på ett hårdkokt ägg under tiden jag åt, så det skulle säkert passa alldeles utmärkt till.
 



Comments
Posted by: CrimsonAnna

Har man tur i form av t.ex. ekolåda eller odlande vänner så blir det nog jättegott att byta ut spenaten mot mangold. Som bonus blir det väldigt vackert. Grönkål kan vara gott också :)

Svar: Sallad är ju så bra på det sättet. Man tager vad man haver. Grönkål var riktigt längesen. Så längesen att jag inte riktigt kan framkalla smaken i munnen. Är nog dags, med andra ord...
Linn

2012-11-14 @ 12:06:44
URL: http://metalanna.blogspot.com
Posted by: Katarina Ratcliffe

Ser otroligt gott ut!
Nu blev jag sugen på lunch. Börjar bli dags antar jag :)
Kram

2012-11-14 @ 13:10:46
URL: http://brakat.blogg.se/
Posted by: creando

Ser väldigt gott ut! Själv undviker jag potatis, men det går ju att använda resten och dryga ut med något annat :)

Kramar

Svar: Är det GI/LCHF? Mer morötter då kanske. Eller avocado, det är ju så gott!
Kram
Linn

2012-11-14 @ 14:56:09
URL: http://creando-kicki.blogspot.com
Posted by: Queen of Kammebornia

Mmm, min sorts mat, I like!

2012-11-14 @ 15:44:14
URL: http://queenofkammebornia.se
Posted by: HemkäraHanna

Det är så vackert! Och gott ser det ut också!
Jag kan tänka mig att vi till och med behöver mer grönsaker på den här sidan av året.

2012-11-14 @ 16:27:58
URL: http://hemkarahanna.blogspot.com
Posted by: Nette

Ser jättegott ut. Förr brukade jag göra något liknande med potatis, soltorkade tomater, rucola och valnötter. En vinägrett över och lite riven parmesan. Men jag ska testa din variant.

Svar: Mmm... Älskar sallader, för egentligen är det ju så enkelt. Man bara svänger ihop nåt av det man har, som verkar passa ihop, och fixar en dressing å så är det klart! Jag är riktigt svag för potatis i sallader, ger den där matiga känslan tycker jag.
Linn

2012-11-14 @ 21:26:24
URL: http://www.nettestankar.wordpress.com
Posted by: Trish

The winter are months are SO difficult for picture taking!! This is my first winter blogging, and I've been struggling with this the last couple of weeks. I love love winter salads. We have so much squash growing here that we eat it in everything, even salad. Cubed and baked on top of some greens. YUM! Never heard of egg yolk salad dressing before. I'll have to try it. :)
Trish

www.jellybonesblog.blogspot.com

Svar: I'm trying to bundle some of my picture taking to the weekends now, when I can use the few hours of daylight. But I'm taking photos every day, and I'm hoping to master the yellow light bulbs and high ISO one bright (!) day :-)
Thanks for reminding me of squash!
Linn

2012-11-14 @ 21:52:39
URL: http://www.jellybonesblog.blogspot.com
Posted by: Erica

This salad looks so good and hearty. Perfect for winter. I also have a hard time taking pictures in winter too. So few hours of daylight. It's always dark now when I get home from work. My blog is definitly taking on a darker and moodier look this winter. So it goes...

Svar: Seems I'm in good company then :-) Now we all know why blogs get moody this time of year. Hopefully, the bloggers are still cheery :-I
Linn

2012-11-14 @ 22:01:56
URL: http://caughtonawhim.blogspot.com/
Posted by: sara

herre jissene vad gott det såg ut!!! Får nog ta och provas till helgen!

Och som jag fnissade åt din kommentar :-). Svaret var nej, man kan inte äta för många clementiner (min bror käkade 14st inom en timme en gång, är inte säker på att han håller med dock)

2012-11-15 @ 10:11:31
URL: http://lifeinshanghai.se
Posted by: Åsa

vilken underbar sallad, den ser helt underbar ut :-)
kram Åsa

2012-11-15 @ 19:59:58
URL: http://livetsvackrating.blogg.se
Posted by: Becka [fotoblogg]

Åh mums! & så fin header du har. ♥

2012-11-16 @ 21:50:21
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Posted by: Turid

Så gott det ser ut! Jättebr tips! Men ska rödlöken också koka? Eller var det bara potatisen och morötterna?

Svar: Nä, bara potatisen och morötterna. Uttryckte mig lite otydligt :-)
Linn

2012-11-18 @ 18:42:55
URL: http://www.travelandfashion.blogg.se

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback