Since Last We Met

 
 
 
The days rush by and turn into weeks. The weather says its still summer, making it difficult to understand that it really is time for routines and everyday life again. My mind is still in vacation mode.
 
I’m spending quite a lot of time in my new apartment. Two and a half weeks after the move I’m almost done decorating, except for a few paintings, ceiling lamps and blinds – those details that for some reason always seem to be left for last… I’m also waiting for the first scratches, some dust and stains that will transform my newly renovated apartment from an ‘object’ into a home.
 
 
We had the first meeting in the book club tonight. I know it’s already been done, but the club itself could probably provide enough material for a novel (most likely in the feel good genre). I mean, six young women meet to discuss books, you know the rest, don’t you? I’m curious to see what this will be like in real life.
 
The first book on our list is The Dice Man by Luke Rhinehart (or George Cockcroft, which is his real name). I read it about 15 years ago and remember I was incredibly intrigued by the story of a man who made all his decisions with the help of a dice. I was in my teens and sat cross-legged in my girls' room, rolling a little Yahtzee dice across the floor. Thankfully, I had barriers that kept me from the worst follies. I’m looking forward to reading it again and find out if it still fascinates me as much as it did back then.
 
 
 
 
 
Dagarna rusar fram och blir till veckor. Sommarvärmen håller i sig och det är svårt att förstå att vardagen och verkligheten faktiskt har infunnit sig. Semestersinnet lever kvar i mig.
 
Jag pysslar med lägenheten. Två och en halv vecka efter flytten har jag kommit i förvånansvärt bra ordning. Det saknas i princip bara några tavlor, taklampor och persienner – de där detaljerna som av någon anledning alltid blir kvar till sist… Jag väntar också på de första reporna, de första dammtussarna och fläckarna, de som ska ta min nyrenoverade lägenhet från att vara ett objekt till att bli ett hem.
 
 
I kväll hade vi första träffen i den nybildade bokcirkeln. Det har naturligtvis redan gjorts, men själva bokcirkeln i sig känns som stoff till en roman (troligen av feelgood-karaktär). Jag menar, sex unga kvinnor träffas för att diskutera litteratur, i en bok eller film kan väl det bara sluta på ett sätt? Återstår att se var verkligheten tar oss.
 
Den första boken vi ska läsa är Tärningsspelaren av Luke Rhinehart (pseudonym för George Cockcroft). Jag läste den för kanske 15 år sedan och minns att jag blev otroligt fängslad av historien om mannen som bestämmer sig för att fatta alla beslut med hjälp av en tärning. Jag var i tonåren och satt i skräddarställning i flickrummet och lät en liten yatzy-tärning rulla över golvet. Tack och lov hade jag spärrar som höll mig ifrån de värsta galenskaperna. Det ska bli spännande att läsa om den och se om den fortfarande fascinerar mig på samma sätt.
 Comments
Posted by: Snabbmakaroner

Men åh, vad härligt med en bokklubb. Nu blev jag också sugen.

2013-08-28 @ 09:40:35
URL: http://snabbmakaroner.wordpress.com/
Posted by: M

Jag minns när jag gick på universitet att jag pratade med en tjej som var med i en bokklubb. Det var hon och ett par tjejer som träffades en gång i månaden och pratade om boken de precis läst och drack vin. Sedan skrattade hon högt och erkände att det nog mest blev att de drack vin och inte så mycket att de pratade om boken. Men jag tyckte det lät helt fantastiskt. Kände henne dock inte tillräckligt väl för att vara bekväm med att bjuda in mig själv. Men en bokklubb.. Hoppas att det blir precis så bra som du hoppas på.. =]

Svar: Lite sent svar från mig, men det ska erkännas att jag när en viss förhoppning om rödvinsinslag på bokklubbsträffarna framöver :-)
Linn

2013-08-28 @ 21:36:41
URL: http://amadangel.blogg.se
Posted by: HemkäraHanna

Vad skönt att det gått smidigt att komma i ordning i ditt nya hem. De där detaljerna kan man leva utan ett tag. :)
Hoppas din bokcirkel blir riktigt lyckad och givande! Någon gång i livet ska jag åter vara med i en bokcirkel!

2013-08-28 @ 21:46:03
URL: http://hemkarahanna.blogspot.com
Posted by: Camia

Oj, det var snabbt du kom i ordning! Själv skulle jag gjort massa nyttiga saker idag...behöver jag berätta att nada blev gjort.
Jag och några kompisar startade en bokcirkel en gång i tiden, två träffar blev det.

2013-08-29 @ 20:56:22
URL: http://www.divyaspa.blogg.se
Posted by: Johanna

Å där är du, jag har saknat dej!
Gott att du kommit iordning, och de där sista grejerna att fixa löser du snart de också :-)
Va kul med bokcirkeln, den boken blev jag nyfiken på! Känner alltid mer för att läsa när hösten kommer och kvällarna kortare.
Ha en go helg!
Kram

2013-08-30 @ 16:53:09
URL: http://www.johannasbilder.se/blogg
Posted by: Helena

Vad skönt att du har kommit i ordning så pass mycket i lägenheten! Hoppas du trivs bra där:)

Ha en bra helg! Kram

2013-08-30 @ 22:21:49
URL: http://helenassota.se
Posted by: Liv

Ja, att göra det till ett hem och inte en bostad. Själv har jag fortfarande ohängda tavlor men nu ska de upp är planen. Jag är också med i en bokcirkel, det är så givande..
Kramar från Liv

2013-09-01 @ 21:39:22
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/
Posted by: sara - lifeinsingapore

Så impad jag blir att du kommit i ordning så snabbt! Vi har bott i vår lägenhet i en vecka och det känns som vi har lååångt kvar tills vi är där du är :-). Och inte blir det bättre av att ha en bebis :-)

ser fram emot lite bilder nu, på nya hemmet!

Svar: Ja, nu är det dags för lite bilder, va? :-) Ska köpa ett minneskort i morgon (som singel blev jag också av med fd sambons finfina fotoutrustning, tyvärr...) och bjuda på en liten rundtur :-)
Linn

2013-09-02 @ 07:37:10
URL: http://lifeinsingapore.se
Posted by: Monnah

Mycket som har hänt sedan jag var här inne hos dig sist. Jag hoppas att du mår bra och kan möta allt det nya i ditt liv med tillförsikt och glädje... Vilken fin lägenhet du har flyttat till! Den kommer med all säkerhet att bli ett härligt hem, det är jag säker på.

Bokcirkel har jag varit med i en gång, i min ungdoms glada dagar. Jag var nygift och bodde i Kalifornien, och bokcirkeln bestod mest av äldre, frånskilda kvinnor. De där träffarna var magiska! Vilken livserfarenhet, vilken styrka och vilka livssorger de hade att dela med sig av. Hoppas att du får njuta lika mycket av dina träffar som jag gjorde av mina. :)

Svar: Kul att du kikade in! Det har varit glest mellan mina uppdateringar, och jag har inte heller rest runt så värst mycket i blogglandia under den här tiden. Åtminstone för mig själv är det kittlande att se tillbaka på hur mitt liv såg ut för bara fyra månader sedan och kunna konstatera att det mesta nu ser helt och hållet annorlunda ut. Tänker att det är fascinerande vilka resor livet tar oss med på (eller är det kanske vi som tar med livet på oväntade resor?).
Sitter med ett leende på läpparna efter att ha läst om din bokcirkel. Det låter bara än mer som något från en film eller bok.
Linn

2013-09-02 @ 19:56:05
URL: http://monnah.se
Posted by: Lissen

Nu har nog dom första dammtussarna rullat in och du kanske gjort det sista i lägenheten.

Bokcirkeln låter som något som kommer att bli spännande och intressant.

Tänkt på dej...............

Kram
Lissen

Svar: Ja, det skedde tidigare i veckan. Dammtussarna virvlade omkring och jag hade rört till det en aning. Helt plötsligt kändes det som ett hem på riktigt.
Tänkt på dej också! :-)

Kramar
Linn

2013-09-03 @ 09:45:57
URL: http://lissento.blogg.se
Posted by: browneyedgirl

Länge sen jag kikade in hos dig =) Hoppas du mår fint.
Kramen <3

Svar: Trevligt att se dig här! Jag har legat lågt på bloggfronten ett tag, både egna uppdateringar och läsning. Nu hoppas jag dock att jag är på gång igen, har saknat bloggandet :-)
Kramar
Linn

2013-09-05 @ 08:41:07
URL: http://browneyedgirltjejen.blogspot.com
Posted by: Lissen

Läste ditt svar.....
Sov så gott, säger jag härifrån min bit av världen.
Kram

2013-09-08 @ 22:17:24
URL: http://lissento.blogg.se/
Posted by: browneyedgirl

Härligt att få ordning på sitt hem =) Sen kan man bara njuta av det <3 Kram och ha en fin dag

2013-09-09 @ 08:18:31
URL: http://browneyedgirltjejen.blogspot.com
Posted by: Maria Bromander

Nu var det ett tag sen jag tittade in till dig. Spännande med bokcirkel och sommaren, ju längre det håller i, ju kortare blir vintern tror jag. Fast vinter är inte så illa heller. Njut!

Svar: Alla årstider har sin charm! Hösten kanske ändå är min favorit... fast sen kommer våren och då säger jag att den är den bästa, och sen kommer sommaren, och då är den allra bäst... Svårt att välja :-)
Linn

2013-09-09 @ 11:39:55
URL: http://dammsamlare.blogg.se/
Posted by: Denise

förstår vad du menar.. flyttade in i min lägenhet för flera månader sen men det fattas fortfarande tavlor på väggarna.. att det aldrig blir av!

Svar: Det är de där sista detaljerna... :-)
Linn

2013-09-23 @ 13:11:12
URL: http://denisemarklund.blogg.se

Comment here

Name:
Remember me

E-mail address:


URL/blog:


Comment:


Trackback