Lemony Lentil Burgers
When I use a little bit of this and a little bit of that of what I have in the kitchen, this is what I might come up with; lentil burgers with a slight touch of lemon.
Inspired by Dagmar’s Kitchen.
Lemony Lentil Burgers
Yield: Makes 12 burgers, enough for 4 people
0.4 cup red lentils
1 carrot
1 yellow onion
2 garlic cloves
60 g parmesan, grated
2 organic eggs
3 tsp psyllium powder
Juice from ½ lemon
Salt & pepper
Any herbs you like
Butter
Rinse and boil the lentils according to the instructions on the package.
Peel and cut the carrot, onion and garlic cloves into smaller pieces and mix in a blender. Let it sizzle in a pan with butter until it’s soft and shiny.
Mix all the ingredients in a bowl, I usually just use a fork. Try adding some herbs! I’ve made them twice, and the last time I added some dill and parsley – sooo delicious!
Let the mixture rest for about 5 minutes and check the texture. If it’s too loose, you might want to add more psyllium powder.
Make burgers and fry them in a pan with butter. I prefer to make rather small ones, because they are easier to handle.
Why not serve them with a Greek salad?
Bon appétit!
Oh, and don't forget to enter the bracelet giveaway!
Om jag tager vad jag haver från skafferi och kylskåp, då kan det hända att det här blir slutresultatet; linsbiffar med en touch av citron.
Med inspiration från Dagmar’s Kitchen.
Linsbiffar med touch av citron
12 stycken, lagom för 4 personer
1 dl röda linser
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
60 gram parmesan, riven
2 ekologiska ägg
3 tsk fiberhusk/psylliummjöl
Saften från en halv citron
Salt och peppar
Örter som du gillar
Smör
Skölj och koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och skär morot, gul lök och vitlök i mindre bitar och kör i en mixer. Fräs sedan i smör i en stekpanna tills det blivit mjukt och lite glansigt.
Blanda samman alla ingredienser i en skål, jag använder vanligtvis bara en gaffel för att mosa ihop allt. Pröva att tillsätta några örter! Jag har redan gjort de här två gånger, och nu senast lade jag till dill och persilja – sååå gott!
Låt blandningen stå i ungefär fem minuter och känn sedan på konsistensen. Om smeten är för tunn kan du ha i ytterligare lite fiberhusk.
Forma smeten till burgare och stek i en panna med smör. Jag föredrar att göra ganska små och kompakta biffar, de är lättare att hantera.
Varför inte servera dem till en grekisk sallad?
Bon appétit!
Och just det, glöm inte att vara med i utlottningen av armbandet!
Ser väldigt gott ut och med dina fina bilder blir man frestad och hungrig.
Har aldrig ätit fiberhusk/psylliummjöl. Något jag borde testa, framöver.
Kram Lissen
MUMS!! Vad fina dina blev och citron i låter verkligen supergott - det ska jag också testa nästa gång!
Kram och trevlig helg
Spännande! Äter sällan linser tyvärr, i soppa någon gång bara. Jag är precis lika dan i köket jag med :-) Tar lite vad jag har hemma, kokar ihop något eget oftast inga recept. Köper gärna receptböcker men då ska de vara med vackra bilder för inspirationens skull! ;-)
Mmmm, det ser jättegott ut! Du är duktig på att fota mat.
Åhh dom såg goda ut, har aldrig provat att ha linser i en smet, bara i gryta eller soppa.
Kram Lotta
Låter spännande-det ska jag prova. Har gått in i en period av baljväxtlängtan så det kan nog bli intressant=)
Linser är gått, linsbiffar var länge sedan jag gjorde
smarrigt.)
Det här såg precis hur gott ut som helst! Ska spara bland favoriter och göra någon gång.
Detta ser fantastiskt gott ut. Blir verkligen sugen på att testa detta. Jag är lite dålig på vegetariskt...nämligen... :)
Så goda de där såg ut! Måste göra grönsaksbiffar någon dag:-)
Ohh det där ser riktigt gott ut. Ska absolut provas. Är ju fortfarande vegetarian, så veggotips är alltid välkomna. Jag gillar ju veggoburgare också! =) Ska provas efter semestern som börjar på fredag! Då bär det av till England för äventyr! Kram kram
Låter smarrigt värre, receptet är sparat!
Låter gott! Sparar detta:-)