Vegetarian Russian Beet Soup – Borscht
I’ve always been fascinated by Russia, that vast, barren country in the East that I associate with brutal oppression and great literature, rich colors and drab poverty, ostentatious extavaganzy and quiet melancholy. Strong contrasts, side by side. I hope to one day go there, see at least St. Petersburg or Moscow.
Jag var senast i Ryssland 1992, och jag längtar inte direkt tillbaka. Men jag vet ju att mycket har förändrats sedan dess och Borsjtj är alltid gott.
Mmm, vad gott! Jag gör just nu majssoppa och bakar bröd :) Vad roligt att du gillar äppelkakan! Kram!
gott!
Tack för det inlägget. =) Det ser supermumsigt ut... men jag funderar.. är det bara rödbetssmak eller kommer dom andra smakerna också fram. Jag undrar eftersom att rödbetor kan ha en smakrik smak. =)
Japp.. sesamfrön is da shit! =) Ja men då stämmer det säkert... men vet inte vilka aminosyror som finns i spannmål så kan liksom inte själv bekräfta att det stämmer. ;-)
Kram
Det är fascinerande med dom som verkligen kan förklara smaker. Som vin-experter! Men du gjorde bra ifrån dig.... jag tror jag förstår vad du menar med hel... en hel cirkel... istället för en kvart av smaken... smaken smakar hela vägen. Menar du så? Hihi!
Det skulle vara väldigt intressant att åka till Ryssland, håller med dig!
Det här sparar jag på en gång! ÄLSKAR den soppan! Tack för receptet. Hade glömt av den... :)
Åh. Vi fick rödbetor igår, sambon skulle älska denna soppa!
Vilken härlig blogg du har! Tack för titten inne hos mig! Din kommentar om ägget gjorde att jag satt med ett leende så här direkt på morgonen :-) Härligt! Det tackar jag för! Den där soppan du visar har jag aldrig smakat... riktigt kul med mat från andra länder. Ha det gott!
Mums va gott, ska testas på:) Tack
Ja, det är lätt att glömma. Det enkla är ofta det goda - och den var som sagt var riktigt god!
Å det här får bli morgondagens lunch! Tack för receptet!