Hiking in the Swedish Mountains

 
Cloudberries in Fulufjället National Park
 
 
 
And so I’m back.
 
Back in this world that we call civilization, with
cars and trains and aeroplanes,
cell phones, sms loans,
news flashes, bank crashes,
fast food and wars of course.
 
This world kept spinning in its same crazy pace, while I was walking miles and miles on Mother Earth; disconnecting, reconnecting.
 
I’ve filled my lungs with the cleanest air on earth. I’ve drunk of the rippling mountain streams. I’ve listened to the complete silence of nothing but the wind. I've touched the milky way with my bare hands.
 
The world economy could’ve collapsed around me, I wouldn’t have noticed.
 
Food. Shelter. Warm clothes and good company. That’s all you really need.
 
 
 
View from our cabin. The snow came on the afternoon the second day.
 
 
Tangsjöstugan, the cabin we were staying in. I love this place on earth.
 
 
There's no electricity or running water in the cabin (of course!). Fire wood, red wine and good company keep you warm, and there are plenty of mountain streams to get water from.
 
 
Water turned into ice.
 
 
On a day tour.
 
 
On our way to Gäljåstugan.
 

On our way down.
 
 
I've been to Fulufjället National Park before. In May 2009 and October 2009 for example.
 
It always feels so good to get away from everything, but now I can't wait to see what you've been up to during these days!
 
 Comments
Posted by: Piccolacasa

Det stack till ganska mycket i näsan när du skrev så, att du skulle till mig efter ditt egna inlägg, och glansigt blev det i ögonen! Fina! Och häääärliga bilder! Stor kram

Svar: Stack det till i näsan...? :-) Fina du. Så kul att få kika in hos dig och se vad du haft för dig senaste tiden. Kram
Linn

Posted by: Ann-Christin

Fjällen! Älskart! Jag har vandrat i dom norska fjällen men dom svenska är fortfarande ostämplade av mina fötter. Äslkar att sitta i en strömlös stuga och höra vattenfallen runt om. Att vandra och fotografera och att bara hänga med i naturens egna tempo. Verkligen, verkligen älskart!

Svar: Norska fjällen... Har gått omkring där med mina föräldrar som barn, i vuxen ålder har vi "bestigit" Skåla-toppen. Norge är fantastiskt vackert tycker jag! Fulufjällen är ett bra alternativ för oss som bor söderut. Vi har 40 mil enkel resa, så det är ändå görbart över en långhelg.
Linn

2012-10-10 @ 22:05:33
URL: http://berndtssonlundstrom.blogg.se/
Posted by: Queen of Kammebornia

Så ljuvligt underbart! Disconnecting. Reconnecting. Kram!

2012-10-10 @ 22:55:52
URL: http://queenofkammebornia.se
Posted by: Sandra

Välkommen tillbaka! Så skönt med en paus i naturen, det är bland det bästa som finns. Synd att man inte gör det så ofta.. Kram S

2012-10-10 @ 23:53:23
URL: http://blueberryroad.blogg.se
Posted by: Camia

Åh, det är evigheter sedan jag var i fjällen. Känns som jag måste göra en vandring med barnen nu när de börjar bli större. Hjortron, jag älskar hjortron!

Svar: Jag älskar tystnaden i fjällen. Och rymden. Det finns så mycket utrymme, bara för mig! På rätt ställe och rätt säsong ser man inte en människa... Passar mig emellanåt :-) Vi vandrar utan tält och bor i stugor istället, det är ett bra alternativ tycker jag, ju mindre man slipper kånka omkring på, desto bättre.
Linn

2012-10-11 @ 09:56:02
URL: http://www.divyaspa.blogg.se
Posted by: Mormorsglamour

det ser helt underbart ut!
Kram
Helena

2012-10-11 @ 10:00:17
URL: http://afnord.blogspot.com
Posted by: Ann-Christin

Vi höll alltid till i Gendebu (stavas det så?) i norge. Ganska nära där jag kommer från. Jag har gått Bockepasset och en del andra toppar där. Fantastiskt vacker och så roligt att titta på bilderna därifrån då min pappa tog allt med diafilm!

Svar: Kommer du från Norge? Stryn (som var vår utgångspunkt för att bestiga Skåla) ligger bara en sisådär 15 mil från Gjendebu. När jag är i Norge händer det ofta att jag vill resa mig upp på offentliga platser och skrika ut min fascination för det vackra landet och fråga norrmännen om de fattar hur fint de har det.
Diafilm... Det var den gamla goda tiden det :-)
Linn

2012-10-11 @ 16:11:19
URL: http://berndtssonlundstrom.blogg.se/
Posted by: Ann-Christin

Inte från Norge, Uddevalla är närmsta staden. Ligger bara en timme från Norska gränsen sedan är det inte så jättelångt. Minns det inte som så långt i alla fall :)

2012-10-11 @ 17:31:25
URL: http://berndtssonlundstrom.blogg.se/
Posted by: minagladadagar

Härligt! Vi har hus i Grövelsjön (längst upp i Dalarna)precis vid norska gränsen. Dit åker vi och vandrar varje år några veckor. Det är ju så fantastiskt underbart att få bara vara ett med naturen.Kanske en och annan ren på väg mot fjälltopparna.
Kram!

Svar: Vad härligt det låter, och skönt att ha sitt eget ställe att åka till. Det är så vackert i fjällvärlden, på båda sidor gränsen.
Linn

2012-10-11 @ 19:24:49
URL: http://minagladadagar.wordpress.com
Posted by: Johanna

Ni har haft det alldeles alldeles underbart, hör jag! :-) Och vilka ljuvliga bilder du visar, blir så sugen på att åka till fjällen. Drömmer om en sån resa och snappar upp tips på hur man kan lägga upp en sån tur. Ännu inte varit rätt tid för det...

När jag hör att du ska kika in hos mej blir jag lite besviken över att jag inte kan visa dej den finaste morgonen som varit på länge. Det var vindstilla, dimma och en glödande soluppgång och alltihop var magiskt och som i en saga. Och jag har fortfarande inte fått tillbaka min kamera som är inlämnad för rengöring.. I min mobil finns iallafall några bilder så jag inte glömmer denna fantastiska morgon :-)

Ha en skön helg!
Kram Johanna

Svar: Åh, men jag ser det framför mig... :-) Visst är det frustrerande när man inte kan fånga ögonblicken som man vill. På fjällturen får bara lilla pocketkameran följa med, och det känns så begränsande. Försöker lagra bilderna i minnet istället.
Vi gör ganska enkla fjällvandringar, inget för riktiga äventyrare... Tar med oss mat för 3-4 dagar och sover i stugor, vilket gör att man inte behöver släpa med sig tält. Ett par rejäla kängor och en skön ryggsäck är nog det viktigaste. Fulufjället är bra för det är trots allt inte så hiskeligt långt (beroende på var man bor förstås, men vi har 40 mil enkel resa, och det är ju görbart).

Önskar dig en fin helg!

Kram
Linn

2012-10-12 @ 16:35:25
URL: http://www.johannasbilder.se/blogg
Posted by: Johanna

... lägg även till första frosten så får du en ännu bättre bild!

2012-10-12 @ 16:37:22
URL: http://www.johannasbilder.se/blogg
Posted by: Anicet Heller


I am wondering...What was the wiled life here..? Were there deer, fox, boar, and such?
It must look glorious in the sunlight! Did you hiked out there? From how far?...was the last derivable station... looks awesomely peaceful and a bit lonely too... A place to complete introspection, finding inner peace...love and hugs! <3

Svar: This place is too far south for reindeers, but there is bear, wolverine, wolf, lynx, moose and lemming for example. Up on the mountain it was very quiet this time, not much wildlife at all.
To get up to the cabin, we had to walk around 10 kilometers, which took us around three and half hour, including short breaks. We took the easy way this time :-)

It's a very quiet and peaceful place. We met only two other hikers there. It's a remote place, but still within reach even from the south of Sweden (400 km from my parents place), so we go there quite often. I think you would like the atmosphere up there.

Sending you lots of love!

Linn

2012-10-12 @ 18:00:10
Posted by: Piccolacasa

Sticker det inte i din näsa ibland när du blir liksom gråtnödig? :)
kram och fin helg!
ps tack för de fina orden om tid. Du är klok!

Svar: Jo, så är det kanske? På mig börjar det svida i ögonen, och kanske rycka lite i mungiporna. Jag är lättrörd, och det syns också.Önskar dig finaste helgen, njut av hösten och tiden! :-) Kram
Linn

Posted by: Sofia

Tänk vilket fantastiskt vackert land vi har!

2012-10-14 @ 11:44:55
URL: http://www.intheheadofs.se/
Posted by: Xenia Oxenstierna

Så vackert. Var i Sverige är det?

Svar: Fulufjället ligger i nordvästra Dalarna, mot Norge till. Det är ett sydligt fjäll, så vi har inte mer än 40 mil dit, vilket betyder att vi kan klara av en fjälltur på en helg med en ledig fredag.
Linn

2012-10-19 @ 22:16:29
URL: http://xeniasbokhorna.blogg.se/

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback