Chocolate Covered Toffee with Flaked Salt
- Make toffee. You can use the recipe for my cocoa toffees, but exclude the cacao powder. If you use that recipe, double it.
- Spread the toffee mixture on a baking sheet covered with parchment paper and leave to set.
- Melt a 125 g/4.4 oz chocolate bar (I used one with 60 percent cocoa), and spread on top of the toffee, on one side. Sprinkle with flaked salt and leave to set.
- Once it's ready, turn the whole thing around and melt another 125 g/4.4 oz choclate bar and repeat the same procedure as above.
- Leave to set and cut into smaller pieces.
- Gör kolan. Du kan använda receptet till min chokladkola, men utesluta kakaopulvret. Om du använder det receptet, gör en dubbel sats.
- Bred ut kolan på en bakplåt med bakplåtspapper och låt den stelna.
- Smält 125 g choklad (jag använde en med 60 procent kakao), och bred ut den ovanpå kolan, på ena sidan. Strö över flingsalt och låt stelna.
- Vänd sedan på hela steken och smält ytterligare 125 g choklad och upprepa samma procedur som ovan.
- Låt stelna och klipp eller skär sedan i mindre bitar.
Ha! Dessa ska jag stajla med till min konditorman.
I've never had salted chocolate before. It sounds divine. I just love the combo of salty and sweet together.
Mmm, vad gott! Jag tänkte göra kola ikväll :) Kram!
Suttit och kollat igenom din blogg Linn. Så fin! Jag blir galet sugen på att åka runt och besöka slott nu. Älskar slott!
den ser fantastiskt god ut...jag säger bara mums :-)
kram Åsa
Jag blir alltid besviken när jag försöker ge mig på något sådant här kolabak. Så det skall bli kul att testa det här och se om jag lyckas!
Åh HJÄLP vad gott!!! Det måste jag bara göra som julgodis! Jag är väldigt svag för mixen av choklad och salt. MMMMMM!!!
Choklad och flingsalt är en superkombo!
Jag brukar göra praliner med flingsalt. En riktig hit på julen. Det här ska jag också komma ihåg då jag orkar fixa lite godis ;)
Kramar
Åh, SÅ gott! Jag älskar också den kombon - salt/kola/choklad! Nu blev jag sugen på att göra julgodis. Problemet är bara att jag inte kan sluta äta...
Yllemöss på huvudet var en superbra idé för att det inte ska göra så ont vid headstand, ju mer man övar har jag också märkt att smärtan försvinner när man lyckas balansera rätt. Lite knepigt, men man blir förbluffad över hur snabbt kroppen lär sig.
Gud vad gott det låter! Jag älskar sött och salt tillsammans. Flingsalt är aldrig fel på sötsaker som kola och choklad.
<3
Åh chokladkola är det bästa julgodiset! Ska gör det till helgen. Mums, farligt gott faktiskt;-) Flingsalt på låter extra spännande!
Åh detta recept måste jag prova till jul <3